Strona 26 z 315 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ja zamierzam. I to co wypuścił teraz Canon, wnioskując ze specyfikacji, w 95% spełnia moje oczekiwania.
    Do ścigania rajdówek i turlania po błocie zamierzam dalej używać aparatów serii dwucyfrowej i jest mi zupełnie obojętne czy AF nowej piątki będzie się nadawał do fotografowania koni w galopie czy też nie.
    Ja do ślubnej też się ustawiam po nowe 5d w kolejce. Wady ma ale co z tego, chodź by nikon miał niewiadomo jakie puszki to i tak nie podoba mi się obraz generowany przez jego matrycę więc problem odpada Pozostaje Canon i biorę co dadzą.

Ciekawe kiedy wypuszczą 1ds mk3n bo niebezpiecznie sobie zagrozili wprowadzając 21mpix w 5d2. Musieli coś ściągnąć w dół i padło niestety na AF. Spodziewałem się że będzie mniej mpix a lepszy AF. No cóż pewnie nie tak łatwo żonglować z produkcją nowych matryc.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

mobor
    Guest

Domyślnie

jaro

Jaka to jest alternatywa dla modeli dwucyfrowych ?
    Mark II ma kosztować 2500 euro czyli ok 9-10 tys
    CZTERY razy więcej niż 40D...

Coś już napisał

Domyślnie

Na stronie Kena Rockwella jest link do stony Canon USA i w specyfikacjach jest napisane: AF 9 points (cross-type).
    Jakby tak było, to OK. AF ze starej piątki lekko mnie przeraża.

Uzależniony

Domyślnie

mój kolega już dość zdrowo się napalił na 5D mk2 i on weźmie go na 99% a ja poczekam sobie grzecznie, pożyczę go, porównam do mojego 4oD i jak uznam że AF mnie zadowala to wezmę go a 4oD sprzedam i dozbieram na kolejną ele
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Canon Australia podaje następującą specyfikację dla Canona 5d
    http://www.canon.com.au/products/cam...kII_specs.aspx
    Jest napisane 9 cross point.
    Poniżej podaje linka do starej 5D
    http://www.canon.com.au/products/cam...s5d_specs.aspx
    O krzyżowym pkt AF nie jest napisane nic.
    Ostatnio edytowane przez papierzyna ; 18-09-2008 o 07:57

Początki nałogu

Domyślnie

Kolega Corwin się odezwał,a w sumie czekałem na jego jakiś pościk dotyczący ów modelu o którym pisał w wątku o 5d i co dalej teraz chyba wiadomo że puszka którą testuje jest z wyższej pólki niz 5d Mark II no i AF z 45 punktami brzmi obiecująco.Zgadzam sie z Kubaman że Corwin zapewne nic nam tutaj więcej nie napisze ale może jakieś malutkie info co do przyszłości bo jak widać będzie tu miało sporo ludzi duży dylemat co do zakupu nowego 5D.
    A wracając do tego co napisał Corwin wprowadzenie puszki pomiędzy 1d a 5D i powiedzmy podwyższenie jego ceny o jakieś 3 tys zl w stosunku do nowego 5D o możliwościach o których pisze Corwin spowoduję zapewne rezygnacje wielu z nowego 5D. Co do tej miernoty AF o której piszą tu ludzie wstrzymałbym się do oficjalnych testów tej maszynki
    Pozdrawiam
    Gregu
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    - mam wrażenie, że niektórzy kompensują stratę 12 koła wydanych na Dsa. W tym cytowany przez gietrzego koleś piszący o wyższości obrazka Ds3. Powiedzmy sobie tylko czym?
    Bebechy pod sensorem są inne.

Niestety, Canon zrobił w bambuko tych, którzy mu zapłacili najwięcej.
    Nie do końca, 1Ds (obojętnie który) z założenia aparat dla pro. Po ilu? góra dwóch zleceniach zaczyna zarabiać.
    Pomijam już układ AF bo to oczywiste, ale laga w 5DII nie przeskoczysz.

- Corwin, przecież i tak tego publicznie nie napiszesz.. Daj choć znać na PM.
    Na miejscu kolegi byłbym bardziej ostrożny (wiem, że extremalnie dziwnie brzmi - sorry), ale na dpreview - jak grzyby po deszczu - rodzą się gwiazdy/testerzy linkujący do canon-board. Jeśli ktoś tam out there mówi dobrze po polsku...

Na koniec: sample 25600 całkiem dobrze się drukują zważywszy na takie extremum jak pralnia w jotpegu. Za 2700 to niezły bonus, ale mimo wszystko nie taki jak 50D

Uzależniony

Domyślnie

a o samoczyszczącej matrycy cos piszą? sorki jeśli przeoczyłem.

Początki nałogu

Domyślnie

http://cweb.canon.jp/camera/5dmark2/index.html

Można zobaczyć kilka zdjęć i filmików
    CANON Laik

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

nawet na wp doczekal sie artykulu http://tech.wp.pl/kat,1009787,wid,10...wiadomosc.html
    Ale tak patrze ze 1 fota to chyba nie 5D MarkII ,a jedynka ?
    Ostatnio edytowane przez tom517 ; 18-09-2008 o 08:35

Strona 26 z 315 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów