Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 166 z 393 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    kup sobie 1d mk III i ta decyzja załatwi wszystkie Twoje problemy :-)
    Z wyjątkiem posiadania pełnej klatki :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Ja go odkupie za kilka dni i będę miał drugie:razz:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przez te ostatnie 3 lata 5D dalo sie robic zdjecia i na jego AF nie wieszano przy kazdej okazji psow. tymczasem, jakies 2 miesiace temu wszystkie czujniki AF w najwidoczniej wszystkich 5D na swiecie nagle sie skiepily i ten model okazal sie kompletnym guanem...
    Psychologia ten mechanizm opisuje jako racjonalizację usprawiedliwiającą wydatek na nową w tym przypadku zabawkę. Kiedy 5D było nowością to większość kupujących nie widziała wad a same zalety aby usprawiedliwić i uzasadnić spory wydatek (12000PLN na początku).
    Teraz to samo 5D nabrało wewnętrznego 'fuj', stało się dziadostwem, obciachem, robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) ) co w zupełności usprawiedliwia jego sprzedaż i wydatek na nowy korpus, który znowu będzie cudowny do czasu następcy itd.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na żóltym forum niektórzy autorytatywnie uznali, że Canon nic nadzwyczajnaego nie pokaże, bo przecież nie da się już więcej nic wymyślić. Będzie się działo jak na photokinie rzeczywiście jedyną nowością będzie 6D z trzepaczką, AF-em i wyświetlaczem z 40D . Do tego superprofi szkiełko EF-S 18-200 IS .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Psychologia ten mechanizm opisuje jako racjonalizację usprawiedliwiającą wydatek na nową w tym przypadku zabawkę. Kiedy 5D było nowością to większość kupujących nie widziała wad a same zalety aby usprawiedliwić i uzasadnić spory wydatek (12000PLN na początku).
    Teraz to samo 5D nabrało wewnętrznego 'fuj', stało się dziadostwem, obciachem, robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) ) co w zupełności usprawiedliwia jego sprzedaż i wydatek na nowy korpus, który znowu będzie cudowny do czasu następcy itd.
    Sporo w tym racji A "doły" finansowe, czyli np ja, czekają i czekają. I się doczekają 5d po 2 tysiaki

sv
    Guest

Domyślnie

przesadzasz:-) kupiłem 5d początkiem czerwca, chociaż wiedziałem, że będzie następca. Potrzebowałem drugiego body do pracy i 5d się świetnie nadaje; jak wyjdzie następca, wyleczy choroby wieku dziecięcego, to sprzedam 5d i kupię nowe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

...robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) )...
    To prawda, on ŚMIERDZI! Jak oddech wulkanizatora
    .

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    kup sobie 1d mk III i ta decyzja załatwi wszystkie Twoje problemy :-)
    jest w tym jakaś ukryta prawda...,1d MK III ma cos w sobie czego nie ma 5D-wzajemnie super sie uzupełniają.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Będzie się działo jak na photokinie rzeczywiście jedyną nowością będzie 6D z trzepaczką, AF-em i wyświetlaczem z 40D .
    No ale o tym Corwin prawił. Niech dadzą to co piszesz za $2200. Ile czekających na D700 spojrzy w stronę C, różnica 1 tysiak E/$ to komplet non-L stałek - 28/50/85, które dziś załatwiają Nikona po całości...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do tego superprofi szkiełko EF-S 18-200 IS .
    Zdefiniuj superprofi
    Widziałeś co mają przypięte do body fotografowie gazetek lokalnych, takie szkło (Nikkor, Sigma czy może Canon) to dla nich błogosławieństwo czy się to komuś podoba czy nie i jeśli nie przegną z dystorsją na 18 to będzie to killer nie tylko ef-s'ów, ale i szkieł ef.

Jeśli to szkiełko to prawda, to w dzień anonsu za nie zapłacę by mieć pewność, że dostanę je asap

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No ale o tym Corwin prawił. Niech dadzą to co piszesz za $2200. Ile czekających na D700 spojrzy w stronę C, różnica 1 tysiak E/$ to komplet non-L stałek - 28/50/85, które dziś załatwiają Nikona po całości... (...)
    Tu nie chodzi o załatwianie kogokolwiek. Niektórzy spodziewają się cudu, a inni uważają, że nic nadzwyczajnego nie będzie, bo Canon nie jest w stanie nic ciekawego pokazać. Po prostu ani jedno ani drugie nie jest prawdą.
    A to że takie 6D może być marketingowo dla Canona niezłym rozwiązaniem to nic nadzwyczajnego. Tyle że ta firma już nieraz udowadniała, że potrafi zdrowo zaskoczyć i to zarówno malkontentów jak i megalomanów .

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Zdefiniuj superprofi (....)
    Nie podejmuję się - to jest awykonalne IMHO. To był taka lekka ironia. Sam znam zawodowego fotografa, który używa 18-200 VR (wiadomo jaki system).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-07-2008 o 01:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 166 z 393 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów