Strona 52 z 315 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No, i wg producenta "ficzery" oczekiwane przez "target" to przede wszystkim detekcja twarzy i nagrywanie filmów? Aha.
    a nie upraszczasz troche? probujac mi wmowic cos, czego nie mowilem?

1d nie jest położony niżej. Oba są skierowane do najbardziej wymagających profesjonalistów, tyle, że zajmujących się innymi dziedzinami fotografii.
    dokladnie tak samo jest z 5D a 50D. inne grupy uzytkownikow. nie nizsza-wyzsza, a po prostu inne. z perspektywy landszafciarza to taki
    50D, chocby do niego wlozyli 45 punktow AF, to dla mnie kompletny ziew.
    nowy 5D z pelnej wielkosci celownikiem, uszczelkami, wyciepanym fleszem
    i odlotowa szczegolowoscia przy niskich czulosciach - bije to 50D na glowe.
    dla Ciebie to moze wygladac zupelnie odwrotnie. i to chyba najlepszy
    argument za taka "rownolegloscia" rynkowa.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    5D była pod kilkoma względami przełomowa, 5D mk II nie oferuje niczego takiego.
    Przełomu na miarę 5D to prędko nie będzie. Nie o to chodzi. Ważne, żeby się nie cofać. A cofnęliśmy się w stosunku do konstrukcji sprzed roku.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    co do twoich motoryzacyjnych porównań, to ja ci odpowiem tak, też motoryzacyjnie. mam volvo 740 i 940. chętnie kupiłbym nowe volvo, ale są z napędem na przód (albo dołączany tył). mi to nie odpowiada. gdyby volvo zachowując wszystkie zalety nowych modeli zaoferowałoby model z tylnym napędem , miało by/ być/ może większą sprzedaż, bo wielu uważa , że volvo skończyło się na tych wlaśnie modelach!
    Wiesz różnice między 740 i 940 najlepiej obrazują jak może producent lecieć w kulki (też mam oba 8)). Zresztą nie wiem czy poniekąd właśnie przez ten zatwardziały konserwatyzm i symboliczne zmiany nie dostali się w obce ręce.

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    na dpreview nie ma już informacji na temat pkt. krzyżowych - chyba sam producent nie do końca wie, jak to jest
    http://www.dpreview.com/previews/can...rkII/page2.asp
    Nie no to potwierdza, że nie będzie krzyżowych.

Może być też tak, że Canon zostawia dziurę na reporterskiego marka FF. Niekoniecznie to musi być 3D. Być może nowe jedynki będą się bardziej różniły od obecnych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dokladnie tak samo jest z 5D a 50D. inne grupy uzytkownikow. nie nizsza-wyzsza, a po prostu inne.
    Może i tak właśnie powinno się do tego podchodzić. Głowa mnie już rozbolała. Odpadam. Idę do domu na weekend. Pozdrawiam wszystkich ZA i PRZECIW!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Głowa mnie już rozbolała. Odpadam. Idę do domu na weekend. Pozdrawiam wszystkich ZA i PRZECIW!
    Mam takie same objawy. Zatem gorąca prośba do adminów:

POZAMYKAĆ W CHOLERĘ TEN I KAŻDY NASTĘPNY WĄTEK O 5D mkII - dopóki nie pojawią się konkretne testy tej puszki.

Na konferencji prasowej Canon Polska zaprezentowano model przedprodukcyjny - domyślam się, że gdzie indziej było podobnie. Poczekajmy na towar w sklepie i wiarygodne testy. Dopiero wtedy dyskusja będzie miała jakikolwiek sens ! Kruszymy kopie i nabijamy rekordy w bazie danych, a to wszysko g... jest warte !

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    . A więc stało się i wyszła puszka poniżej naszych oczekiwań. Czy to jest powód do tworzenia wątków takich jak ten, które już po 10 stronach gonią własny ogon i nie wnoszą nic nowego? Czy dzięki tej dyskusji Canon zmieni rozmieszczenie punktów AF w nowej "piątce"?
    Wpływu na Canona nie mamy. To jest oczywiste. Bardziej mi chodzi o samoświadomość użytkowników. Niektórzy wydają się być tak bardzo zapatrzeni w markę swojego aparatu, że nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że ich ukochana firma popełniła błąd i zrobiła coś nie tak jak trzeba.

Pojawiają się posty w stylu "jak się stanie na głowie, rzuci solą przez lewe ramie, przekręci oko modelce, pomodli do czternastu wspomożycieli, a najlepiej użyje centralnego, to nie jest przecież tak źle i w ogóle Canon rules, a kto się nie zgadza ten maruda".

Coś już napisał

Domyślnie

dokłądnie skończmy to póki co.... bo człowiek zagląda tu mysląc że może sie faktycznie coś wydarzyło.... i trzeba przeglądać 20 stron biadolenia w kółko o tym samym... a wszystko już zostało powiedziane.... naprawde... to męczące.... zacząłem dzis przeglądać od 60 strony a jak kończe to jest już 64.... a o faktach na temat puchy wciąż cisza...
    pozdrawiam
    i don' leave my home without my Canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wpływu na Canona nie mamy. To jest oczywiste. Bardziej mi chodzi o samoświadomość użytkowników. Niektórzy wydają się być tak bardzo zapatrzeni w markę swojego aparatu, że nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że ich ukochana firma popełniła błąd i zrobiła coś nie tak jak trzeba.

Pojawiają się posty w stylu "jak się stanie na głowie, rzuci solą przez lewe ramie, przekręci oko modelce, pomodli do czternastu wspomożycieli, a najlepiej użyje centralnego, to nie jest przecież tak źle i w ogóle Canon rules, a kto się nie zgadza ten maruda".
    No tak tylko ten AF nie zadziała lepiej od kilkuset postów marudzenia. A co do świadomości użytkowników to skąd taka chęć uświadamiania i niesienia kaganka oświaty. Komu to potrzebne - dorosłym ludziom?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Zatem gorąca prośba do adminów:

POZAMYKAĆ W CHOLERĘ TEN I KAŻDY NASTĘPNY WĄTEK O 5D mkII - dopóki nie pojawią się konkretne testy tej puszki.
    Chcesz - innymi słowy - zrzucić na Modów obowiązek śledzenia wydarzeń w interesie Twojego komfortu psychicznego?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Zamykac nie zamykajcie. Mimo wszystko czekam na glos Corwina .. nie musi mowic co i jakie bedzie wystaczy ze powie "Jest dobrze" albo "Przykro mi" i juz bedzie wiadomo o co chodzi..

Strona 52 z 315 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów