dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.
dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.
Po tym ze ludziska sie nie podniecają swiadczy tylko 255 postow w ciagu dzisiejszego dnia. Moze jednak Digic4 polepszy ten AF co ? Ludzie którzy macaliście puszki pocieszcie bo normalnie polowa z nas załamanie nerwowe przezyje.
Pozdrowki
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
A propos punktów AF dodam, że podczas dzisiejszego testowania 50-tek wieczorem żaden punkt w 5d poza środkowym nie był w stanie w ogóle złapać ostrości na pudełku od obiektywu. To daje do myślenia... :/
O obiektywach wiem prawie wszystko
Kilka fotek, zapewne szybko będą przybywać:
http://flickr.com/groups/canoneos5dmarkii/
Gdzieś mnie wywaliło posta (też macie ciągle Database Error ?) Napisam tam sobie, że nawet jak i byłby AF z 50D to i tak du.. bo wszystkie punkty są w środku kadru i kicha. Więc właściwie nie ma znaczenia czy jest jeden krzyzowy czy 9 krzyzowych i tak trzeba przekadrowywać.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.
Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
Przecież to brzmi równie idotycznie jak podobne teaorie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.
Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
Przecież to brzmi idotycznie
Ostatnio edytowane przez josif ; 17-09-2008 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost
Canon ma problem bo chce z normalnego AFu np. takiego jak w D700 zrobić ósmy cud świata i brać za niego straszne pieniądze z dostępnością tylko w jedynkach. Tyle że świat się zmienił, konkurencja coraz mocniejsza i cierpliwość wielu użytkowników już się skończyła. Nowego 5D Mk II na pewno nie kupię w cenie wyższej niż stare 5D.
Jak już wdepnąłem w bagnet EF to na razie na pewno nie wyjdę, ale gdybym dzisiaj od zera budował system to na 5D mk II nawet bym nie spojrzał. Tym bardziej że słyszę o zapowiedziach 8500PLN na starcie, chyba komuś w Canonie kompletnie odbiło!
Wiesz - niektórzy jak kupują w Tesco wędline z napisem "Szynka Babuni" to wierza że ona faktycznie przez babcie w beczce była wędzona. Canona napisał ze AF lepszy niż w 50D - no to jest lepszy i koniec to, że składa sie z dokladnie tych samych komponentów co w starym 5D nie ma znaczenia
Przy takiej przesłonie minimalny ruch w celu przekadrowania konczy sie wyjechaniem poza GO - ot i przyczyna dlaczego warto używac punktów bocznych (które mogły by byc lepsze )
Gorszy nie jest ale lepszty tez nie. Sprawnośc Af w głównej mierze zalezy od kontrastowości obiektu a ta z koleji od swiatła - Skoro Af działa przy takich samych poziomach oswietlenia to siłą rzeczy bedzie sprawował sie bardzo podobnie
Ale chodzi Ci zapewne o centralny punkt na Servo ( bo on miał wspomaganie za pomoca 6 niewidocznych punktów - dokładnie jak w mark II swoja drogą. To była główna różnica w stosunku do 20 i 30 D niewątpliwie zauwazalna w cięższych sytuacjach. )
Jezeli to co piszesz ma cokolwiek wspólnego z prawda to pod maskowaniem wg mnie nie ma innego napisu niż 3D. No chyba że jest w to grip wbudowany to wtedy juz tylko 1Ds mark IV albo 1D mark IV (wątpie) nam pozostał
.
Ciekawe jaka była by cena tej puszki ?? Jakby okazało sie to nowym 3D to mysłe, ze musiałao by oscylowac w okolicach 1DmarkIII , choć tak jak pisałem wczesniej była by to wielce kłopotliwa propozycja ze strony canona, odbierająca im bardzo duzo potencjalnych klientów nastawionych na zakup DS
Wierzyć to ja dalej w to nie chce ale na nic innego nie wyglada z opisu technicznego umieszconego na stronie producenta wiec ... chyba to prawda![]()
Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 17-09-2008 o 23:31
detekcja twarzy to pomyłka ale filmiki? czemu nie? ja bym używał czasem na wakacjach
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....