Strona 29 z 315 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Trudno, najwyżej dostanę bana. Więc do rzeczy.

Jak słucham niektórych z was to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Wszyscy oczekiwali rewolucji. Jakiej rewolucji? Po kiego grzyba? Czy konkurencja dostarczyła rewolucji wymuszając to samo na Canonie? Może w przypadku Nikona i Sony była jakaś rewolucja (wewnątrz ich systemów) bo wreszcie, z biedą, te systemy dorobiły się pełnej klatki (na czym Canon odcina kupony od WIELU LAT!!!). Ale czy to wymusza na Canonie jakieś nowe rozwiazania? W żadnym wypadku. To WY domagaliście się rewolucji! To WY doszukiwaliście się w każdym pikselu obrazka reklamowego kilogramów nowinek technicznych o których konkurencja nawet śnić nie może. Rewolucję wymyśliliście WY! I teraz na siłę próbujecie umniejszać zalety nowego modelu NAWET NIE MAJĄC GO W RĘKACH!!! (co już wiele razy podkreślałem i prosiłem o cierpliwość)

A tu o dziwo ten opluty przez kilka osób autofocus okazuje się układem działającym wyraźnie lepiej niż w modelu starszym. Oczywiście jeśli to się potwierdzi, NIKOMU z tych pieniaczy nie przyjdzie przez myśl, żeby odszczekać to co powiedział. To nic, że kilka osób będzie miało go za szmatę - przez internet można nawciskać co się da i czuć się bezkarnym (z czego i ja właśnie korzystam :-) ).

Na brak uszczelnień tez kilka osób psioczyło aż do momentu jak nie okazało się, że jednak są. I co? Też nikt chyba nie przyznał się do błędu, po prostu przeszedł z tym faktem do porządku dziennego jakby nie było żadnej sprawy. Ale co psów z tego powodu powiesił na puszcze teo jego.

Rozmieszczenie punktów AF też oberwało po uszach... jakby konkurencja miała to rozwiazane inaczej - też wszystko na kupie.

Więcej wyliczać mi się nie chce... tym bardziej, że coraz więcej postów zacząłem omijać - nie chcąc załamywać rąk nad głupotą i zawiścią ludzką. Ale na koniec ponowię prośbę.

WRZUĆCIE NA LUZ, NA 5D ŚWIAT SIĘ NIE KOŃCZY. JEŚLI FIRMA CANON WAM NIE ODPOWIADA - MACIE NA SZCZĘŚCIE KONKURENCJĘ, KTÓRA PRZYJMIE WAS Z OTWARTYMI RĘKAMI.

Szkoda tylko, że na forum konkurencji pojawiają się podobne wątki przy okazji odświeżania starszych modeli - tego nie raczycie zauważać. Po prostu w każdej społeczności znajdą sięmarudy, którym nigdy nie dogodzisz. Jaby Canon wypuścił 1Ds Mk3 bez gripa w cenie 5D to zaraz, stawiam moje obie nerki, znalazłoby się kilku malkontentów, którzy doszukaliby się wad takiego rozwiązania. A to matryca sprzed roku, to już zdjęć się zrobić nie da, a to ilość klatek na sekundę za mała. Grunt, że mogliście sobie popsioczyć i pokazać jacy to jesteście mądrzejsi od tych durnych nieuków z działów marketingu i developmentu firmy Canon.

Dajcie mi bana, jeśli zasługuję... zrobicie mi tylko dobrze, bo już się tego forum czytać nie da (co za przyjemność przeskakiwać po kilkanaście postów, żeby trafić wreszcie na jeden do przeczytania) :-(. Albo dajcie bana tym rozpłakanym smarkom, które zabierają całą przyjemość z czytania tegoż!
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Vader oddychaj gleboko.. ;] jestes na tym forum od ponad roku a jeszcze sie nie nauczyles? tu zawsze najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy sprzetu na oczy nie widzieli... no jak to w Polsce... nie mozna pochwalic bo krytykowac trzeba
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Za dpreview:

"Just got home from a meeting where three Canon Tech reps discussed, showed and let us play with a pre-pro 5DMII.
    (...)
    They described the AF as being 9 points of cross sensors with the center sensor having another cross at 45 degrees so it has 8 arms
    ."

cokolwiek to znaczy
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To niestety zupełnie inna puszka..
    Edit:
    No dobra a sample z tej innej puszki to fajne są?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Mam 5d od ponad roku, podoba mi się bardzo, i jeśli cena 5dmkII spadnie do poziomu 5dmkI + 1500 zł to sobie kupię .... jeśli obrazek będzie ładny
    AF w starym aparacie mi wystarcza ... a filmy to bardzo fajna rzecz i nawet te 12 minut to za długo ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tylko co z tego wynika? Te punkty są znacznie bliżej centralnego niż w 40D więc nawet jakby były potrójne krzyże działające od f/8 to przydatność prawie zerowa.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Czy konkurencja dostarczyła rewolucji
    Tak, D300 ($1580) jest wyposażony w układ CAM3500DX i regulacje BF/FF.
    Wielu (tak jak mi) wystarczyłby 5D z (tylko) lepszym autofokusem i tą regulacją.

A skoro już jestem tu trollem to dotrolluje jeszcze jedną rewolucję: Nikkor 14-24G
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-09-2008 o 10:57

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Gwoli ścisłości. Nie dość że nie "do", to nawet nie "od".
    Chyba że kolesie z fotopolis są w stanie pokazać mi gdzie mogę dzisiaj kupić puszkę nikona z nagrywaniem filmów.
    Nie przesadzaj... d90 już jest dostępny. Jak się zakręcisz to nawet na sąsiednim forum ogłoszenie o sprzedaży wisi - od ręki.
    W e-Fotojoker też mają teoretycznie 'dostępność' chociaż tutaj to 'dostępność' z reguły znaczy jakieś 7-dni.

Domyślnie

I jeszcze to (za dpreview)

"the 5DII AF is NOT the same as the 5D at all. All x-type (as it says on the tin at Canon USA) and even more sensitive at the centre than the 40D. Add Digic 4 and we have a much more responsive AF system (on paper). It also means Rob Galbraith's report got it dead wrong. We'll see in time I guess.

> the sraw description explains why we can't get faster speeds shooting sraw. Does this mean the sraw files are "pixel binned"? This is one of the main features I'm looking for more info on"

no chyba że Canon USA się pomylił przy specyfikacji i tyle
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    To sie na 100% potwierdzi jak ktos wezmie puszke w lapy i przetestuje czy te punkty boczne sa krzyzowe czy nie bo to akurat bardzo latwo sprawdziec.
    Marcin
    A może coś wynika z tego http://a.img-dpreview.com/previews/C...tures/af02.jpg ?

A spiskując: może to jest tak, że tam są krzyżowe jak utrzymują Aussies, a główny Canon jeszcze nie wie, czy w produkcyjnych ich nie zablokować?
    W ogóle, to Canon AU jest ciekawą filią, bo ich White Paper na temat 1D MkIII dalej jest w wersji z ceną $3999
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 29 z 315 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów