Ale to nadal są JPG z puszki. Bawiłeś się DCRAW? To na prawdę bardzo dużo zmienia :-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Alfa 900 + zeiss 135/1,8 w akcji
http://klubkm.pl/forum/showpost.php?...postcount=1342
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
ladnie wyglada i podobaja mi sie kolory.
tylko, ze z tego nic nie wynika, bo w rozmiarze ekranowym 1500x1000px to ja z 30D generuje ostrzejsze obrazki. a szczerze watpie i daleki jestem od przekonywania kogokolwiek, ze matryca 30D jest lepsza od tej w A900.
EDIT: nie moglem sie powstrzymac: alez te Japonki sa raszple...w porownaniu z Wietnamkami lub Koreankami (ale te ostatnie to w sumie poza skala) to po prostu rece opadaja
bez mala jak Holenderki a polskie dziewczyny/ceske holky
![]()
Nikt nikogo nie chce przekonywać panie akustyk
Sampelki pokazują na pewno bardzo fajne możliwości jakie daje 135 mm i f 1,8
Wiem, że wielu chciało by tylko kaszanę z tej puszki oglądać, ale jak widać aparat jest w stanie generować całkiem miłe dla oka obrazki![]()
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
nie no... nie twierdze, ze nie. tyle, ze do przekonania mnie do wydania $3K za puszke potrzeba czegos wiecej niz obrazek rozmiaru 1500x1000 px o ostrosci, ktora osiagam przy pomocy kosztujacego nawet nie 1/4 tej ceny 30D. tyle chcialem powiedziec. zdziwilbym sie, gdyby tym aparatem nie dalo sie uzyskac takich obrazkow.
efektowna i zwracajaca uwage na tych zdjeciach jest plastyka, kolory i cos co po angielsku ladnie sie okresla jako "crispness" (jaka widze np. na bijou dziewuszki). niemniej, bylo nie bylo, nie kupuje sie 24Mpix dla tej wielkosci obrazkow![]()
Ale kto chyba tylko idioci (przepraszam jeśli kogoś uraziłem). Przecież o to chodzi żeby konkurencja była silna. To jest tak proste, że chyba nie wszyscy to widzą, że się jeszcze nad tym zastanawiają. Ja osobiście sądziłem, że Sony bardziej namiesza z tą alfą. Niestety okazało się, że póki co jeszcze nie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner