Strona 116 z 315 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Czołem

ktoś zna rzeczywisty termin wejścia 5DmII do sprzedaży w Polsce ???

W ceneo reklamuje się już 6 sklepów, ale wszędzie jest to bardziej "chuit marquetingowy" niż jakieś sensowne informacje. A pytam, bo potrzebuje zrobić koszty w październiku a zakup 5DmII byłby wymarzonym kosztem
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 27-09-2008 o 14:20

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Gdzie to deklarował? Możesz podać źródło?
    Nie jestem niestety teraz w stanie tego odnaleźć.
    O ile mnie pamięć nie myli pojawiło się to w pdfie dot. jedynek po premierze 1D MkIII. To było coś ala workflow dla jedynek. Opisywano tam kalibrację w korpusie, zalecenia jak ją wykonywać (na długim końcu) oraz stwierdzono na koniec, że to dobrodziejstwo wprowadzone przez Canona do korpusów należy traktować jako rozwiązanie "polowe" a nie docelowe, gdyż i tak należy skonsultować sprawę z serwisem.
    To było coś takiego.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 27-09-2008 o 15:01

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Czołem

ktoś zna rzeczywisty termin wejścia 5DmII do sprzedaży w Polsce ???

W ceneo reklamuje się już 6 sklepów, ale wszędzie jest to bardziej "chuit marquetingowy" niż jakieś sensowne informacje. A pytam, bo potrzebuje zrobić koszty w październiku a zakup 5DmII byłby wymarzonym kosztem
    Gdzieś wyczytałem... "WSTEPNY TERMIN DOSTAWY TO KONIEC LISTOPADA!!!!"
    znalazłem:
    http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=3329

ale...
    Ostatnio edytowane przez Krasuski ; 27-09-2008 o 15:24

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Popatrzcie sobie na D80 i 20D/30D (nie pamiętam który jest równieśnikiem). D80 to puszka pod każdym względem, z wyjątkiem matrycy, lepsza od Canona. Jednak nie spowodowała, że 20D/30D nie spadł z rynku z marną sprzedażą.
    Wtedy różnica w jakości tej matrycy była dużo większa niż teraz i wybór był bardzo ograniczony. Dzisiaj Canon łaski już takiej nie robi.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Pod jakim względem D80 lepsze jest od 30D??

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Jeśli się okaże "elegancko sprawny jak talala" to chyba 99% zastanawiających się weźmie jednak tę puszkę. Według mnie jakość AF jest dużo ważniejsza od rozmieszczenia punktów. ;]
    no jasne, tesh uważam że jakość AF jest mega ważna (dlatego rozważam zakup 1d mIII zamiast 5d mk II - szkoda mi tylko tej pełnej klatki) .... chodziło mi o to , skąd pomysł żeby wszystkie punkty były tak blisko siebie... to praktycznie jeden wielki punkt centralny
    i don' leave my home without my Canon

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja sie pytam: gdzie jest ten szarlatan Corwin?
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Bywalec
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Heh, chyba kilka osób nadal ma nadzieję że Corwin wleci i niczym anioł oświadczy o super hiper nowej puszcze canona. :<

Domyślnie

.... chodziło mi o to , skąd pomysł żeby wszystkie punkty były tak blisko siebie... to praktycznie jeden wielki punkt centralny
    Ale jak dla mnie to mi się właśnie podoba ...przy wszystkich włączonych punktach będzie dokładniejszy np. przy szybkich fotkach... punkty usytuowane ciaśniej w centrum kadru dadzą leprze rezultaty niż gdyby były tak rozstrzelone jak w np w 40D ... a i tak używam tylko środkowego... moje zdanie to te punkty to mogą być zaletą... a czas pokaże jak to się w rzeczywistości sprawdzi, i może jednak ten AF nie będzie taki zły....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawweg Zobacz posta
    Ale jak dla mnie to mi się właśnie podoba ...przy wszystkich włączonych punktach będzie dokładniejszy np. przy szybkich fotkach... punkty usytuowane ciaśniej w centrum kadru dadzą leprze rezultaty niż gdyby były tak rozstrzelone jak w np w 40D ... a i tak używam tylko środkowego... moje zdanie to te punkty to mogą być zaletą... a czas pokaże jak to się w rzeczywistości sprawdzi, i może jednak ten AF nie będzie taki zły....
    No ale przecież taki rozstaw jest w 5D i już było sporo czasu żeby "w rzeczywistości sprawdzić". Czy jest ktoś zadowolony? Bo ja nie :-)

Strona 116 z 315 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów