Strona 69 z 315 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    a co juza mówi o AF w tej puszeczce.. wie ktoś może???,,,, jeśli już było ale przegapiłem to soreczka...
    pozdrawiam
    zapytałem Juzę o to, odpowiedź poniżej:
    "I have not tested it enough to give detailed info about AF, sorry :-/ I have tried it only with center point and it worked quite well, considering that I have tested it indoors."
    :-?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-our-industry/

Wygląda na to, że Mark II przy słabym oświetleniu kładzie konkurencję.

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki myst.... to dziwne że nie sprawdził tego bardziej wnikliwie.... ale im więcej próbek tym bardziej jestem przekonany że to zaje#$%#a puszka... no może poza tymi próbkami z hali targowej, gdzie kręcą się japończycy.... trzeba sie upewnić co do tego AF, i prosto do sklepu.... a kiedy wogóle będzie można nabyć to cacuszko??... znalazłem coś o końcu października, ale nie wiem na ile to prawda
    Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 21-09-2008 o 19:07
    i don' leave my home without my Canon

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Powiem krótko - jak do tej pory....jeszcze nie pojawiła się kamera którą można by zrobić dobre zdjęcia (mówie o trudniejszych warunkach, a nie o środku słonecznego dnia) i nie pojawił się aparat który zastąpiłby dobrą kamerę ( telefony komórkowe w ogóle pomijam).Chociaż zdarzało się ludziom nagrywać filmiki aparatami i robić zdjęcia przy pomocy kamery ale ich jakość pozostawia wiele do życzenia.Taką funkcję można zastosować do uwiecznienia jakiejś niepowtarzalnej chwili ... i tylko do tego ma to służyć

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Trudno się z tym nie zgodzić, ale jeśli jakość filmów z tego 'dodatku' jest lepsza niż gorsza, to tylko się z tego cieszyć pozostaje
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Może komuś umknęło, więc podaję jeszcze raz:

http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-our-industry/

O funkcji nagrywania też sporo piszą. Polecam.

Domyślnie

w kwestii nagrywania filmów:
    jeżeli ktoś nie widzi możliwości jakie daje matryca canona która ma niski poziom szumów, możliwość wymiany optyki i rozdzielczość full HD - to znaczy że nie ma większego pojęcia o kwestii nagrywania filmów w ogóle.

dla kazdego kto miał do czynienia z różnymi tanimi kamerami cyfrowymi, gdzie jesteśmy skazani na wbudowany obiektyw i poziom szumów który pozostawia wiele do życzenia - to propozycja w postaci 5D II jest przynajmniej interesująca.
    Nie mówię że to będzie sprzęt dla zawodowców/slubniaków itp - ale dla pasjonatów którym zalezy na ładnym obrazie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    I. Doczytaj specyfikacje : do nowej piąteczki można podłączyć mikrofon stereo.
    II. Z tego co wiem to większość domiksowuje dźwięk, więc myślę że z rejestracją na osobnym urządzonku też by problemów nie było...
    Na ślubie ???

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    (....)Taką funkcję można zastosować do uwiecznienia jakiejś niepowtarzalnej chwili ... i tylko do tego ma to służyć
    Jak najbardziej uważam, że do tego taka funkcja w aparacie może być dla mnie przydatna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

1. The 5D MKII camera produces the best stills in low light that I’ve ever seen - what you can see with you eye in the worst light (such as sodium-vapor street lights at 3 a.m. in Brooklyn) - this camera can capture it with ease.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 69 z 315 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów