Strona 150 z 332 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thisgay Zobacz posta
    No tak ... tylko ten cały potworny offtop, który powinien zostać przeniesiony na kompletnie inne, stosowne forum zapoczątkowałeś ty kolego, dokładnie ty kolego, ponieważ zamiast dokładnie, BARDZO DOKŁADNIE hihi poczytać to, co inni już napisali smędziłeś hihi, dokładnie SMĘDZIŁEŚ o jakimś d3x hihi
    Nie muszę chyba także dodawać, że dla naszej braci tak dokładne rozważania o tym co 80-200 miał a czego i kiedy nie miał są kompletnie nieinteresujące
    Po pierwsze kolego to gdybyś*nie wiedział, to jest to temat jak najbardziej do tego działu i tego wątku.
    Po drugie jak Cię to nie interesuje, to nie czytaj. W odróżnieniu od Ciebie jest tutaj sporo osób chcących pogłebić swoją wiedzę i wymienić własnymi doświadczeniami na temat różnego sprzętu.
    Po trzecie jeśli, poza SMĘDZENIEM nie masz nic rzeczowego w tych tematach do napisania, to daruj sobie takie wycieczki w moim kierunku.
    Po czwarte nie wiem kogo uważasz za "naszą brać", bo to forum ogólnodostępne, od ponad dwudziestu lat użytkuję sprzęt Nikona, ale posiadam także 5D i kilka bdb. szkieł Canona.
    Po piąte jak masz czkawkę i Ci się hiha, to wstrzymaj oddech na dwie minuty albo wciągnij łyżkę curku. To zasadniczo pomaga.

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie - wyluzujcie - jest niedziela, ładna pogoda idźcie się przejść - niekoniecznie z aparatem .

Co do tego co pisał Vadim to ja widzę jedno, że system Nikona wymaga niezłych kwalifikacji i wiedzy żeby wiedzieć co gdzie i kiedy i do czego podłączyć . Canon przy tym to pestka :cool:.

Tu jeszcze na poprawienie humoru najnowsze graty od Nikona :

Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-06-2008 o 14:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Dobre, zwłaszcza to drugie wymiata.
    A patent mocowania szkła Canona w Nikonie z pierwszej fotki kupiłbym w ciemno. Niestety, tak się nie da...

Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    espe,
    Po trzecie - D o którym raczyłeś wspomnieć przy okazji odchodzenia od pierścienia przysłona na obiektywach nie ma z tym nic wspólnego. To chip umożliwiający pełną współpracę z lampami SB wyposażonymi w 3DMatrix i umożliwiający pomiar odległości od fotografowanego obiektu dla precyzyjniejszego naświetlania.
    D było długo przed tym, zanim inna skośnooka łachudra wpadła na pomysł wykastrowania obiektywów z pierścienia przysłon i rozpoczęcia produkcji tych kastratów z wersji G

Pozdrawiam
    Vadim, co ma piernik do wiatraka?
    czytaj uwaznie: napisałem G (D + brak pierścienia przysłon). Sorry jeśli nie rozumiesz. Był obiektywyz oznaczeniem D -od distance czyli info o odległości, potem wprowadzono obiektywy bez pierścienia przysłony oznaczone G, ale już nie dodano bez sensu D bo niedługo mielibysmy cały alfabet zostało G, które nie ma pieścienia przysłon ale ma info o odległości czyli dawne D.
    Poza tym czytałem i odniosem wrażenie że próbujesz odowodnić, że ludzie czekaja na cos co już było, otóż nie było - AF-S 80-200 był najwyzsza półką tak jak Vr obecnie, 80-200 AF-D nigdy nie miał nastepcy choć był wcześniej modyfikowany- to jest obiektyw jednak z nieco innej półki niż vr czy wcześniejszy AF_S 80-200

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

proponuję skończyć wzajemne poszturchiwania. Niezależnie do tego kto ma rację lub jej nie ma. Pralnia czeka
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To wygląda na dość wiarygodne:

D700: D3-Sensor, AF-Module but no phone/speaker, only 95% viewer, 200-6400ISO, 5FPS (8 with MB-D10), pop-up-flash (power 11), dust-removal on sensor, EN-EL3e, 1076g, fsync 1/250, 1/8000-30s, one CF-Slot, grid in viewer optional, virtual horizon, little less fast to D3. Compatible to WT-4.

SB900: 17-200mm (14mm) on FX. Reacts on DX/FX-effective focal length. Three illumination modes: standard, even, midconcentrated. Firmwareupdate via camera-CF. Overheat-deactivation. Reads and communicates gels to camera for WB. Handling by central turning wheel.

prices: D700 @ 2.599EUR, SB900 @ 500EUR
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli ten D700 się sprawdzi to znowu canon na własne życzenie dostanie kopa w tyłek od konkurencji. Pewnie sobie myśleli że na wyprzedaży 5D się bardzo wzbogacą bo nie ma odpowiednika w innych systemach.
    To oczywisty błąd bo gdyby był następca piątki to znalazło by się więcej chętnych do zmiany systemu na Canona a co się z tym wiąże zarobiliby na szkłach itd. Teraz nawet jak wypuszczą nowy model to użytkownicy systemu Nikona nie skuszą się na przesiadkę bo będzie D700.
    Czy w Canonie ludzie od marketingu popełnili zbiorowe seppuku po premierze D3 i firma już nic nie robi?

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

mi ta sytuacja odpowiada bo czym później to konkurencja będzie mocniejsza
    i cena będzie mniejsza

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Czy w Canonie ludzie od marketingu popełnili zbiorowe seppuku po premierze D3 i firma już nic nie robi?
    Prawdę powiedziawszy, to co i rusz słyszałem/czytałem, jak chwalą Nikona za to, że wypuszcza nowe modele zaraz po Canonie. A teraz właśnie zapowiada się na odwrócenie kolejności...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Prawdę powiedziawszy, to co i rusz słyszałem/czytałem, jak chwalą Nikona za to, że wypuszcza nowe modele zaraz po Canonie. A teraz właśnie zapowiada się na odwrócenie kolejności...
    No bo to jest dobre, tylko Canon przespał jeden model po 5D. Teraz właśnie zaraz po Nikonie D700 powinni wypuszczać następcę następcy 5D

Strona 150 z 332 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów