Strona 63 z 163 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

tutaj nie jest żle ale z innego wątku (o 5D mark2, z którego w międzyczasie mnie tu przeniosło) no to z soniaka wygląda na strasznie przeostrzone link: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29274444 (dziwne te przepalenia ) i cholernie plastikowe - jak z kompaktu poprostu, natomiast wczoraj oglądałem na optyczne.pl sample podsumowujące test D700 - dziwne kolory skóry i rozmycie szczegółów :http://lenstip.com/plikioptyczne/d700/dsc_9267.jpg, zresztą podobne (bo jak miało by być inaczej) do tych z testu D3, dla porównania otwarłem zdjęcia testowe z 1Dmarka3 http://lenstip.com/plikioptyczne/1dm3/7m6w0881.jpg, które wg mnie stawia marka znacznie wyżej
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 11-09-2008 o 11:44
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinssdd Zobacz posta
    A900+Minolta 70-210/4
    Nie wiem czy się zgodzicie czy też nie, ale uważam że wcale nie jest tak źle
    ISO 200 i początki glacy - no nie najlepiej - chyba trzeba się pogodzić z tym co pisze tompac: Minolta daje miękki obraz i imho każde ostrzenie daje kupę (patrz rzęsy). Te rzęsy na 1:1 wyglądają jak cokolwiek z 5D wołane w DPP z sharpness w okolicach 5-6 (wysoko) powiększone do 150%.

Widocznie ten typ tak ma. Love it or hate it.

[edit] Jestem na FF, forum się chyba naprawiło. Pierwszy raz mnie puściło bez błędu...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (....) Canon powinien pokazać drobnoustroje w porach...
    Eeeee.... może jednak lepiej żeby tego akurat nie robili
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2008 o 15:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to się promocja zaczęła :-)
    http://www.fkn.pl/1,350,1823589,1,wiadomosc.html

"α DSLR-A900 ma wbudowany CMOS Exmor, który zapewnia uzyskanie najlepszej ekspresji i perspektywy, jaką mogą zaoferować tylko 35 mm pełnoobrazkowe aparaty."
    Powiem wam że ludzie naprawdę się na to nabierają. Pare miesięcy temu jeden znajomy używający 350D zastanawiał się co wybrać: 40D czy 5D? I stwierdził że 40D musi dawać lepszy obraz bo ma nowszy procesor

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

9000 PLN-ów chce Sony. W sklepach już podobno są oferty za 7999 :grin:.
    Niedługo D700 będą dodawać jako gratis z gazetą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A dziękuję.
    Co ma zrobić ktoś, kogo nie stać na komfort czasowy zwany raw?
    Kupić sobie małpkę albo zostawić fotografię w spokoju.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Kupić sobie małpkę albo zostawić fotografię w spokoju.
    Hola! Fakt, że z RAW da się wycisnąć akceptowalne zdjęcia, fatalnych jpg nie usprawiedliwia.

lesiu999
    Guest

Domyślnie

A czy ja usprawiedliwiam fatalne jpg ?? nie, mnie się też nie podobają. Ale jak ktoś chce mieć super JPG prosto z aparatu to.... już wiesz...

Domyślnie

Małpki szumią i dają znacznie gorsze jpg od luster. Od normalnych pod tym względem luster, bo w A900 coś zostało wybitnie skopane i taka jakość w jpg na pewno nie jest normalna. Sony oberwie za to jeszcze wiele razy. Pozostaje mieć nadzieję, że da się to poprawić przy pomocy aktualizacji.

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Powiem jeszcze tak, wielu z nas era fotografii cyfrowej sprowadziła do roli operatora spustu migawki, cykasz i oczekujesz że zdjęcie będzie super hiper. Ujawniło się to dobitnie narzekaniem na jakość JPG z A900.
    Kiedyś trzeba było spędzić trochę czasu w ciemni by uzyskać zadowalający efekt i potem jak człowiek patrzył na odbitkę to aż był dumny że połączenie jego doświadczenia, odrobiny szczęścia może i talentu oraz co najważniejsze ciężkiej pracy dało końcowy efekt w postaci udanego zdjęcia. Dziś zmieniły się tylko narzędzia ale pracować trzeba dalej ciężko. Niestety nic co dobre łatwo nie przychodzi.

Strona 63 z 163 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów