a ja myślę że mamy wolny rynek, i za ile kto coś chce sprzedać jego sprawa, ważne żeby znalazł kupca. Podstawa to pisanie prawdy o przedmiocie, wg mnie, nie sama cena stanowi podłoże nieuczciwości, bo kupujący się przecież świadomie na nią godzi, lecz często niezgodny ze stanem faktycznym opis przedmiotu.
GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI
Nie do końca się zgadzam że od tego są PW bo jak ktoś chce sprzedać 2 letnią używkę w cenie nówki lub 50zł taniej to każdy kto zna ceny machnie na to ręką i nie będzie pisał żadnych PW a jeśli będzie można dopisywać posty to wtedy wielu ludzi da sygnał sprzedającemu jakie są realia. Unikamy wtedy sytuacji że trafia na forum ktoś nowy, nie zna cen i nie zostanie nabity w butelkę przez takiego sprzedającego. Ale jednak jest tu chyba zbyt wielu sprzedających i bardzo nie na rękę im takie rozwiązaniabo kupującym to na 100% nie będzie przeszkadzało
adam_k wyluzuj, w końcu ludzie nie handlują tu lekami ratującymi życie. Jak się komuś nie chce poszukać i poczytać to niech płaci. Ja nie widzę problemu. Sytuację można też odwrócić. Jest sporo ludzi, którzy szukają niedoinformowanych jeleni i kupują u nich sprzęt poniżej faktycznej wartości, lub korzystają z faktu, że kogoś sytuacja życiowa zmusza do sprzedaży w krótkim czasie. Ale to pewnie według ciebie jest OK.
Ostatnio edytowane przez Biperek ; 18-05-2008 o 00:13
Pozdrawiam
Marek/Biperek
No właśnie nie prawda bo możliwość pisania postów na pewno by pomogła w takiej sytuacji sprzedającemu który chciał by sprzedać w swej niewiedzy
sprzęt zbyt tanio bo inni forumowicze analogicznie by mu pomogli zorientować się jakie są realia.
Już widzę te informacje o zaniżonej wartości sprzętu.
Tłumy to by były i owszem,ale kupujących.
Bądz realistą i nie idealzuj czegoś czego się kompletnie nie da.
Jarmark to jarmark, sklep to sklep.
W sklepie wymaga sie od sprzedającego,na jarmarku od SIEBIE SAMEGO.