Strona 21 z 268 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.

Początki nałogu

Domyślnie

Po tym ze ludziska sie nie podniecają swiadczy tylko 255 postow w ciagu dzisiejszego dnia. Moze jednak Digic4 polepszy ten AF co ? Ludzie którzy macaliście puszki pocieszcie bo normalnie polowa z nas załamanie nerwowe przezyje.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos punktów AF dodam, że podczas dzisiejszego testowania 50-tek wieczorem żaden punkt w 5d poza środkowym nie był w stanie w ogóle złapać ostrości na pudełku od obiektywu. To daje do myślenia... :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Kilka fotek, zapewne szybko będą przybywać:

http://flickr.com/groups/canoneos5dmarkii/

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Gdzieś mnie wywaliło posta (też macie ciągle Database Error ?) Napisam tam sobie, że nawet jak i byłby AF z 50D to i tak du.. bo wszystkie punkty są w środku kadru i kicha. Więc właściwie nie ma znaczenia czy jest jeden krzyzowy czy 9 krzyzowych i tak trzeba przekadrowywać.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Witam,

Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Jutro będę wiedział więcej to postaram się podzielić informacjami.

Corwin
    Czekamy bo to ciekawe co piszesz .

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Gdzieś mnie wywaliło posta (też macie ciągle Database Error ?) Napisam tam sobie, że nawet jak i byłby AF z 50D to i tak du.. bo wszystkie punkty są w środku kadru i kicha. Więc właściwie nie ma znaczenia czy jest jeden krzyzowy czy 9 krzyzowych i tak trzeba przekadrowywać.
    Toteż chyba dlatego dali ten jeden krzyżwy z potrójną precyzją. W sumie przy takim upakowaniu to mogli sobie nawet te boczne darować. Tylko wtedy to by już chyba niektórzy popełnili rytualne sepuku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
    Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.

Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
    Przecież to brzmi równie idotycznie jak podobne teaorie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
    Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.

Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
    Przecież to brzmi idotycznie
    Ostatnio edytowane przez josif ; 17-09-2008 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie.
    Canon ma problem bo chce z normalnego AFu np. takiego jak w D700 zrobić ósmy cud świata i brać za niego straszne pieniądze z dostępnością tylko w jedynkach. Tyle że świat się zmienił, konkurencja coraz mocniejsza i cierpliwość wielu użytkowników już się skończyła. Nowego 5D Mk II na pewno nie kupię w cenie wyższej niż stare 5D.
    Jak już wdepnąłem w bagnet EF to na razie na pewno nie wyjdę, ale gdybym dzisiaj od zera budował system to na 5D mk II nawet bym nie spojrzał. Tym bardziej że słyszę o zapowiedziach 8500PLN na starcie, chyba komuś w Canonie kompletnie odbiło!

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jeśli w specyfikacji jest napisane że tylko centralny punkt jest krzyżowy i na oficjalnej stronie widać że punkty są tak samo skupione jak w 5D to czego jeszcze trzeba? Muszę przyłożyć oko do wizjera i osobiście przetestować? :-)
    Wiesz - niektórzy jak kupują w Tesco wędline z napisem "Szynka Babuni" to wierza że ona faktycznie przez babcie w beczce była wędzona . Canona napisał ze AF lepszy niż w 50D - no to jest lepszy i koniec to, że składa sie z dokladnie tych samych komponentów co w starym 5D nie ma znaczenia

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    a niby dlaczego nie miałoby być ostre, wytłumacz mi proszę...

zgadzam się w pełni z andres'em - też przekadrowuję i robię 99% zdjęć tylko centralnym pkt i jakoś nigdy nie miałem problemów z ostrością. nie rozumiem o co się rozchodzi z tym AF i czemu ludzie na niego narzekają... uważasz że powinno być więcej punktów, inaczej rozłożonych? to chyba zależy też pośrednio od zastosowań w jakich będziesz używał danej puszki. a 5d czy 5d mark2 ma inny target niż np. 1d
    Przy takiej przesłonie minimalny ruch w celu przekadrowania konczy sie wyjechaniem poza GO - ot i przyczyna dlaczego warto używac punktów bocznych (które mogły by byc lepsze )

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Musisz. Nie rozumiesz jak dziala AF. Sam rozklad i orientacja punktow AF to tylko mala czesc problemu. Oczywiscie krzyz jest lepszy niz krzyza brak, ale jest jeszcze mnostwo innych czynnikow, ktore sa poprawione w MarkII albo nie, ale na pewno nie gorsze.
    Gorszy nie jest ale lepszty tez nie. Sprawnośc Af w głównej mierze zalezy od kontrastowości obiektu a ta z koleji od swiatła - Skoro Af działa przy takich samych poziomach oswietlenia to siłą rzeczy bedzie sprawował sie bardzo podobnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zanim sprzedałem 30D, miałem przez kilka tygodni obie puszki i mam dokładnie odwrotne spostrzeżenia. 5D ustawiał ostrość kiedy 30D już tylko bezradnie kręcił po całym zakresie. W słabszych warunkach kiedy 30D potrafił się namyślać i wyraźnie spowalniał, 5D jeszcze dosyć pewnie i bez poprawek trafiał.
    Ale chodzi Ci zapewne o centralny punkt na Servo ( bo on miał wspomaganie za pomoca 6 niewidocznych punktów - dokładnie jak w mark II swoja drogą . To była główna różnica w stosunku do 20 i 30 D niewątpliwie zauwazalna w cięższych sytuacjach. )

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Witam,

Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Jutro będę wiedział więcej to postaram się podzielić informacjami.

Corwin

Jezeli to co piszesz ma cokolwiek wspólnego z prawda to pod maskowaniem wg mnie nie ma innego napisu niż 3D . No chyba że jest w to grip wbudowany to wtedy juz tylko 1Ds mark IV albo 1D mark IV (wątpie) nam pozostał .
    Ciekawe jaka była by cena tej puszki ?? Jakby okazało sie to nowym 3D to mysłe, ze musiałao by oscylowac w okolicach 1DmarkIII , choć tak jak pisałem wczesniej była by to wielce kłopotliwa propozycja ze strony canona, odbierająca im bardzo duzo potencjalnych klientów nastawionych na zakup DS

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta

Wierzyć to ja dalej w to nie chce ale na nic innego nie wyglada z opisu technicznego umieszconego na stronie producenta wiec ... chyba to prawda
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 17-09-2008 o 23:31

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

detekcja twarzy to pomyłka ale filmiki? czemu nie? ja bym używał czasem na wakacjach
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 21 z 268 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów