tak ale jeszcze z 5 lat bedzie normalnie aps-c w aparatach z serii tych bardzo amatorskichtaka moja opinia
tak ale jeszcze z 5 lat bedzie normalnie aps-c w aparatach z serii tych bardzo amatorskichtaka moja opinia
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
Ja, to bym w ogóle nie tykał nic poniżej 11x14"
A na poważnie, to z tego co widzę "FF" stał się chyba jedynym słusznym formatem z czym nie do końca mogę się zgodzić (IMHO jak to mówią).
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 02-07-2008 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Tutaj się różnimy. Bo tej lżejszej, tańszej i mniejszej optyki po prostu ... nie ma.
Dla mnie to mrzonka. Przynajmniej u Canona. Jakoś nie widzę pędu do rozwoju takich obiektywów poza chwilowym wypełnieniem luk na rynku i zgarnięciem kasy. Jest jakaś L-ka np. na EF-S? Nie ma. I nie będzie.
Na przeciwległym końcu jest pewnie Olympus, gdzie z "cyfrowych" obiektywów uczyniono sztandarową cechę systemu. Tyle, że nie ma ich za dużo, nie zawsze są takie jasne i lekkie, a czasami zasada w ogóle nie obowiązuje (patrz design 70-300 wzięty od Sigmy).
Skoro sprzedają ps3 poniżej kosztów, to czemu nie lustrzanki?
Gdyby wypuścili puszkę w cenie 1ds, to pewnie światowe zapotrzebowanie pokryła by produkcja w ilościu 10szt/rok![]()
Jeśli to prawda, to będziemy mieli kilka bardzo interesujących miesięcy przed soba.
Taaa, jeden gość na F też chciał tylko czarne samochody sprzedawać.
Być może na forum, za te 2-5 lat, wszyscy będą mieli FF, ale pozostała większa większość już niekoniecznie.
W samochodach też nie wszyscy chcą i mają 6.0 V12... a w komputerach Quadro QX9650.
EOS - conditio sine Kwanon...