Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mnie zastanawia, co robi 18-200 w FX?
    To nie jest 18-200 - to coś nowego.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A to nie jest tak, że D3x to się dopiero pokaże po premierze Sony?
    Jeszcze jest nadzieja - podobno mają jednak być dwie puchy FX. Ja cały czas byłem przekonany, że chodzi o D3x-a, tym bardziej, że było sporo przecieków na jego temat, a wprowadzenie serii PC-E też miało jak dla mnie swój wyraz. Pewne jest to, że szykuje się coś grubego, bo już dawno temu Nikon Polska poprosił o udostępnienie siedziby NKP w dniu 5 lipca na prezentację nowych produktów - z Coolpixami nigdy się nie wygłupiali, ostatnio jak poprosili o salę, to zrobili premierowy w Polsce pokaz D3 i D300. Może tym razem będzie D3x i D700...

Pełne uzależnienie

Wink

^^^
    Widzisz ja coś słabo wierzę w tę 700-tkę. Moim zdaniem marketingowo to nie byłoby dobre posunięcie ale życie pokazuje, że bywa różnie więc poczekamy .
    Ano poczekamy... luzik i spox. Ciekawe, bo do tej pory, sprawdzała się wasza reguła
    ( Zasada zazębiania Czornyja-Kolekcjonera ),
    że nie wchodzą sobie bezpośrednio w paradę, a wygląda, że D700~3D, toteż być może pojawienie się "tego trzeciego" - SONY FF - wymusza zmianę strategii...
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    To nie jest 18-200 - to coś nowego.
    Pewnie masz rację - ale tym niemniej to DX.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ano poczekamy... luzik i spox. Ciekawe, bo do tej pory, sprawdzała się wasza reguła
    ( Zasada zazębiania Czornyja-Kolekcjonera ),
    że nie wchodzą sobie bezpośrednio w paradę, a wygląda, że D700~3D, toteż być może pojawienie się "tego trzeciego" - SONY FF - wymusza zmianę strategii...

Pewnie masz rację - ale tym niemniej to DX.
    Czy zasada się sprawdza - dopiero się okaże, ale przecieki nt. 3D wspominają, że będzie to puszka o znacznie wyższej rozdzielczości (czyli pow. 700D), a 700D z uwagi na solidniejszą puszkę jest pozycjonowany powyżej 5D.

Co do 18-200 - jeśli chodzi o to, co pokazał Rockwell, to oczywiście jest to zwykły D300 z dopiętym 18-200 i przemalowanym symbolem na D700

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Czy zasada się sprawdza - dopiero się okaże, ale przecieki nt. 3D wspominają, że będzie to puszka o znacznie wyższej rozdzielczości (czyli pow. 700D), a 700D z uwagi na solidniejszą puszkę jest pozycjonowany powyżej 5D.

(....)

Dotąd był rodzaj koegzystencji na rynku pomiędzy N i C. Dość dobrze to funkcjonowało. W momencie gdy zaczynają do gry wchodzić kolejni silni gracze (Sony, Samsung) może być różnie. Szczególnie że może być awykonalne takie wypozycjonowanie puszki żeby bezpośrednio nie konkurowała z którąś na rynku. Poza tym rynek nie będzie wiecznie rósł. I wtedy zaczną się problemy. Ktoś zacznie tracić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Dotąd był rodzaj koegzystencji na rynku pomiędzy N i C. Dość dobrze to funkcjonowało. W momencie gdy zaczynają do gry wchodzić kolejni silni gracze (Sony, Samsung) może być różnie. Szczególnie że może być awykonalne takie wypozycjonowanie puszki żeby bezpośrednio nie konkurowała z którąś na rynku. Poza tym rynek nie będzie wiecznie rósł. I wtedy zaczną się problemy. Ktoś zacznie tracić.
    Moze teraz bedzie dobrze funkcjonwało - ale dla klientow?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów