Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 167 z 393 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec

Domyślnie

A ja jak cena 5D spadnie tak, że w razie odsprzedaży nie będzie mnie satysfakcjonować, to sobie go chyba zostawię i kupię drugie body , jeżeli oczywiście nowości następcy mnie do tego skłonią.

Oddać 5-kę za dwa koła to grzech, wolę ją zostawić jako drugie body, bo zdjęcia ciągle produkuje na poziomie nieosiągalnym dla innych konkurencyjnych body, a poza tym ciągłe żonglowanie obiektywami trochę mnie wkurza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na żóltym forum niektórzy autorytatywnie uznali, że Canon nic nadzwyczajnaego nie pokaże, bo przecież nie da się już więcej nic wymyślić.
    precyzyjniej - nie zostanie w następce piątki wsadzone coś, co spowoduje, że będzie lepsza od jedynek. Moim zdaniem.

Sam znam zawodowego fotografa, który używa 18-200 VR (wiadomo jaki system).
    ja? :-D
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony

Domyślnie

nic nadzwyczajnego nie będzie, bo Canon nie jest w stanie nic ciekawego pokazać.
    no biorąc pod uwagę ile czasu ciągnie sie ten wątek i narzekania na nicnierobienie Canona to powyższe zdanie jest jak najbardziej prawdziwe i to od dłuższego juz czasu.

/zdanie wyjęte z kontekstu ale myśle że odzwierciedla to co na ten temat myśli wielu /

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No ale o tym Corwin prawił. Niech dadzą to co piszesz za $2200. Ile czekających na D700 spojrzy w stronę C, różnica 1 tysiak E/$ to komplet non-L stałek - 28/50/85, które dziś załatwiają Nikona po całości...
    Zdumiewające, ile Wy jesteście w stanie wyczytać z tych kilku zdań, które Arek wceśniej napisał. Ile jesteście w stanie wymyślić nowych aparatów, nowych funkcji i wszystko to upchnąć w puszkę za 2K$, która będzie w stanie konkurować z Ds-em. Dla tych osób najnowsze targi będą rozczarowaniem. Canon nigdy i nikomu nie oddał niczego za darmo. I raczej nie ma co liczyć, że zrobi tak tym razem.
    Mam nadzieję, że jest też grupa klientów, która czeka na dobry aparat za dobre pieniądze. Ci na pewno się doczekają. Wierzcie mi, d700 naprawdę nie jest jakimś przełomem czy sukcesem
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Mam nadzieję, że jest też grupa klientów, która czeka na dobry aparat za dobre pieniądze. Ci na pewno się doczekają. Wierzcie mi, d700 naprawdę nie jest jakimś przełomem czy sukcesem
    zgadzam się w 100%. dla mnie aparatem prawie idealnym jest 1d mk III; chciałbym podobną funkcjonalność, FF 16 mpix i niech to wszystko wpakują w Bonkowe body. taka puszka jest dla mnie warta 3,5 do 4k $.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zgadzam się w 100%. dla mnie aparatem prawie idealnym jest 1d mk III; chciałbym podobną funkcjonalność, FF 16 mpix i niech to wszystko wpakują w Bonkowe body. taka puszka jest dla mnie warta 3,5 do 4k $.
    Nie wiem, co takiego widzisz w 1DIII, ten aparat ma też swoje wady. O jednej rozmawialiśmy niedawno i jak widzę też chcesz ją eliminować.
    Jeśli chodzi o szybkość pracy i pewność AF, to ostatnio przerabiam 1dsII, wcale nie jest gorsze od 1DIII a obrazek dużo ładniejszy. Oczywiście na wyświetlaczu nic nie widać, znalezienie czegoś w menu to udręka a guzikologia przyprawia o zawrót głowy, jednak zdecydowanie częściej sięgam po tę puszkę niż po 1DIII. Nawet, gdy robię głupie 15x21.

Aha, lista naszych puszkowych oczekiwań jest dziwnie zbieżna. Ale 4k$ to chyba jednak trochę za niska cena za taką furę. Obawiam się, że może być ciut więcej, jednak przy obecnej cenie dolara to raczej niewielki problem 8)
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Guzikologia starszych jedynek wcale nie jest taka zła. Jak przesiadłem się na kilka dni na 5d z marka dwójki to mimo prostoty tego modelu miałem niezłe jazdy. Kwestia przyzwyczajenia. Co do 1d mkIII to zgadzam się z oskarkowym, że to nie jest przecież body ideał. Fajne, ale ma wady. Ja przykładowo nie widzę sensu płacenia dwukrotnie wyższej od mkII sumy za tę puszkę.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bla bla bla wszyscy sobie pokrzykujemy w tym wątku a i tak wiadomo, że nowa puszka będzie miała np lepszy AF i to większości użytkowników wystarczy, żeby przejść na nowszy model. To po co Canon ma dawać więcej? ;-) (oczywiście pomijając domyślne zmiany typu "sensoroczyszczarka").

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie wiem, co takiego widzisz w 1DIII, ten aparat ma też swoje wady. O jednej rozmawialiśmy niedawno i jak widzę też chcesz ją eliminować.
    Jeśli chodzi o szybkość pracy i pewność AF, to ostatnio przerabiam 1dsII, wcale nie jest gorsze od 1DIII a obrazek dużo ładniejszy. Oczywiście na wyświetlaczu nic nie widać, znalezienie czegoś w menu to udręka a guzikologia przyprawia o zawrót głowy, jednak zdecydowanie częściej sięgam po tę puszkę niż po 1DIII. Nawet, gdy robię głupie 15x21.

Aha, lista naszych puszkowych oczekiwań jest dziwnie zbieżna. Ale 4k$ to chyba jednak trochę za niska cena za taką furę. Obawiam się, że może być ciut więcej, jednak przy obecnej cenie dolara to raczej niewielki problem 8)
    Mnie obrazek z 1d mk III bardzo odpowiada; bawiłem się 1ds mk II i 1ds mk III i nie widzę (poza pełną klatką) jakiejś znaczącej przewagi w jakości pliku. Plik z 1ds mk II niespecjalnie różni się od tego z 5d (są tacy którzy twierdzą że jest gorszy).

Miałem 1d mk II i dla mnie to body nie nadaje się do pracy; gówniany meniarz, marny wyświetlacz i marne pliki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja przykładowo nie widzę sensu płacenia dwukrotnie wyższej od mkII sumy za tę puszkę.
    jak popracujesz 1d mk III, to zobaczysz, że warto dopłacić nawet 3x tyle.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 22-07-2008 o 10:13 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Bla bla bla wszyscy sobie pokrzykujemy w tym wątku a i tak wiadomo, że nowa puszka będzie miała np lepszy AF i to większości użytkowników wystarczy, żeby przejść na nowszy model. To po co Canon ma dawać więcej? ;-)
    Właściwie masz rację. Canon zrobi takie pseudo zmiany jak z 30D na 40D z których poza AFem to nic ciekawego nie wynika i już będzie sprzedaż :-)

Strona 167 z 393 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów