Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 369 z 393 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 681 do 3 690 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    (....)
    ps. aha. Corwin. nie pytaj mnie skąd wiem że softowa zmiana GO jest w tej nieprodukcyjnej puszcze bo i tak powiedziec nie mogę :wink:
    Ale to żadna wielka sensacja. Była mowa o tym nawet kiedyś już na tym forum (albo na Nikonie - tego już nie pamiętam). Wiadomo że prace nad tym trwają i wiadomo, że min. Adobe ma już spore osiągnięcia pod tym względem. Kiedy to wprowadzą? To jest dużo ciekawsze pytanie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ps. aha. Corwin. nie pytaj mnie skąd wiem że softowa zmiana GO jest możliwa w tej nieprodukcyjnej puszce po zrobieniu zdjęcia, bo i tak powiedziec nie mogę :wink:. .
    Wystarczy poczytać o Light Field Photography... a dowiesz się nawet, jak robić fotografie w których punkt ustawienia ostrości będziesz mógł zmieniać....

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

haloooo, mamy wrzesień 2008. to o czym piszesz dawno ma miejsce i z poziomu foteli są generowane wydarzenie i obrazy które zainteresowane strony chcą pokaza opini publicznej. ot chocby ostatnie wydarzenia w gruzjii. wieszośc naprawdę uwierzyła że to rosja napadła na biedną gruzję bo zobaczyli to co tv pokazac chciała/musiała. a ze nie miało to nic wspólnego z rzeczywistością to zupełnie inna sprawa no i nie miejsce tu na to.

ps. aha. Corwin. nie pytaj mnie skąd wiem że softowa zmiana GO jest możliwa w tej nieprodukcyjnej puszce po zrobieniu zdjęcia, bo i tak powiedziec nie mogę :wink:. .
    Zupełnie o czym innym piszesz, ale dobra, nie ważne.

BTW. Istnieje Rendering przecież, więc generować obrazu z II WW to żaden problem, wystarczy znajomość historii i wyobraźnia.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kiedy to wprowadzą? To jest dużo ciekawsze pytanie.
    oczywiście że to żadna nowośc. nowością jest natomiast to że ta technologia prawdopodobnie jest wprowadzona w tej beta puszce o której pisze Corwin że zrewulocjonizuje postrzeganie fotografii.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

"Zresztą być może ktoś na forum już go widział bo jak robiłem zdjęcia w Łazienkach podszedł do mnie jeden fotoamator i pytał co to za Canon bez numerka" - no to szeregiem, przyznawać się kto ostatnimi czasy był w Łazienkach i widział Canona bez numerka - migiem !!! i sample proszę!
    CANON...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Wystarczy poczytać o Light Field Photography... a dowiesz się nawet, jak robić fotografie w których punkt ustawienia ostrości będziesz mógł zmieniać....
    oczywiście tak. pisałem . temat znany i dopracowywany od lat.
    natomiast przyznacie że do tej pory nieobecny w produkowanych aparatach. w każdym razie nie z poziomu jednego zmiennego parametru w procesie wywoływania pliku RAW. (no dobrze ... 3 parametrów)
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-09-2008 o 17:27

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

zapowiada się równie ciekawie co nieprawdopodobnie..... już widzę te super jasne stałki na allegro po 200 zł ;D
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Ale i tak Canon ma coś jeszcze lepszego... co prawda nie będzie tego cuda w sprzedaży niestety.... Ale powiem wam, że naprawdę fotografia zmieni się w ciągu najbliższych 2 lat fundamentalnie....
    na tyle, by zaczac zastanawiac sie, czy to jeszcze fotografia? :neutral:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie na biurku leżą dwie rzeczy jedna z nich to prawdopodobnie to co się teraz pokaże ale druga to technologia jutra i to na pewno się nie pokaże. Raczej za jakiś czas pojawi się coś a'la 1Dx które będzie miało technologie zaimplementowane w tym prototypie
    Twoja wypowiedź merytorycznie jest na poziomie horoskopu.

P.S
    A ja mam na biurku 3 nowe puszki od Canona z czego na pewno żadna teraz się nie pokaże, choć jedna być może i nawet prawdopodobnie kogoś to ucieszy. Jedną z nich robiłem zdjęcia w Łazienkach i jak się odlewałem z mostku to spadła mi z szyi i wpadła do wody. Być może jeszcze tam leży na dnie więc jest szansa poznania nowości tuż przed oficjalną premierą jak ktoś lubi nurkować.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

powiem wam, że naprawdę fotografia zmieni się w ciągu najbliższych 2 lat fundamentalnie....
    Przy takim stwierdzeniu mam poważne obawy czy nie zacząć już tej droższej optyki się pozbywać..
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 369 z 393 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów