Strona 50 z 315 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    A Ci pieniacze, co twierdzą że "pucha jest dobra, bardzo dobra" to już nie potrzebują żadnych doświadczeń z nową puszką? ;-)
    Czy naprawdę sądzisz, że Canon wypuści 5D Mk2, który bedzie gorszy od poprzednika? Tak samo jak uważam że 5D jest dobrym (pomimo swoich lat) a nawet bardzo dobrym aparatem, tak samo sądzę, że 5D Mk2 również zasługuje na taką opinię. Co innego oceniać dany sprzęt "ogólnie" czy inaczej mówiąc "całościowo" a co innego czepiać się o konkretny detal, o którego szczegółach nie wie się NIC. Jako osoba parająca się "pismactwem" powieneś wiedzieć, że lista cech ujemnych danego sprzętu wcale nie neguje możliwości wystawienia mu oceny bardzo dobrej w ocenie ogólnej.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na dpreview nie ma już informacji na temat pkt. krzyżowych - chyba sam producent nie do końca wie, jak to jest
    http://www.dpreview.com/previews/can...rkII/page2.asp
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ciekaw jestem, skąd wzięła się u Ciebie taka prorocza wizja,
    nie proroctwo, tylko dopuszczenie bardzo realnej mozliwosci, ze nastepca 5D bedzie do reporterki jak piesc do oka. o czym nie raz pisalem na CB

przeslanki? bardzo proste. Canon byl bez konkurencji na polce taniego FF i podbil rynek studyjnych i landszafciarzy. na skutek rynkowego oflankowania przez D700 pozostal mu do wyboru korpus z duza liczba Mpix i ficzerami dopasowanymi mniej-wiecej do obecnego targetu. a ze cena nie mogla wzrosnac, to na czyms musieli ciac, wzglednie czegos po prostu nie poprawiac

nie chodzi mi tu o dowodzenie, ze spodziewalem sie pozostawienia starego AF (zreszta, to nadal jest zalozenie), ale raczej, ze realna wydawala sie opcja nie dania tutaj niczego istotnie nowego

skoro Canon jak do tej pory chyba nigdy nie wykręcił takiego numeru.
    dyc, grzeszysz...
    a to 1Ds bije wszystkie mozliwosci polozonego polke nizej 1D? a to xxxD nie mialy pakowanej lepszej (co najmniej marketingowo) matrycy niz rownolegle xxD?

Gorszy bebech w nowszej i "wyższej" puszce? Pomijam pewne dziwne ruchy przy przejściu z analoga na cyfrę. Doprawdy nie wiem, jak można było się tego spodziewać. Nie będę już teraz przeszukiwał wątku "spekulacyjnego" ale, jak sięgnę pamięcią, taki scenariusz się nie pojawił.
    slabo pamietasz
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    a co innego czepiać się o konkretny detal, o którego szczegółach nie wie się NIC.
    Detal?! AF w aparacie z tej półki to detal? Detal to jest detekcja twarzy. AF to podstawa. Naprawdę nie rozumiesz, że to dosyć istotny "detal"?

No i z tym "nie wie się NIC" to trochę przesada. Wiemy tyle, ile Canon oficjalnie powiedział. A powiedział tyle, że 8 punktów jest liniowych. I że wszystkie punkty skupione są bardzo blisko centrum. Czy wierzysz w to, że prawdziwe testy pokażą, że punkty liniowe wykrywają linie we wszystkich kierunkach a poza tym są rozstrzelone po całym wizjerze? Żadne "prawdziwe" testy tego już niestety nie zmienią.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

zauważcie jedno jak teraz rozciągnęło sie pozycjownowanie puszek a wszystko przez konkurencje, kiedysn u C najnizszy model to 300d bylo
    a teraz wprowadzili ubogiego szczeniaka 1000D to nie DSLR a malpka z wymiennym obiektywem
    tym samym 450D poszlo wyzej
    50D prawie na miejsce 5D tylko ze EF-S
    no i teraz 5D mkII jakby nizej niz poprzednik .. czyli logicznie myslac zostaje dziura do 1D markow
    jezeli C w tym roku nie zaprezentuje kolejnych nowosci to szeregi braci spod czerwonego napisu sie przerzedza gdyz konkurencja zdecydowanie mocniej zaatakowala i zepchnela C do defensywy..
    Ostatnio edytowane przez darnok ; 19-09-2008 o 14:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Ja Ci mogę autorytatywnie powiedzieć, że jeśli potwierdzi się specyfikacja i AF w 5D mk II będzie zawierał punkty liniowe to z całą stanowczością stwierdzam, że one będą się zachowywać z definicji jak punkty liniowe i będą całkowicie ślepe na linie obrazu biegnące prostopadle do kierunku który rozpoznają.

