Strona 40 z 163 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (....)
    tak, było 5 firm - C, N, M, P, O no i jeszcze Leica i wszyscy jakoś współistnieli.
    ja rozumiem ciągoty do dominacji canona, ale jak widac to wcale firmie na dobre nie wyszło, bo spoczeła trochę na laurach (5D). A tu nie tylko D3 nikona, ale i Sony chce FF i to 24 MP, Pentax pokazał coś fajnego+szkła - zdaje się, że monopolu C nie będzie. I chyba to dobrze? I dla nowych body i dla cen.
    No było tak - sam pamiętam . Z dominacji Canona nic dobrego szczególnie użytkownikom systemu nie przychodzi więc jak najbardziej dobrze, że inni dociskają śrubę . Ja mam wrażenie, że ostatnie premiery Canona wskazują że już się coś zmienia. Myślę że z czasem będzie co raz lepiej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vg1 Zobacz posta
    nie wiem czy było?
    + A900 jeszcze
    dla lepszego wrażenia powinni jeszcze zrobić kilka wersji A300 z pośrednimi wartościami mpix między 10 a 14 i trochę obudów od obiektywów tam z tyłu dorzucić, przecież i tak nikt się nie zorientuje.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No było tak - sam pamiętam . Z dominacji Canona nic dobrego szczególnie użytkownikom systemu nie przychodzi więc jak najbardziej dobrze, że inni dociskają śrubę . Ja mam wrażenie, że ostatnie premiery Canona wskazują że już się coś zmienia. Myślę że z czasem będzie co raz lepiej.
    jak sony pokaze jeszcze jakieś fajne stałki 24, 35, 50 to zacznie się robić ciekawa alternatywa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jak sony pokaze jeszcze jakieś fajne stałki 24, 35, 50 to zacznie się robić ciekawa alternatywa
    50/1,4
    50/2,8 macro

w tej ogniskowej wystarczy są naprawdę fajne

Edit:
    Jest 35/1,4 G (drogi i rewelacyjny)

20/2,8 też jeszcze konstrukcja Minolty o świetnej jakości
    Ostatnio edytowane przez Bieda ; 31-01-2008 o 23:28
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę że to tylko kwestia czasu, a jak im jeszcze te stałki zaprojektuje cajs to może to być całkiem poważna oferta na którą nie jeden się skusi. Cały czas jednak należy pamiętać, że mówimy o rzeczach wirtualnych. Nie wiadomo tak na prawdę choćby najprostrzej rzeczy jak ta matryca będzie obrazować?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że to tylko kwestia czasu, a jak im jeszcze te stałki zaprojektuje cajs to może to być całkiem poważna oferta na którą nie jeden się skusi. Cały czas jednak należy pamiętać, że mówimy o rzeczach wirtualnych. Nie wiadomo tak na prawdę choćby najprostrzej rzeczy jak ta matryca będzie obrazować?
    wirtualne, ale takie d3x jest jeszcze bardziej wirtualne, żeby nie powiedzieć nienarodzone :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

wirtualne, ale takie d3x jest jeszcze bardziej wirtualne, żeby nie powiedzieć nienarodzone :-)
    No to sam sobie odpowiedz, czy wolisz oglądać hmm "poczęcie", czy "rozwiązanie"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja myślę że ta "premiera" jest dlatego istotna, bo Sony przestanie być postrzegane mentalnie jako firma, która sobie coś tam skrobnie od czasu do czasu tylko jako jedna z najbardziej liczących się w branży.

Taka zmiana może na początku nie będzie odczuwalna ale z czasem doprowadzi do tego, że zaczną zyskiwać z tego powodu użytkowników z entry-level. I to tych najbardziej wartościowych - chcących się rozwijać i dokupowywać szkła, lampy etc. Dla kogoś kto wchodzi dopiero w system możliwość (nawet tylko potencjalna) kupienia puszki profesjonalnej jest bardzo zachęcająca.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-02-2008 o 01:23
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Sony pokazuje ten model ze względu nie tyle na profesjonalistów, a ze względów czysto psychologicznych Ludzie wchodzący w dany system często chcą mieć system nie gorszy od innych. Lepszość/gorszość wyznaczana jest przez to jak daleko mogą sięgnąć marzeniami o sprzęcie. Tak to działa w Canonie i tak to działa w wielu branżach, np. w motoryzacji gdzie ktoś "wchodzący" w Mercedesa może sobie marzyć o S-klasie jeżdżąc klasą A i mówiąc - ja też mam merca

Ponad to uważam, że niektórym wspaniałym szkiełkom minolty należy się wreszcie taki korpus cyfrowy który jest w stanie wykorzystać ich potencjał
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    dla lepszego wrażenia powinni jeszcze zrobić kilka wersji A300 z pośrednimi wartościami mpix między 10 a 14 i trochę obudów od obiektywów tam z tyłu dorzucić, przecież i tak nikt się nie zorientuje.
    Akurat pomysl z dwoma wersjami o roznych ilosciach mpix jest fenomenalny-jak ktos patrzy tylko jaki zuuuum, ile to ma megapixeluff, to bedzie zachwycony wersja 14mpix, natomiast jak ktos pomysli: a po co mi to? Jeszcze zacznie bardziej szumic... to sobie wezmie ten aparat z mniejsza matryca, i obaj beda zachwyceni. Jakby 450d mial do wyboru 8-12mpix, to ja pewnie wzialbym ta pierwsza wersje
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 40 z 163 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów