Strona 144 z 332 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja rozumiem, że będą i na niego nabywcy.
    ten d700 musi być droższy od D300, przyoszczędzi się w porównaniu do D3 ze 4 tysiące. Ale taka zabawka ma sens dla kogoś. kto ma jakieś dobre szkła na FF - więc i tak w system na wpakowane (sumarycznie - body, szkła, lampa) koło 15 - 20 tys. W tym przypadku 4 tys to nie jest coś decydującego o zakupach. Nie będzie to i tak masowo kupowane body.
    Zapewne wielu fotografów będzie miało ciągoty do jak najlepszego body i się wykosztuja na aparat, a w szklarni będzie posucha. tylko czy ma to sens?
    No też tak myślę. Jeśli canon wypuści dwa FF-y jeden tani, a drugi drogi i do tego zostawią jeszcze w sprzedaży 5-tkę po przecenie to znów będzie dysproporcja. Nie wiem ale jakoś mi to wygląda na strzał w nogę. Może się mylę :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No też tak myślę. Jeśli canon wypuści dwa FF-y jeden tani, a drugi drogi i do tego zostawią jeszcze w sprzedaży 5-tkę po przecenie to znów będzie dysproporcja. Nie wiem ale jakoś mi to wygląda na strzał w nogę. Może się mylę :rolleyes:.
    Ale w czyją nogę? Bo przecież nie będziemy strajkować z powodu dostępności 4x FF Canona?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale w czyją nogę? Bo przecież nie będziemy strajkować z powodu dostępności 4x FF Canona?
    W swoją .

Co do Canona to może jakbyśmy od czasu do czasu ogłosili jakiś strajk to by to było z większym dla nas pożytkiem od bicia piany w tym wątku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to ja niniejszym ogłaszam strajk. Do grudnia nie kupuję nic z logo Canona! A przez ten czas - mam nadzieję - nazbieram na TS-E

A wracając do watku: http://www.jacobsdigital.co.uk/index...SLR%20Surprise - "viral marketing"?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No to ja niniejszym ogłaszam strajk. Do grudnia nie kupuję nic z logo Canona! A przez ten czas - mam nadzieję - nazbieram na TS-E
    (...)
    No ja też od jakiegoś czasu strajkuję , bo właściwie to bym coś kupił ale tak do końca nie wiem co :-?. Choć sądzę że już niedługo potrwa ten stan rzeczy, bo jesień będzie ciekawa :-D.
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak sobie myślę, że Nikonowi do szczęścia znacznie bardziej brakuje obecnie korpusu dla ludu z niskoszumiącym CMOS-em. Coś a'la D90 niż pełnoklatkowca za 9 kzł. Może się mylę ale bardziej potrzebują rynkowo modelu w cenie 450D/40D i o podobnych możliwościach oraz prestiżowo czegoś w okolicach Ds-a. Inaczej znów będzie lament, że ludzie uciekają do jedynie słusznej firmy .
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak sobie myślę, że Nikonowi do szczęścia znacznie bardziej brakuje obecnie korpusu dla ludu z niskoszumiącym CMOS-em. Coś a'la D90 niż pełnoklatkowca za 9 kzł. Może się mylę ale bardziej potrzebują rynkowo modelu w cenie 450D/40D i o podobnych możliwościach oraz prestiżowo czegoś w okolicach Ds-a. Inaczej znów będzie lament, że ludzie uciekają do jedynie słusznej firmy .
    Nikon zawsze działa wg. powtarzających się schematów - pucha profi ,z której wynalazki skapują do semi-profi, a następnie pucha amatorska, która jest wcześniejszą puchą semi-profi serwowaną w plastiku: D1-D100-D70, D2-D200-D80, teraz więc zgodnie z ichnią logiką mamy D3-D300 i tylko czekać D90, oczywiście będącego okrojoną wersją D300.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nikon zawsze działa wg. powtarzających się schematów - pucha profi ,z której wynalazki skapują do semi-profi, a następnie pucha amatorska, która jest wcześniejszą puchą semi-profi serwowaną w plastiku: D1-D100-D70, D2-D200-D80, teraz więc zgodnie z ichnią logiką mamy D3-D300 i tylko czekać D90, oczywiście będącego okrojoną wersją D300.
    No to może 1-go będą dwie puszki (tak wynika z niektórych przecieków) w tym jedna D90 - to by było bardziej logiczne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-06-2008 o 17:23
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to może 1-go będą dwie puszki (tak wynika z niektórych przecieków) w tym jedna D90 - to by było bardziej logiczne.
    A na DPR twierdzą, że już w poniedziałek, bo znaleźli: http://www.digitaldepot.co.uk/Digita...350/index.html

Czy dla Nikona dzień zaczyna się w Japonii, Europie, czy w USA?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może 1-go będzie D90 8).
    Kapitan Wagner

Strona 144 z 332 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów