Strona 39 z 139 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

tak ale jeszcze z 5 lat bedzie normalnie aps-c w aparatach z serii tych bardzo amatorskich taka moja opinia
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja, to bym w ogóle nie tykał nic poniżej 11x14"
    A na poważnie, to z tego co widzę "FF" stał się chyba jedynym słusznym formatem z czym nie do końca mogę się zgodzić (IMHO jak to mówią).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    tak ale jeszcze z 5 lat bedzie normalnie aps-c w aparatach z serii tych bardzo amatorskich taka moja opinia
    5 może nie, na 2 się jakoś zgodzę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    A na poważnie, to z tego co widzę "FF" stał się chyba jedynym słusznym formatem z czym nie do końca mogę się zgodzić (IMHO jak to mówią).
    Jedynym słusznym to może nie, ale te wszystkie cropy 2x, 1.6x, 1.5x, 1.3x itp itd. przyniosły więcej zamętu niż pożytku.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 02-07-2008 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jedynym słusznym to może nie, ale te wszystkie cropy 2x, 1.6x, 1.5x, 1.3x itp itd. przyniosły więcej zamętu niż pożytku.
    Może i racja, choć każdy wśród nich znajdzie coś dla siebie.

Domyślnie

Nie zapominam. A cropować się będzie jak w D3.
    DX to nie tylko tańsza i mniejsza matryca. Pamiętaj o obiektywach. Gdyby było tak jak mówisz, to by zarzucono optykę do DX. A mniejsza, lżejsza i tańsza optyka jest co najmniej takim samym atutem jak niższa cena body czy większa GO.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    DX to nie tylko tańsza i mniejsza matryca. Pamiętaj o obiektywach. Gdyby było tak jak mówisz, to by zarzucono optykę do DX. A mniejsza, lżejsza i tańsza optyka jest co najmniej takim samym atutem jak niższa cena body czy większa GO.
    Tutaj się różnimy. Bo tej lżejszej, tańszej i mniejszej optyki po prostu ... nie ma.
    Dla mnie to mrzonka. Przynajmniej u Canona. Jakoś nie widzę pędu do rozwoju takich obiektywów poza chwilowym wypełnieniem luk na rynku i zgarnięciem kasy. Jest jakaś L-ka np. na EF-S? Nie ma. I nie będzie.
    Na przeciwległym końcu jest pewnie Olympus, gdzie z "cyfrowych" obiektywów uczyniono sztandarową cechę systemu. Tyle, że nie ma ich za dużo, nie zawsze są takie jasne i lekkie, a czasami zasada w ogóle nie obowiązuje (patrz design 70-300 wzięty od Sigmy).

Uzależniony

Domyślnie

Skoro sprzedają ps3 poniżej kosztów, to czemu nie lustrzanki?
    Gdyby wypuścili puszkę w cenie 1ds, to pewnie światowe zapotrzebowanie pokryła by produkcja w ilościu 10szt/rok
    Jeśli to prawda, to będziemy mieli kilka bardzo interesujących miesięcy przed soba.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Taaa, jeden gość na F też chciał tylko czarne samochody sprzedawać.
    Być może na forum, za te 2-5 lat, wszyscy będą mieli FF, ale pozostała większa większość już niekoniecznie.

W samochodach też nie wszyscy chcą i mają 6.0 V12... a w komputerach Quadro QX9650.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Być może na forum, za te 2-5 lat, wszyscy będą mieli FF, ale pozostała większa większość już niekoniecznie.

W samochodach też nie wszyscy chcą i mają 6.0 V12... a w komputerach Quadro QX9650.
    Ale to nie jest dobre porównanie, bo FF to miałem już ćwierć wieku temu... Więc nie żądam zbyt wiele Za to ile razy szlag mnie trafia, gdy biorę 50-tkę i okazuje się, że na cropie trudno tym cokolwiek sfotografować...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 02-07-2008 o 17:42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to nie jest dobre porównanie, bo FF to miałem już ćwierć wieku temu...
    No - to ja w sumie też tak jakoś
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 39 z 139 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów