Trudno, najwyżej dostanę bana. Więc do rzeczy.
Jak słucham niektórych z was to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Wszyscy oczekiwali rewolucji. Jakiej rewolucji? Po kiego grzyba? Czy konkurencja dostarczyła rewolucji wymuszając to samo na Canonie? Może w przypadku Nikona i Sony była jakaś rewolucja (wewnątrz ich systemów) bo wreszcie, z biedą, te systemy dorobiły się pełnej klatki (na czym Canon odcina kupony od WIELU LAT!!!). Ale czy to wymusza na Canonie jakieś nowe rozwiazania? W żadnym wypadku. To WY domagaliście się rewolucji! To WY doszukiwaliście się w każdym pikselu obrazka reklamowego kilogramów nowinek technicznych o których konkurencja nawet śnić nie może. Rewolucję wymyśliliście WY! I teraz na siłę próbujecie umniejszać zalety nowego modelu NAWET NIE MAJĄC GO W RĘKACH!!! (co już wiele razy podkreślałem i prosiłem o cierpliwość)
A tu o dziwo ten opluty przez kilka osób autofocus okazuje się układem działającym wyraźnie lepiej niż w modelu starszym. Oczywiście jeśli to się potwierdzi, NIKOMU z tych pieniaczy nie przyjdzie przez myśl, żeby odszczekać to co powiedział. To nic, że kilka osób będzie miało go za szmatę - przez internet można nawciskać co się da i czuć się bezkarnym (z czego i ja właśnie korzystam :-) ).
Na brak uszczelnień tez kilka osób psioczyło aż do momentu jak nie okazało się, że jednak są. I co? Też nikt chyba nie przyznał się do błędu, po prostu przeszedł z tym faktem do porządku dziennego jakby nie było żadnej sprawy. Ale co psów z tego powodu powiesił na puszcze teo jego.
Rozmieszczenie punktów AF też oberwało po uszach... jakby konkurencja miała to rozwiazane inaczej - też wszystko na kupie.
Więcej wyliczać mi się nie chce... tym bardziej, że coraz więcej postów zacząłem omijać - nie chcąc załamywać rąk nad głupotą i zawiścią ludzką. Ale na koniec ponowię prośbę.
WRZUĆCIE NA LUZ, NA 5D ŚWIAT SIĘ NIE KOŃCZY. JEŚLI FIRMA CANON WAM NIE ODPOWIADA - MACIE NA SZCZĘŚCIE KONKURENCJĘ, KTÓRA PRZYJMIE WAS Z OTWARTYMI RĘKAMI.
Szkoda tylko, że na forum konkurencji pojawiają się podobne wątki przy okazji odświeżania starszych modeli - tego nie raczycie zauważać. Po prostu w każdej społeczności znajdą sięmarudy, którym nigdy nie dogodzisz. Jaby Canon wypuścił 1Ds Mk3 bez gripa w cenie 5D to zaraz, stawiam moje obie nerki, znalazłoby się kilku malkontentów, którzy doszukaliby się wad takiego rozwiązania. A to matryca sprzed roku, to już zdjęć się zrobić nie da, a to ilość klatek na sekundę za mała. Grunt, że mogliście sobie popsioczyć i pokazać jacy to jesteście mądrzejsi od tych durnych nieuków z działów marketingu i developmentu firmy Canon.
Dajcie mi bana, jeśli zasługuję... zrobicie mi tylko dobrze, bo już się tego forum czytać nie da (co za przyjemność przeskakiwać po kilkanaście postów, żeby trafić wreszcie na jeden do przeczytania) :-(. Albo dajcie bana tym rozpłakanym smarkom, które zabierają całą przyjemość z czytania tegoż!