Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
Obroń swoje ataki cytatami (nie wyjętymi z kontekstu), albo przeproś tu, na forum publicznym!

Kwestia "AF z jedynki", komentarz #370:
Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader
Ale taka puszka istnieje już od lat. Nazywa się 1Ds Mk2. Dlaczego to właśnie ci "oszukani" przez Canona chcą na siłę z lini 5D zrobić "jedynkę"?"
To, że jednego z drugim nie stać na 1Ds Mk3 nie musi oznaczać, że Canon będzie, specjalnie dal was obniżał ceny jedynek. Linia 5D jest jaka jest i żebyście nie wiem ile płakali po nocach Canon nie zrobi konkurencji swoim flagowym modelom.

Kwestia używania punktu centralnego, komentarze: #377, #615
napiszę więcej, dziwię się, że znając specyfikę 5D, ludzie próbują używać pozostałych punktów. Ja od początku swojej przygody z cyfrą używam TYLKO punktu środkowego (począwszy od 300D, przez 20/30D i teraz na 5D), fotografowałem naprawdę w przeróżnych warunkach i wogóle dziwię się komukolwiek, że narzeka na AF w tych aparatach.

Znając zasadę działania doskonale wiem jednak jak to obejść. I wcale nie muszę przekadrowywać. to, że używam w większości punktu centralnego nie znaczy, że nie wiem jak użyć pozostałych punktów.

Kwestia oceniania AF na podstawie specyfikacji, komentarze: #462, #480, #588
Walczę też z ogólnie pojętym "psowieszactwem" osób, które nowej piątki w rękach nie miały a wypowaidają się autorytatywnie o jej AF.
Co śmieszniejsze ten twój "target" wypowiada się na podstawie kartki papieru a nie na podstawie własnych doświadzczeń czy rzetelnych testów a Ty wydajesz się, niestety, powielać te niesprawdzone informacje. Ja dziękuję za taką opinię. Poczekam na fakty a nie teorie wyssane z palca.
I właśnie o to cała moja wojenka była. Większość pieniaczy wypowiada się z pewnością conajmniej sugerującą dobre stanowisko w radzie nadzorczej firmy Canon gdzie prawda jest taka, że oprócz przeczytania kilku faktów przedstawiocych w tabelkach (w dodatku w kilku miejscach różniących się detalami - i kto tu ma rację) nie mieli ŻADNYCH doświadczeń z nową puszką. Walczę o zachowaniue umiaru i powstrzymanie się z krytyką do czasu oficjalych testów produkcyjnej puszki.
Jak widzisz cytatów trochę więcej jak trzy, więcej mi się szukać nie chce. Hrabio, Vaderze i psie Sabo nie idźcie drogą, nie idźcie tą drogą! Sądami mnie nie straszcie. Jestem w takim wieku, że nawet dentysty się nie boję.