Dziwnym trafem nie mam z tym problemu. Ja nie neguję wartości posiadania lepszego AF, jednak biadolenie że ten jest taki do **** zwyczajnie jest już nudne. Jak toś chce zrobić zdjęcie to zrobi i tyle. To jest tak jak kiedyś ktoś napisał że w sporcie stare 5D nie wydoli, a ja kilka razy w tygodniu udowadniam ze daje radę. Jak znasz ograniczenia to wiesz jak pracować żeby wyszło tak jak wyjść musi.
Panowie biadolicie na nowego 5d , wyśmiewacie A900 (99% tak zwanych forumowych znawców nie rozróżniła by dużej odbitki z obydwu . W jednym mydło ,w drugim szumy nie ładne. Ja poczekam, na porządne testy po wywołaniu RAWów w dopracowanym sofcie i wyrobię sobie opinie na temat jakości . Jak narazie to pierwsze zdjęcia z 5dmk2 wcale nie są ciekawsze jak te z A900 . Ale to dopiero pierwsze fotki .Mam czas bo chciałbym zamienić mojego 40d na np 5d+24-70 IS (utopia ? ) Może w tym czasie dadzą normalny AF do różnych zastosowań, a nie taką żenadę za kupe kasy.
Rozumiem że masz którąś z jedynek albo 40D gdzie punkty inne niż centralny są używalne ale używasz centralnego bo tak lubisz? Czy może przypadkiem używasz centralnego bo pozostałe i tak nie nadają się do użycia?
A co do zmiany punktu to wystarczy jeden ruch palcem na dżojstiku.
Nie mam jedynki. 5D, 40D i 30D mam. Używam centralnego bo tak się nauczyłem, tak jestem przyzwyczajony i niezależnie czy to 5D czy 40D praktycznie nie zmieniam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do narzekania to najbardziej mnie śmieszy narzekanie ludzi którzy nie mieli 5D w ręce a i takie wpisy się tutaj znajdują
Żeby nie było nie zachwalam nowego 5DmkII nie zachwalam 5D czy tez żadnego innego. Pokazuję jedynie że conajmniej irracjonalne jest biadolenie w momencie gdy 99,9% userów jeszcze nie miało okazji dotknąć tego body.
Ostatnio edytowane przez andres ; 17-09-2008 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost
Wiesz - z ta tylko roznica, ze na jedynki przesiada sie wlasnie ze wzgledu na AF'a i reszte a na 450D/50D/5DII na reszte i cene ;-) a AF jaki bedzie taki trza zaakceptowac - to ta "reszta" ma cieszyc i redukowac dysonans podecyzyjny w postaci: "zainwestowalem w super L stalki no i czasem nawet jak trafie w punkt to super wychodzi"![]()
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 17-09-2008 o 17:54 Powód: Automerged Doublepost
5DII+L+L+L+L (:
bartekkucharczyk.pl