Rozumiesz to?
    Gwarantuję ci, że znam doskonale zasadę działania autofokusa w aparatach firmy Canon i związane z tym jego niedoskonałości. Dlatego nie musisz czepiać się co chwilę tych prostych linii. Zresztą, sam przyznałeś, że są to przypadki nieliczne (nie pamiętam jakiego dokładnie użyłeś stwierdzenia). Znając zasadę działania doskonale wiem jednak jak to obejść. I wcale nie muszę przekadrowywać. to, że używam w większości punktu centralnego nie znaczy, że nie wiem jak użyć pozostałych punktów. Proszę po raz kolejny, nie oceniaj ludzi pochopnie.
    hrabia Vader

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a nie sadzicie, ze fakt kompletnej nieatrakcyjnosci marka II dla posiadaczy marka I jest wybitnym argumentem swiadczacym za chowaniem przez Canona puszki w desen 3D?
    bo co by im nie zarzucac, ich ksiegowi starannie sledza badania rynku i wiedza czego potrzeba. moga wstrzymac to 3D tytulem zbytniego nakladania sie specyfikacji na nowe body Nikona, ale jego nadejscie jest nieuniknione. Canon nie odrzuca pieniedzy lezacych na ulicy, a widzac jakie wiele osob ma parcie na 5D + podrasowany AF, tych pieniedzy jest duzo. zwlaszcza, ze mowimy o osobach najczesciej zarabiajacych na zdjeciach, a wiec majacych kase do wydania, a nie tylko chec do pop... o nowosciach i podeklarowania potrzeb

3D na wiosne? czy jeszcze na Photokinie?
    Jesli w MkII punkty beda X to nowego 3d sie nie spodziewam w najblizszym czasie. Jesli natomiast faktycznie jest to stary AF, to jak pisalem wczesniej, licze na rychle pojawienie sie reporterskiego FF.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A powiedział tyle, że 8 punktów jest liniowych.
    o przepraszam : wczoraj sam słyszałem jak pan z C Polska mówił że jest 9 krzyżowych... pytanie czy wiedział co mówi
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Ciekaw jestem, skąd wzięła się u Ciebie taka prorocza wizja, skoro Canon jak do tej pory chyba nigdy nie wykręcił takiego numeru. Gorszy bebech w nowszej i "wyższej" puszce? Pomijam pewne dziwne ruchy przy przejściu z analoga na cyfrę. Doprawdy nie wiem, jak można było się tego spodziewać. Nie będę już teraz przeszukiwał wątku "spekulacyjnego" ale, jak sięgnę pamięcią, taki scenariusz się nie pojawił.
    Dlaczego pozycjonujesz 5D Mk2 wyżej starego 5D? Przecież Canon wyraźnie powiedział (choćby w ten sposób, że linki do starego 5D zostały zastapione tymi do 5D Mk2) że to następca a nie coś lepszego. I w takim przypadku to 20D30D to był cholernie dziwny ruch. Według mnie to nawet 300D i 350D to był dziwny ruch bo AF niczego nowego nie wnosił, matryca znacznej jakości nie podnosiła, puszka była stanowczo mniejsza przez co strasznie niewygodna (ale to już moja prywatna opinia i od razy zaznaczam, że nie musi zgadzać się z opiniami innych).
    hrabia Vader

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ficzerami dopasowanymi mniej-wiecej do obecnego targetu.
    No, i wg producenta "ficzery" oczekiwane przez "target" to przede wszystkim detekcja twarzy i nagrywanie filmów? Aha.
    a to 1Ds bije wszystkie mozliwosci polozonego polke nizej 1D?
    1d nie jest położony niżej. Oba są skierowane do najbardziej wymagających profesjonalistów, tyle, że zajmujących się innymi dziedzinami fotografii.
    a to xxxD nie mialy pakowanej lepszej (co najmniej marketingowo) matrycy niz rownolegle xxD?
    Marketingowo, to może i tak.
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    o przepraszam : wczoraj sam słyszałem jak pan z C Polska mówił że jest 9 krzyżowych... pytanie czy wiedział co mówi
    Raczej mówił, co wie.

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Dlaczego pozycjonujesz 5D Mk2 wyżej starego 5D?
    Ja pozycjonuję 5D oraz 5DmkII wyżej niż 40D.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 19-09-2008 o 14:19 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 50 z 315 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów