ja niestety musiałem przejść przez trzy body i dopiero to ostatnie zostanie na dłużej (jak nie ukradną tfu!) - jakby policzyć ile kasy straciłem na poprzednie dwa to można było od razu 5d brać

podobnie ze szkłami: kit, tamron 28-75; c100-300; c10-22; ... - trzeba było od razu kupować dobrze
gdybym to wiedział wcześniej..

no ale jakby człowiek wiedział że sie przewróci to sobie usiadł

brałbym 5d i do tego 17-40 (wystarczy nie zarobkowo) oraz 24-105;
macałem 24-70 2.8 kilka razy ale za duże i za ciężkie a na FF 70 mi za krótko; innym np do ślubów wystarczy
do tego 50 1.4 - robiłem tym szkłem i przypadło mi do gustu; nie robiłem wersją 1.2 natomiast słyszałem od użytkowników 5d że af na pełnej dziurze działa po japońsku czyli jako-tako... nie wiem nie sprawdzałem, ale ważniejsza sprawą jest to że na 1.2 GO jest tak mała że mały ruch aparatu i jest po kadrze.. więc jak mam przymykać do 1.8-2.0 to mogę również przymknąć 50 1.4 tyle ze jeszcze kasy zostanie sporo

do tego 85 1.8 (zrobiłem dosłownie 2 zdjęcia i nie jestem przekonany co do ogniskowej) -wersji 1.2 nie biorę pod uwagę bo słoików na ogóry mam kilka w domu ;-)

taki mój zestaw - nazywam go ekonomicznym z bardzo dobrym jakość/cena ale wiem że niektórzy musza nieźle ciułać żeby na niego nazbierać

więcej nie potrzebuje - chyba że można by w przyszłości pomyśleć o 70-200 2.8 albo o 135+tc1,4