Tak
Nie
Kolejnym podejsciem moze byc np strefowe dobieranie czulosci a nie indywidualnie dla kazdego pixela. Np matryca podzielona na 16 stref, dzialaloby to w miare szybko a do analizy sceny zamiast danych z matrycy wykorzystac czujniki do pomiaru swiatla/ekspozycji - tam juz jet 35 stref pomiarowych. wystarczy to wszystko polaczyc u sterowac.
W tym calym SF brakuje mi jeszcze matrycy o nierownomiernej gestosci pixeli. W takim np reporterkim marku, centrum mialoby 2x wieksza gestosc (obszar o gestosci apsc). W ten sposob problem programowego cropa bylby rozwiazany. W przypadku FF pixele te bylyby laczone ...
Teraz nie bedzie wiadomo czy robić na ślubach zdjęcia czy kręcić filmy. Może wyzbędziemy się wreszcie takich sytuacji, gdzie jedna osoba filmuje i robi zdjęcia jednoczesnie![]()
Regulamin pkt 8
Nie sądzę. To specyfikacja 1Ds3 - minimalnie różna a w ISO nawet dużo lepiej. Nic nie zapowiada żeby Canon sepuku czy inne harakiri miał popełnić.
Segmenty Canona są czytelne
8k $ - jedynki
3k $ - piątka, może 7D może 9D albo 3D
1.5k $ - 30/40/50D
1k $ - 340/450D
poniżej 1k - 1000D
http://www.upcdatabase.com/item/0013803010251 - też możliwe![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
to mnie sie jeszcze jeden pomysl podoba
ekran dotykowy i na tym ekraniku sobie rysuje gdzie ma byc filtr polowkowy.
ale niekoniecznie jeden i niekoniecznie tylko neutralny (choc, de facto, jakby nie spartolic modelu kolorow, to to by moglo byc prawdziwie neutralne pol - a to robi wielka roznica). przepiekne rozwiazanie w swojej wygodzie i prostocie.
niestety, pomysl jest z gatunku uzytkowych a nie pieknie-pikselowych czy super-szybko-autofocusowych. tak ze odlozmy rozwiazanie na polke i wrocmy do niego moze za 50 lat jak w kolejnej inkarnacji xxD, wowczas juz xxxD (tak z 550D) Canon zdecyduje sie na kolejna epsilonowa zmiane i padnie akurat na taki fjuczer
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie, nie, Janusz. masz tu racje, ale ja tez mam.
ja napisalem "sensowne" i ta specyfikacja z mojego punktu widzenia jest sensowna.
a to o czym Ty piszesz podpada pod przymiotnik "realne". i ja sie z Toba w 99% zgadzam - to nie jest realne
ale w totolotka tez czasem ludzie trafiaja, choc tam jest duzo mniej niz 1% 8)
zwal jak zwal, ale te filmy to mi sie nie usmiechaja, mkIII bedzie mialo na pewno windowsa ce albo cos podobnego, zeby zdjecia ze slubu od razu babka dostala na Hawajach
Janusz, Ds4 zbiera się do lamusa. Stawiam na to, że nowy 5D będzie dokładnie taki jak na podanej specyfikacji. A na wiosnę możemy zobaczyć już puszkę serii 1, która zniszczy dzisiejszy układ 1D i Ds i wprowadzi zasadniczo nowy rozdział w historię EOSów.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie