d3 ? a kysz ! wypluj te słowa ! przecież to ten, no nnnnnn..... nazwa której nie wolno wypowiadać głośno !
tak serio to sobie na to popatrzyłem i jest nawet, nawet
ale jak być czepialskim to jeśli bym chciał przy papierowej głębi ostrości mieć ostro w skrajnym rogu (bo np. taką mam wizję) to i tak kupa - i wtedy właśnie jasna matówka i MF tylko dadzą radę
i do tego dążę - czy ma być ostro na odbitkach, czy na ekranie komputera w pow. 100% i oglądamy to tylko my, bo przecież nikomu innemu nie pokażemy,Niestety, to nie jest prawdaż. Nie miał problemu, bo nie oglądał zdjęć na kompie w powiększeniu 100%. A jak zeskanował i pooglądał na kompie, to prędzej zobaczył ziarno niż nieostrość.
"o patrz, widzisz ? jak bardzo powiększę zdjęcie tej panny to widać, że ma trochę mniej ostre oczy od nosa" - nie wiem co by na to powiedzieli moi znajomi co CB nie czytują
nawet przy jakichś dużych odbitkach minimalne chybienia AF będą mało zauważalne - normalny odbiorca na to w ogóle nie zwróci uwagi - i tak było w erze analoga - dlatego teraz producenci mają takie problemy - przecież kiedyś było fajnie - obiektywy były celne, a teraz te same cuda są syfiaste, bo w erze cyfry każdy (onanista) ogląda wszystkie foty na 100% cropie, albo lepiej