Strona 18 z 315 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Czy Wy na prawdę sądzicie że Canon traktuje piątkę (starą i nową) jako sprzęt do fotoreporterki?
    tak. nawet tym argumentem uzasadniali wpierdzielnie movie mode.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Movie mode może być świetnym rozwiązaniem dla redaktorów newsowych portali internetowych. Może Canon uwzlędnił istnienie i zapotrzebowanie na NewsFilmy portalu www.tvn24.pl ???
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Domyślnie

wiktoch, wiesz jaki jest DOF na ff na 50 1,2 ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    a niby dlaczego nie miałoby być ostre, wytłumacz mi proszę...

zgadzam się w pełni z andres'em - też przekadrowuję i robię 99% zdjęć tylko centralnym pkt i jakoś nigdy nie miałem problemów z ostrością. nie rozumiem o co się rozchodzi z tym AF i czemu ludzie na niego narzekają... uważasz że powinno być więcej punktów, inaczej rozłożonych? to chyba zależy też pośrednio od zastosowań w jakich będziesz używał danej puszki. a 5d czy 5d mark2 ma inny target niż np. 1d
    prawdopodobnie chodzi im o ""głębokość" głębi ostrości i to że zmiana konta powoduje jej przesunięcie... tyle że nie liczą się z jednym, że to jest tylko kwestia tego jak się robi zdjęcia i w jaki sposób się przekadrowuje.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 17-09-2008 o 18:22

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Jeszcze puszki nie wypuszczono do sprzedaży a na forumie horda ekspertów
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony

Domyślnie

panowie, czy jest już wiadomo w przybliżeniu chociaż, kiedy 5dmk2 będzie w sprzedaży?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

Jak tak patrze na te wszystkie posty z narzekaniem to widzę że niektórzy zrobili się strasznie nerwowi. Kiedy wy się urodziliście dwa lata temu ?

Ja może nie jestem młodej daty i może dlatego aż tak szybkiego postępu nie potrzebuje

Nie tak dawno wszystko się robiło na analogach nie było punktów AF czy automatyki. Później wkroczyła automatyka ale i tak na szpuli 24-36 klatek.

Więc strzelało się z głową a nie jak z broni automatycznej. Iso też nie rozpieszczało 800 to już ziarno teraz już 800 w cyfrówce nie wystarcza.
    Owszem wszystkie ulepszenia poprawiają prace ale bez przesadyzmu !

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Ja może nie jestem młodej daty i może dlatego aż tak szybkiego postępu nie potrzebuje
    Chłopie. To co teraz mamy to nie szybki czy wolny postęp. To regres. Rok temu Canon wypuścił aparat z niższego segmentu i z lepszym AF-em (40D). Prawdę powiedziawszy, jestem takim potraktowaniem nieco urażony.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Jesli czytamy na Fotopolis Część z tych szans odbierze z pewnością pozostawiony bez zmian autofokus.
    a jedyne rzęcza jaka chciałem to szybszy, lepszy, pewniejszy AF a tego nie ma to nie ma co piać z zachwytu.
    regulamin pkt. 8

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jeśli w specyfikacji jest napisane że tylko centralny punkt jest krzyżowy i na oficjalnej stronie widać że punkty są tak samo skupione jak w 5D to czego jeszcze trzeba? Muszę przyłożyć oko do wizjera i osobiście przetestować? :-)
    Musisz. Nie rozumiesz jak dziala AF. Sam rozklad i orientacja punktow AF to tylko mala czesc problemu. Oczywiscie krzyz jest lepszy niz krzyza brak, ale jest jeszcze mnostwo innych czynnikow, ktore sa poprawione w MarkII albo nie, ale na pewno nie gorsze.

Mowisz, ze kiepski AF w 5D to tylko legenda, ale AF w Mark II, ktory jest w najgorszym przypadku taki sam, to tragedia. Cos tu brak logiki. Przeciez ta puszka jest o wiele tansza niz 5D na wejsciu. Co sie tu moze nie podobac? Dla mnie rewelacja i nabywam na 120%.

Ja tez uzywam tylko centralnego punktu. Do perfekcyjnego ostrzenia na duzych otworach z bliska mam LV. Do takich celow w ruchu prosze nabyc 1DMkIII. Moze wyjdzie w ok. 1/3 przypadkow.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 17-09-2008 o 18:34

Strona 18 z 315 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów