Strona 50 z 79 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atelier Zobacz posta
    Witam po raz pierwszy na forum, mam pytanie czy ktos z was obecnych ma 1dsIII ? ja jestem posiadaczem ale oprocz "ach i och" mam jedno pytanie czy inni posiadacze tez maja "tak samo", czyli po zrobieniu fotki trzeba z 1-2 s czekac na wyswietlenie fotki? (oczywiscie karta szybka), moje poprzednie canonki od razu pokazywaly obraz.
    moze add oryginal decision data.... wylacz
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Obstawiałbym raczej którąś z redukcji szumów: C.Fn II -1 albo -2. Ale sprawdzić na "bezesowym" Mk III będę mógł dopiero jutro...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem, czy to pomoże ("tylko" 1D, a zatem dwa razy mniej pikseli):
    Od zdjęcia (One shot) do zgaśnięcia diody (i wyświetlenia podglądu) mija od pół do jednej sekundy.
    Przy czym: wszystkie odszumiacze (C.Fn II -1 albo -2) wyłączone, AWB, RAW -> CF, sRAW -> SD, zależnie (chyba) od ISO (które ma znaczny wpływ na rozmiar RAW-ów).

PS
    Po ustawieniu obu kart na JPEG S oczywiście znacznie krócej.
    Jak masz ustawione nagrywanie na karty?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 22-02-2008 o 16:36
    EOS - conditio sine Kwanon...

Atelier
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie wiem, czy to pomoże ("tylko" 1D, a zatem dwa razy mniej pikseli):
    Od zdjęcia (One shot) do zgaśnięcia diody (i wyświetlenia podglądu) mija od pół do jednej sekundy.
    Przy czym: wszystkie odszumiacze (C.Fn II -1 albo -2) wyłączone, AWB, RAW -> CF, sRAW -> SD, zależnie (chyba) od ISO (które ma znaczny wpływ na rozmiar RAW-ów).

PS
    Po ustawieniu obu kart na JPEG S oczywiście znacznie krócej.
    Jak masz ustawione nagrywanie na karty?
    Wszystko testowalem - bez zmian. Nagrywanie testowalem w dostepnych opcjach na CF (SD nie mam) .

Mialem 1Ds II i nie robil takich przestojow. 5D takze od razu pokazuje fot.
    Trudno, jakies wady trzeba polubic. Mam jeszcze pytanie odnosnie szerokich ob. Uzywam 24-70 L 2,8 ale ona od 24 do ok.28 sciemnia obraz na brzegach. Z 1DsIII robi to silniej niz z 5D. Czy moze ktos z was wie ktory szeroki ob. tego nie robi i lubi sie z nowymi korpusami pelnomatrycowymi ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....) Uzywam 24-70 L 2,8 ale ona od 24 do ok.28 sciemnia obraz na brzegach. Z 1DsIII robi to silniej niz z 5D. Czy moze ktos z was wie ktory szeroki ob. tego nie robi i lubi sie z nowymi korpusami pelnomatrycowymi ?
    Ale to jest różnica widoczna na zdjęciach czy w wizjerze?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Atelier
    Guest

Domyślnie

Sciemnienie na rogach jest na wyswietlaczu LCD aparatu i w komputerku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Sciemnienie na rogach jest na wyswietlaczu LCD aparatu i w komputerku.
    Ciekawa sprawa - bo co by mogło powodować tę różnicę? Przcież nie różnica w wielkości matrycy rzędu dzięsiątych części milimetra?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam po raz pierwszy na forum, mam pytanie czy ktos z was obecnych ma 1dsIII ? ja jestem posiadaczem ale oprocz "ach i och" mam jedno pytanie czy inni posiadacze tez maja "tak samo", czyli po zrobieniu fotki trzeba z 1-2 s czekac na wyswietlenie fotki? (oczywiscie karta szybka), moje poprzednie canonki od razu pokazywaly obraz.
    W moim 1ds mkIII trwa to ok. 1-1,5s w przypadku karty Kingstona 50x, czyli raczej niezbyt szybkiej. Nie mam przy sobie Extreme III sandiska, ale sprawdzę jak to wygląda. Pliki to RAW-y, każdy ok. 22-24 mb. Ja bym to zwalał na karb wielkości pliku i czasu zgrywania na kartę. pzdr

Atelier
    Guest

Domyślnie

Dzieki za informacje, przynajmniej wiem ze nie jestem osamotniony, widze ze masz 24-105 i 16-35, czy masz tam wyrazne sciemnienie na rogach kadru ?
    Moze powinienem zmienic szklo wiec potrzebuje pomocy w postaci info., jak jest przy innych szerokich w 1Ds III. (ja mam 24-70/2,8L)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Dzieki za informacje, przynajmniej wiem ze nie jestem osamotniony, widze ze masz 24-105 i 16-35, czy masz tam wyrazne sciemnienie na rogach kadru ?
    Moze powinienem zmienic szklo wiec potrzebuje pomocy w postaci info., jak jest przy innych szerokich w 1Ds III. (ja mam 24-70/2,8L)
    Nie chce sie wtracac ale te szkla wraz z 35L sa strasznymi wineciarzami.
    Wystarczy lekko forum poczytac. Poza tym chccialbym miec tyle pieniedzy zeby kupujac ds3 nie wiedziec o tym
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 50 z 79 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów