Strona 19 z 315 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    widzę że jesteś kolejną ofiarą mitu o "kiepskim" AF w 5D :-)
    bo jest kiepski i to nie mit, lepiej mi łapie 30D przy zabawach w ciemnych salach i nie mówię o bocznych bo to już w ogóle nie istnieje. Wiem bo używam od 1.5roku tydzień w tydzień i klnę tydzień w tydzień. no chyba że to co innego a nie AF jak naciskasz i czekasz kilka sekund aż złapie, a jak złapie to już **** i często na one shot akcja sie konczy a obiekt już poza GO, a przy servo połowa w ogóle rozmyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    panowie, czy jest już wiadomo w przybliżeniu chociaż, kiedy 5dmk2 będzie w sprzedaży?
    koniec listopada
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Bywalec

Domyślnie

zastanawiam się dlaczego nie dali 16mpx matrycy i lepszego AF?
    Wszyscy byliby zadowoleni. Zachowaliby swój styl (oby nie za dużo od razu), a wydaje mi się, że byłoby bajkowo. A tak potarktowali target 5D trochę jak pajaców, dla których najważniejsze jest 21mpx, a najważniejszej rzeczy (zdecydowanie najważniejszej do poprawy w 5D) nie zmienili w ogóle. Wszystko fajnie, ale chyba lepiej byłoby powycinac kilka funkcji ale wzmocnić AF, dając 15-16mpx - tym samym zostawiliby w spokoju dsa i naprawde zwojowaliby rynek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Musisz. Nie rozumiesz jak dziala AF.
    Nie musi przykładać do oka. Specyfikacja aparatu mówi, że 8 z 9 dostępnych punktów AF w aparacie z końca 2009 roku jest zupełnie ślepa na linie poziome lub pionowe. To jest rozczarowanie i trzeba być fanatykiem, żeby tego nie dostrzegać. Używam 5D i 30D z takim AF i wiem, że ten element sprawia problemy nawet w warunkach studyjnych.

PS. Zastanawiam się gdzie się jest Corwin, bo chyba ze wstydu gdzieś się schował.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    prawdopodobnie chodzi im o ""głębokość" głębi ostrości i to że zmiana konta powoduje jej przesunięcie... tyle że nie liczą się z jednym, że to jest tylko kwestia tego jak się robi zdjęcia i w jaki sposób się przekadrowuje.
    Ja też używam tylko centralnego w 5D i przekadrowuję, ale to dlatego że pozostałe punkty są po pierwsze w gorszym świetle słabiutkie, po drugie są tak blisko środkowego że i tak trzeba przekadrować. Chciałbym się wreszcie uwolnić od machania aparatem a do tego potrzeba więcej punktów rozmieszczonych szeroko po klatce. 5D Mk II tego nie daje.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

no ale to daje seria 1. i może o to chodziło coby nie dublować zaawansowania z wyższymi modelami za dwa razy więcej kasy
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    bo jest kiepski i to nie mit, lepiej mi łapie 30D przy zabawach w ciemnych salach i nie mówię o bocznych bo to już w ogóle nie istnieje. Wiem bo używam od 1.5roku tydzień w tydzień i klnę tydzień w tydzień.
    Zanim sprzedałem 30D, miałem przez kilka tygodni obie puszki i mam dokładnie odwrotne spostrzeżenia. 5D ustawiał ostrość kiedy 30D już tylko bezradnie kręcił po całym zakresie. W słabszych warunkach kiedy 30D potrafił się namyślać i wyraźnie spowalniał, 5D jeszcze dosyć pewnie i bez poprawek trafiał.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-09-2008 o 18:55

Bywalec

Domyślnie

A ja tak sobie myślę, czy aby 5D mkII to nie tani chwyt marketingowy. Tymczasem na fotokinie zobaczymy 3D z porządnym AF i matrycą 16 mpix w cenie 3,5 k Euro

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Nie musi przykładać do oka. Specyfikacja aparatu mówi, że 8 z 9 dostępnych punktów AF w aparacie z końca 2009 roku jest zupełnie ślepa na linie poziome lub pionowe. To jest rozczarowanie i trzeba być fanatykiem, żeby tego nie dostrzegać. Używam 5D i 30D z takim AF i wiem, że ten element sprawia problemy nawet w warunkach studyjnych.
    A jednak musisz przylozyc do oka. Jeszcze raz: to, ze nie ma krzyza, nie jest powodem problemow jakie obserwujesz. W idealnych warunkach z liniami w optymalnym polozeniu, AF w 5D czy 350D ciagle by byl gorszy niz np. w 1D MarkII, ktory tez ma krzyze tylko w centrum.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    A ja tak sobie myślę, czy aby 5D mkII to nie tani chwyt marketingowy. Tymczasem na fotokinie zobaczymy 3D z porządnym AF i matrycą 16 mpix w cenie 3,5 k Euro
    Aż zajrzałem na http://www.canon.co.uk/, zobaczyć bannerek
    Bo ostatnio był tam grzbiet korpusu bez pokrętła a'la 5D. A teraz... sam zobacz i sam sobie odpowiedz

PS
    Nie żeby ten nowy kompakciak niefajny był W sumie taka mikropiąteczka...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 19 z 315 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów