http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Jest w ogolnym Regulaminie wspominka o zakazie reklamy bez zgody Hazana. Zglosic zawsze mozna "niezgodne" ogloszenie (klik nic nie kosztue) - jesli nic z nim nie zostanie zrobione (ja np zawsze sprawdzam wszelkie zgloszone posty - znowu klik nic nie kosztuje) to znaczy ze jest 'approved' .
oddech lepiej bym tego nie powiedział![]()
spotkanie na wakacjach kogoś ze smyczą CB musi skończyc sie browarkiem
tak na marginesie po tych dyskusjach ktoś pomyśli że traktowanie CB-sprzedam jako miejsce kupna czegoś od człowieka któremu można zaufac, który szczerze doradzi i pomoże jest nie możliwe?
-powiem krótko: moj pierwszy zakup za pośrednictwem CB i pomocą entera nie mogł byc bardziej udany... (dzieki!)
pozdrawiam![]()
Wolny rynek to wolny rynek - nie widze przeszkody żeby ktoś sprzedawał ziemniaki po 100zł za kg . Jak tylko znajdzie kupców to trzeba mu gratulowaćPrzy kupowaniu trzeba myśleć nikt nas w tym nie wyręczy
![]()
co do cen to mistrzem jest canon polska. kupowalem ostatnio 30d dla brata i zadzwonilem to canon polska z pytaniem ile u nich kosztuje 30d. podali mi cene za body o 1000zl wyzsza niz na allegeo i kolo 500zl wyzsza niz w sklepie. jak probowalem negocjowac to kolo mnie orypal ze to nie mozliwe i, ze oni maja najtaniej.......
5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568
To ja dodam z innej mańki, że są szkła, które drożejąto, że 4 lata temu nowy 50/1,8 na allegro kosztował tyle co 4 sonnary 135/3,5 nie znaczy, że teraz komuś, kto chce za sonnara tyle co za 50tkę należy splunąć w twarz. Takie dziwne rzeczy się dzieją, panie, nie mogę się nadziwić. To samo z super-takumarem 50/1,4 i kilkoma innymi cool-towymi szkłami M42.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Oddech ma niewatpliwie racje, osobiscie nie patrze na gielde juz chyba, ze chce sie posmiac. Najbardziej mi sie podoba gdy ze stoickim spokojem sprzedajacy opisuje swoje body sprzed roku i wrzuca cene taka ze pietnastosekundowa wizyta na skepcu i to w nie najtanszych sklepach dowodzi ze lepiej zaplacic te 3-5% wiecej i miec cala gwaracja, nie macany nie przechodzony sprzed, ktory wyslany mi zostanie kurierem a cena jego jest juz wliczona. Ba jak sie uprzec to jeszcze dostane jakas karte czy kupon na znizne o fakturze nie wspomne.
Zasady wolnego rynku sa oczywiste ale czasem az chce sie krzyczec, ostrzec potencjalnych frajerow .... nie dajcie sie zrobic.
a ja po założeniu wątku w dziale "kupię" otrzymałem dzisiaj fajną PM na CB: podpisawszy sie nickiem sugerującym pewien sklep netowy zaoferowano mi komplet używanych pierścieni pośrednich Kenko za... 600zł, dla porównania średnia cena w sklepach NOWYCH pierścieni to ok 550 zł... :-)
Eee przesadzacie... ja np. pamiętam ostatnio jakąś sigmę (chyba 50-500) za tyle, że gdyby nie odległość to miałbym problem z powstrzymaniem się, żeby nie wziąć od rękiPewnie że są też tacy, co przeginają w drugą stronę. A średnia jest... średnia ;-)