Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 269 z 393 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279319369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 681 do 2 690 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    tylko po co hd movie mode ..
    fotografom slubnym?
    co bys powiedzial na 24/25 fps w dobrej jakosci, ktore bez
    wstydu mozna wrzucic do albumu slubnego lub prezentacji.
    albo wmontowac w tej prezentacji jako tlo?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja chyba nawet widze sensowniejsze rozwiazanie. biorac pod uwage fakt, ze martryca jest RBGB, to osobne ISO dla kazdej ze skladowych pozwala lepiej wykorzystac rozpietosc tonalna w scenach o intensywnych barwach. przyklad: podbicie niebieskiego kanalu w zdjeciach przy swietle zarowkowym, lub stlumienie czerwonego przy zdjeciach o wschodzie/zachodzie slonca. cos w desen balansu bieli poprzez kalibracje matrycy (zamiast mocno stratnego posprocessingu) ale ze znacznie szerszymi mozliwosciami

brzmi pieknie
    Kolejnym podejsciem moze byc np strefowe dobieranie czulosci a nie indywidualnie dla kazdego pixela. Np matryca podzielona na 16 stref, dzialaloby to w miare szybko a do analizy sceny zamiast danych z matrycy wykorzystac czujniki do pomiaru swiatla/ekspozycji - tam juz jet 35 stref pomiarowych. wystarczy to wszystko polaczyc u sterowac.

W tym calym SF brakuje mi jeszcze matrycy o nierownomiernej gestosci pixeli. W takim np reporterkim marku, centrum mialoby 2x wieksza gestosc (obszar o gestosci apsc). W ten sposob problem programowego cropa bylby rozwiazany. W przypadku FF pixele te bylyby laczone ...

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Teraz nie bedzie wiadomo czy robić na ślubach zdjęcia czy kręcić filmy. Może wyzbędziemy się wreszcie takich sytuacji, gdzie jedna osoba filmuje i robi zdjęcia jednoczesnie
    Regulamin pkt 8

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

nie bylo a brzmi sensownie,
    ....
    Nie sądzę. To specyfikacja 1Ds3 - minimalnie różna a w ISO nawet dużo lepiej. Nic nie zapowiada żeby Canon sepuku czy inne harakiri miał popełnić.

Segmenty Canona są czytelne

8k $ - jedynki
    3k $ - piątka, może 7D może 9D albo 3D
    1.5k $ - 30/40/50D
    1k $ - 340/450D
    poniżej 1k - 1000D

http://www.upcdatabase.com/item/0013803010251 - też możliwe

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

fotografom slubnym?
    co bys powiedzial na 24/25 fps w dobrej jakosci, ktore bez
    wstydu mozna wrzucic do albumu slubnego lub prezentacji.
    albo wmontowac w tej prezentacji jako tlo?
    To mam dostępne od dawna - HV20
    Wyżej można skoczyć, ale imho nie niżej niż Panasonic AG-HVX200A

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Kolejnym podejsciem moze byc np strefowe dobieranie czulosci a nie indywidualnie dla kazdego pixela. Np matryca podzielona na 16 stref, dzialaloby to w miare szybko a do analizy sceny zamiast danych z matrycy wykorzystac czujniki do pomiaru swiatla/ekspozycji - tam juz jet 35 stref pomiarowych. wystarczy to wszystko polaczyc u sterowac.
    to mnie sie jeszcze jeden pomysl podoba
    ekran dotykowy i na tym ekraniku sobie rysuje gdzie ma byc filtr polowkowy.
    ale niekoniecznie jeden i niekoniecznie tylko neutralny (choc, de facto, jakby nie spartolic modelu kolorow, to to by moglo byc prawdziwie neutralne pol - a to robi wielka roznica). przepiekne rozwiazanie w swojej wygodzie i prostocie.

niestety, pomysl jest z gatunku uzytkowych a nie pieknie-pikselowych czy super-szybko-autofocusowych. tak ze odlozmy rozwiazanie na polke i wrocmy do niego moze za 50 lat jak w kolejnej inkarnacji xxD, wowczas juz xxxD (tak z 550D) Canon zdecyduje sie na kolejna epsilonowa zmiane i padnie akurat na taki fjuczer
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie sądzę.
    nie, nie, Janusz. masz tu racje, ale ja tez mam.

ja napisalem "sensowne" i ta specyfikacja z mojego punktu widzenia jest sensowna.

a to o czym Ty piszesz podpada pod przymiotnik "realne". i ja sie z Toba w 99% zgadzam - to nie jest realne

ale w totolotka tez czasem ludzie trafiaja, choc tam jest duzo mniej niz 1% 8)
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 28-08-2008 o 10:37 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

zwal jak zwal, ale te filmy to mi sie nie usmiechaja, mkIII bedzie mialo na pewno windowsa ce albo cos podobnego, zeby zdjecia ze slubu od razu babka dostala na Hawajach

Domyślnie

niestety, pomysl jest z gatunku uzytkowych a nie pieknie-pikselowych czy super-szybko-autofocusowych. tak ze odlozmy rozwiazanie na polke i wrocmy do niego moze za 50 lat jak w kolejnej inkarnacji xxD, wowczas juz xxxD (tak z 550D) Canon zdecyduje sie na kolejna epsilonowa zmiane i padnie akurat na taki fjuczer
    Podejrzewam ze oni to wszystko juz maja albo cwicza lub juz przecwiczyli.. tyle ze wlasnie czy my dozyjemy momentu kiedy oni to nam zechca dac ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Janusz, Ds4 zbiera się do lamusa. Stawiam na to, że nowy 5D będzie dokładnie taki jak na podanej specyfikacji. A na wiosnę możemy zobaczyć już puszkę serii 1, która zniszczy dzisiejszy układ 1D i Ds i wprowadzi zasadniczo nowy rozdział w historię EOSów.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    [..]kiedy oni to nam zechca dać ?
    To sformułowanie to jest daleko posunięty eufemizm
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 269 z 393 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279319369 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów