Tak
Nie
EOS - conditio sine Kwanon...
mija siepien .... i nic ni ma... ankieta sie sprawdzila...
można powiedzieć że już drugi raz się nie sprawdziła - w zeszłym sierpniu też... Ciekawe czy do przyszłego sierpnia się następcy doczekamy![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
a mzoe piatka jest tak dobra...ze nie trzeba jej zmieniac?moze to poprostu fotografowie musza sie jeszcze pouczyc zeby ladniejsze zdjecia robic?
![]()
wbrew pozorom czasu za wiele to nie ma. zwróćcie uwagę ze u wielu fotografów, 5D jest poprostu narzedziem pracy. i już zeszłej jesieni było w planach do wymiany . przeczekali kolejne miesiące bo następca miał być tuż tuż. z Tego powodu wiele z tych puszek dobiega już swojego ekspolatacjego końca . w pl ze względów podatkowych ulubionym m-cem zakupów w firmach jest listopad. wiec jeśli nawet następca 5D bedzie zaprezentowany za miesiąc /choc to juz nie jest takie pewne obecnie/ to na zakupy w listopadzie pewnie trudno bedzie liczyć. Poprostu sporo firm jest "na zakupie" jesli chodzi o następce 5D . beda mieli nie lada problem jeśłi w listopadzie nie bedzie następcy 5D w sklepach.
jasne że co tam obchodzi Canona jakiś tam Pl rynek. ale poki co my to pracujemy tutaj i wielu ma poprostu problem co w tej sytuacji robić. nie każdy ma mozliwości finansowe aby zmienić system
Ostatnio edytowane przez Canion ; 31-08-2008 o 22:01
już ty się o innych nie martw - mają swoje rozumy i wiedza co robić bez domorosłych doradców. Powracasz jak bumerang byle popłakać na Canona. A miałeś robić zdjęcia D700 - jaka szkoda, że cię to nie wciągnęło na dobre.
o mnie sie nie musisz martwić. fotki robię i jestem bardzo zadowolony. poki co bardziej z aparatu niż z moich umiejętności ale pracuję nad tym.
nie wiem kogo masz na myśli jako domorosłego doradce. tak czy inaczej takie zwroty świadcza o wyjątkowym braku kultury niestety.
Wiesz, wyprodukowanie kosztów na prawdę nie jest tak bardzo trudne: w swoim 'dogorywającym' 5D wymieniasz migawkę, a pozostałe koszty produkujesz np. powiększając szklarnie...
Trochę jest prawdy, w tym co napisano kilka postów wyżej: C nie spieszy się z następcą 5D, bo poza dość nieporadnym w ciemnościach AF, ta puszka paląco nie wymaga następcy i spokojnie jeszcze na siebie popracuje u wielu fotografików...![]()
Ostatnio edytowane przez myst ; 31-08-2008 o 22:14
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński