Strona 16 z 315 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta

Czekałem na mkII (już nie wspomnę o ,,akcji bannerowej z księżycem zapowiadającej REWOLUCJĘ) na dobrą puszkę. Przedstawiono jednak wyłącznie ewolucyjny wariant.
    Przecież było napisane DESTINED EVOLUTION - na R przyjdzie nam jeszce poczekać

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

cena spadnie .... a możliwości aparatu zostaną ja 2,5 roku temu za 5d dałem dokładnie 11 tys zł. Niby taki słaby a jednak ludzie się na niego decydowali....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Dopisze sie do watku: "Canon EOS 5D Mark II-moje żale i pojękiwania":

Wyglada mi to na wspanialy aparat! Ma tylko jedna wade o ktorej nikt tu nie wspomnial - jest tak jakies o 300-400 gram za ciezki i o 1/3 za duzy ;-). To samo jesli chodzi o obiektywy do niego. W przeciwnym razie by mi bardzo pasowal...

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    a ja powtórzę.... mnie się bardzo podoba nowa piąteczka... jest w dechę. Canon ugruntowuje pozycje piątki na rynku. Lustrzanka z ogromnymi możliwościami.
    Jasne, zgadzam się z Tobą, jeszcze rok temu pialiśmy (posiadacze 5D) do wysokiego iso, 14 bit, HIGHTONE, dobrego telewizora VGA, informacji o iso i baterii w wizjerze, i inych pomniejszych UŻYTECZNYCH bajerów i w końcu jest i to za całkiem dobrą kasę...ale specyfikacja AF mnie zawiodła na całej linii:-( - zobaczymy co wyjdzie w praktyce, przy obecnej cenie starej 5D muszę się dobrze zastanowić co kupić jako drugi korpus (jest jeszcze 1Dmk3)
    czekamy na testy...
    CANON...

sv
    Guest

Domyślnie

fajnie się czyta te marudzenia:-) wszyscy posiadacze 300 i 400 d chcieli kupić jedynkę za 2000$ (połowa pewnie i tak by nie kupiła :-)

jak dla mnie to jest świetna puszka; idealna do studia i na śluby. do tych celów 3 klatki/s to jest aż za dużo. 90% fotek będę robił w sRAWach a reszta w pełnej rozdzielczości. Czekam na oferty cenowe:-) jestem pierwszy w kolejce :-)

Domyślnie

tak czytam to biadolenie nad AFem? Ja i tak używam jedynie centralnego i przekadrowuję, ot takie przyzwyczajenie, taka technika pracy i jakoś AF ze starej 5D mnie jeszcze nie pomylił.Co więcej stawiam dolary przeciwko bananom że zrobię szybciej zdjęcie ostawiając ostrość na centralnym i przekadrowując niż narzekający przestawią na konkretny który potrzebny boczny i zrobią zdjęcie.

Jest za to kilka rzeczy w tym body które mnie zachęcają. Mianowicie iso50- 26500, przy czym licze że na 3200 szumy będą jak w starym na 1600, liczę na kalibrację i na synchro z lampą 1/200 co w praktyce pozwala robić już na 1/250.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    tak czytam to biadolenie nad AFem? Ja i tak używam jedynie centralnego i przekadrowuję, ot takie przyzwyczajenie, taka technika pracy i jakoś AF ze starej 5D mnie jeszcze nie pomylił.
    ....tak zwłaszcza przy przysłonie 1,2 - 2 na weselu w karczmie oświetlonej żyrandolem z 6 żarówek 60 W
    CANON...

Domyślnie

Bawilem sie dzisiaj 5D MkII z 24-70 f/2.8 na konferencji Canona w Zachecie. Wyswietlacz jest niesamowity - taki jak w 50D, ktorym tez mozna bylo sie pobawic. Niebo i ziemia w porownaniu z 40D (:

Podczas robienia zdjec zarowno pojedynczych jak i serii, bardzo wyczuwalny byl "odrzut" lustra. Wydawalo sie jakby caly aparat chodzil w rece, ale byla to jakas wczesna wersja przedprodukcyjna i moze dlatego.

Krecenia filmow, za bardzo nie moglem przetestowac poniewaz obsluga nowego live view byla dla mnie nie do pojecia w ciagu krotkiego czasu (:

Niestety nie pozwalali na wlozenie swojej karty do 5D, wiec nie poogladam sobie zdjec na mega wysokich ISO. Mam za to zdjecia z 50tki, tylko Lightroom jeszcze nie obsluguje jego RAWow (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    ...Ja i tak używam jedynie centralnego i przekadrowuję, ot takie przyzwyczajenie, taka technika pracy i jakoś AF ze starej 5D mnie jeszcze nie pomylił....
    to spróbuj tej techniki przy 85L na 1.2 ... i zrozumiesz dlaczego pozostawienie AF niemal identycznego z dotychczasowym wielu oczekujących na 5DmkII przyjęło z takim rozczarowaniem...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No i nic sie nie zmienilo Canon nadal pozycjonuje sprzet profi od reszty porzadnym AF'em i chyba nie ma zamiaru tego zmieniac

Strona 16 z 315 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów