"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Michałku , ktoś wcześniej napisał ci że podniecasz się wielkością matrycy i rozdzielczością filmów i że nie będziesz miał z tej piąteczki takiego materiału jak z dobrej kamery.Aparat wykorzysta tylko wycinek tej matrycy.(16 lat na rynku ślubnym ...video-foto więc wiem co mówię...albo tak mi się tylko wydaje)
Jak kogoś interesują ceny to tutaj: http://www.idealo.de/preisvergleich/...5mm-canon.html
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Laforet to jest zdecydowany Canoniarz i w jego "najlepsze ze wszystkiego" tak bezgranicznie bym z miejsca nie wierzyl. aczkolwiek, jakby nie bylo, facet jest z wysokiej polki i jesli cos podpisuje swoim nazwiskiem, to to musi byc cos wartosciowego.
EDIT: fajnie teraz poczytac, jak po pojawieniu sie sampli opinie o tym aparacie zaczynaja sie odwracac o 180 st. cos co dawniej udawalo sie tylko Nikonowi a dzisiaj juz tylko Sony, z tym ze w obu przypadkach, odwrocenie opinii bylo w kompletnie druga strone![]()
a wymienna optyka i poziom szumów ?
nadal się podniecam tą funkcją w 5d II.
Nie wiem jak technicznie to canon rozwiązał, ale to będzie crop najprawdopodobniej( chyba że mają jakieś algorytmy łączące piksele...ale nie jest to proste rozwiązanie , bo to ruchomy obraz i cały czas np.9 połączonych pikseli będzie musiało oddać część informacji do sąsiednich 9 połączonych pikseli i zaznaczam że nie całość informacji tylko np:1/3 przy przesunięciu poziomym lub pionowym , gorzej z ukośnym). Wiem że da się to rozwiązać...pytanie tylko czy ekonomicznie opłaci się canonowi wkładać takie rozwiązania do piątki.
Kapitan Wagner
Tak przy okazji...co za czasyhttp://tech.wp.pl/kat,1009787,title,...wiadomosc.html - jako ciekawostka chociaż w przyszłości...brrrr.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9