Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Mieszany widok

Atelier
    Guest

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za info., okazalo sie ze sa egz. ktore wyswietlaja od razu (widzialem na wlasne oczy) i tez takie co posiadaja ta wade. Zeby bylo smieszniej nie ma tu logiki w numerach seryjnych. Ot kaprys. Jesli chodzi o sciemnianie to mi sie podoba wiele rzeczy ale niestety czasem cos trzeba sprzedac i szkoda czasu na prace przy komp. dla glupich zdjec. Poprzednio uzywalem 5D i 1d mII i wszystkim negatywnie nastawionym do wydania tylu pieniadzy powiem ze roznica jakosci dla fot.reklamowego jest na tyle duza ze o cofnieciu sie z 1ds3 nie ma mowy.(moze to tylko subiektywna ocena)
    Jeszcze raz dzieki.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atelier Zobacz posta
    Dziekuje wszystkim za info., okazalo sie ze sa egz. ktore wyswietlaja od razu (widzialem na wlasne oczy) i tez takie co posiadaja ta wade. Zeby bylo smieszniej nie ma tu logiki w numerach seryjnych. Ot kaprys. Jesli chodzi o sciemnianie to mi sie podoba wiele rzeczy ale niestety czasem cos trzeba sprzedac i szkoda czasu na prace przy komp. dla glupich zdjec. Poprzednio uzywalem 5D i 1d mII i wszystkim negatywnie nastawionym do wydania tylu pieniadzy powiem ze roznica jakosci dla fot.reklamowego jest na tyle duza ze o cofnieciu sie z 1ds3 nie ma mowy.(moze to tylko subiektywna ocena)
    Jeszcze raz dzieki.
    Jakich obiektywow uzywasz?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Atelier
    Guest

Domyślnie

24-70L,85 1,8, 100macro,50 1,4: to sa glowne trzy moje obiektywy. Inne b.rzadko bo taka specyfika mojej pracy. Niektore nawet jeszcze nie probowalem na IIImark bo brak czasu. 85% to macro przy studyjnej pracy z elinchromem .. reszta portrety smutnych prezesow.
    Dla siebie fotografuje Rollei 6x6 i tutaj o nic nigdy forum nie musialem pytac
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Jakich obiektywow uzywasz?
    To powyzej to byla odpowiedz dla krakersa ale zapomnialem zacytowac.
    Ostatnio edytowane przez Atelier ; 14-03-2008 o 14:55 Powód: Automerged Doublepost

Jaya
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atelier Zobacz posta
    24-70L,85 1,8, 100macro,50 1,4: to sa glowne trzy moje obiektywy.
    Też używam tych szkieł z DsIII. Może bez 85mm.
    Pytanko odnośnie 50mm 1,4:
    Przy max otwartej przysłonie w skali od 1-10, jak ocenił byś ostrość. Ja jestem średnio zadowolony z tego obj. na DsIII.
    Czy regulowałeś front i back focus w menu dla obiektywów, czy pracujesz na domyślnych ustawieniach?
    Pozdr.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaya Zobacz posta
    Czy regulowałeś front i back focus w menu dla obiektywów, czy pracujesz na domyślnych ustawieniach?
    Pozdr.
    To w 1ds mk3 można już regulować BF/FF z poziomu body?

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    To w 1ds mk3 można już regulować BF/FF z poziomu body?
    Pare razy bylo:

http://www.northlight-images.co.uk/a...djustment.html
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta

Trampek a nie lepiej napisać MA lub nie MA a nie szukać linków do jakiegoś angielskiego forum?
    Na szczęście żyjemy w PL

Uprawnienia umieszczania postów