Strona 70 z 315 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    w kwestii nagrywania filmów:
    jeżeli ktoś nie widzi możliwości jakie daje matryca canona która ma niski poziom szumów, możliwość wymiany optyki i rozdzielczość full HD - to znaczy że nie ma większego pojęcia o kwestii nagrywania filmów w ogóle.

dla kazdego kto miał do czynienia z różnymi tanimi kamerami cyfrowymi, gdzie jesteśmy skazani na wbudowany obiektyw i poziom szumów który pozostawia wiele do życzenia - to propozycja w postaci 5D II jest przynajmniej interesująca.
    Nie mówię że to będzie sprzęt dla zawodowców/slubniaków itp - ale dla pasjonatów którym zalezy na ładnym obrazie.
    Michałku , ktoś wcześniej napisał ci że podniecasz się wielkością matrycy i rozdzielczością filmów i że nie będziesz miał z tej piąteczki takiego materiału jak z dobrej kamery.Aparat wykorzysta tylko wycinek tej matrycy.(16 lat na rynku ślubnym ...video-foto więc wiem co mówię...albo tak mi się tylko wydaje)

smedawa
    Guest

Domyślnie

Jak kogoś interesują ceny to tutaj: http://www.idealo.de/preisvergleich/...5mm-canon.html

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Michałku , ktoś wcześniej napisał ci że podniecasz się wielkością matrycy i rozdzielczością filmów i że nie będziesz miał z tej piąteczki takiego materiału jak z dobrej kamery.Aparat wykorzysta tylko wycinek tej matrycy.(16 lat na rynku ślubnym ...video-foto więc wiem co mówię...albo tak mi się tylko wydaje)
    No tak ale jakby wykorzystywał tylko wycinek to byłby crop - czy źle rozumuję?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    w kwestii nagrywania filmów:
    jeżeli ktoś nie widzi możliwości jakie daje matryca canona która ma niski poziom szumów, możliwość wymiany optyki i rozdzielczość full HD - to znaczy że nie ma większego pojęcia o kwestii nagrywania filmów w ogóle.
    .

dawno nie czytałem czegoś tak profesjonalnego inaczej... powtórzto na forum video... albo lepiej nie ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Laforet to jest zdecydowany Canoniarz i w jego "najlepsze ze wszystkiego" tak bezgranicznie bym z miejsca nie wierzyl. aczkolwiek, jakby nie bylo, facet jest z wysokiej polki i jesli cos podpisuje swoim nazwiskiem, to to musi byc cos wartosciowego.

EDIT: fajnie teraz poczytac, jak po pojawieniu sie sampli opinie o tym aparacie zaczynaja sie odwracac o 180 st. cos co dawniej udawalo sie tylko Nikonowi a dzisiaj juz tylko Sony, z tym ze w obu przypadkach, odwrocenie opinii bylo w kompletnie druga strone
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-09-2008 o 20:38
    www albo tez flickr

Domyślnie

a wymienna optyka i poziom szumów ?
    nadal się podniecam tą funkcją w 5d II.

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem jak technicznie to canon rozwiązał, ale to będzie crop najprawdopodobniej( chyba że mają jakieś algorytmy łączące piksele...ale nie jest to proste rozwiązanie , bo to ruchomy obraz i cały czas np.9 połączonych pikseli będzie musiało oddać część informacji do sąsiednich 9 połączonych pikseli i zaznaczam że nie całość informacji tylko np:1/3 przy przesunięciu poziomym lub pionowym , gorzej z ukośnym). Wiem że da się to rozwiązać...pytanie tylko czy ekonomicznie opłaci się canonowi wkładać takie rozwiązania do piątki.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Nie wiem jak technicznie to canon rozwiązał, ale to będzie crop najprawdopodobniej( chyba że mają jakieś algorytmy łączące piksele...ale nie jest to proste rozwiązanie , bo to ruchomy obraz i cały czas np.9 połączonych pikseli będzie musiało oddać część informacji do sąsiednich 9 połączonych pikseli i zaznaczam że nie całość informacji tylko np:1/3 przy przesunięciu poziomym lub pionowym , gorzej z ukośnym). Wiem że da się to rozwiązać...pytanie tylko czy ekonomicznie opłaci się canonowi wkładać takie rozwiązania do piątki.
    No ale wygląda na to, że to video jest zapisywane całym sensorem. Nigdzie nie znalazłem informacji że to crop. Zresztą jak się poogląda te filmiki to nawet bez zaglądania do specyfikacji widać, że to zupełnie inny obraz niż z tanich profi kamer. Przede wszystkim inna GO.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Tak przy okazji...co za czasy http://tech.wp.pl/kat,1009787,title,...wiadomosc.html - jako ciekawostka chociaż w przyszłości...brrrr.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Strona 70 z 315 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów