Strona 14 z 315 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Pojawił się Hands-On Preview: http://www.dpreview.com/previews/canoneos5dmarkII/.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu

Domyślnie

Dpreview czesto myli informacje o AF sensorze. 5DMKII ma taki sam uklad jak 5D(rozlozenie punktow), bo Canon uznal ze jest lepszy niz tez z 40D(???). A dlaczego tak nie uznal w 50D to nie wiem. Moze trzeba miec dwa, najpierw startujemy z 5DMKII, a jak obiekt wyjedzie poza center to przerzucamy sie na 50D :smile:
    21MPix - Sherlock Holmes by sie ucieszyl.
    W sumie to mi sie podoba - kupie sobie zamiast pare nowych szkiel.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Właśnie przeglądam te zdjęcia na wysokim ISO na 6400 źle nie jest na 12800 już gorzej ale ocena co do jakości to już chyba każdy musi sobie obejrzeć i ocenić sam
    Myślę ze te 6400 na odbitkach spokojnie da nam bdb jakość....nawet 12800 będzie używalne.Jednak 21mpx robi swoje przy resize.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Auto ISO in all modes except manual
    The Mark II now features an automatic ISO option where the camera selects the sensitivity (in the range ISO 100 - 3200). In Auto, Program and Aperture Priority the camera attempts to maintain a minimum shutter speed of 1/focal length (hence with a 24 mm lens it will try to maintain 1/25 sec or faster).

No to nawet nie jest taka tragedia, właśnie tak najczęściej używałbym AutoISO.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Myślę ze te 6400 na odbitkach spokojnie da nam bdb jakość....nawet 12800 będzie używalne.Jednak 21mpx robi swoje przy resize.
    I nadmiar szczegółów. Odszumienie + resize i jest bardzo dobry obrazek. Uwierzyłem w to, jak się obrazkiem z 1Ds pobawiłem. Bajka :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Myślę że nie będzie tragedii, na ISO 500 wygląda naprawdę dobrze tylko ten AF ciekawi mnie jak będzie się sprawował jak będzie lepszy niż w 40D to powinno być dobrze)
    NO i gdzie te nowe słoiki może na dniach się coś pojawi kto wie)
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

16 GB = ~ 55 minut

Ciekawe jaki bitrate mają te pliki i czy da się (w 5D II nie III) go ustawić wedle uznania.

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

patrząc na specyfikację na dpreview tutaj, to faktycznie AF niezmieniony w stosunku do 5d, chociaż daję głowę, że rano pisali o wszystkich krzyżowych, hmm
    lepsze jutro było wczoraj

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    patrząc na specyfikację na dpreview tutaj, to faktycznie AF niezmieniony w stosunku do 5d, chociaż daję głowę, że rano pisali o wszystkich krzyżowych, hmm
    Tak, było, tez widziałem. Widocznie się pośpieszyli trochę a nie przyszło im do głowy że Canon może dać coś innego niż AF z 50D. Możliwe też że jakieś przedprodukcyjne puszki miały wszystkie krzyżowe, a po tym dziadostwie co pokazało Sony Canon postanowił trochę popsuć 5D Mk II bo i tak lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agat604 Zobacz posta
    Chyba sie nie wyspales dzisiaj. Canon podaje, ze AF lepszy od tego w 40D.
    Problemem są boczne punkty AF czułe tylko na linie poziome lub tylko na linie pionowe. Z doświadczenia wynika, że nie rzadkie są sytuacje, gdy używając bocznych punktów AF trafiamy na obraz, który ze względu na swój charakter jest zupełnie niewidoczny dla tego typu punktów. Rozwiązaniem jest stosowanie krzyżowych punktów dla wszystkich pól AF, tak jak w tańszych modelach 40D lub 50D.

Strona 14 z 315 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów