a to niby to co jest? /jak nie dostrzegasz tu ironii to może sobie popraw jakąś gammę w aparacie wzrokowym;P/:Daleki jestem od irytacji i ironii i nie za bardzo wiem czemu to akurat się jej dopatrzyłaś...
wypowiedź powyższa zawiera (w podtekście? czy wprost?) uwagę o tym, że nie zadałam sobie jakiegoś trudu, co jest nie prawdąZadaj sobie minimum trudu i przeszukaj chociaż ten wątek i nie będziesz już wtedy takich pytań zadawać...
Nie ma czegoś takiego jak kalibracja programowa - jest to tylko jej namiastka która niektórym daje złudną nadzieję że da się w ten sposób skalibrować / sprofilować monitor...
to raz.
dwa-część wypowiedzi:sugeruje (w domyśle), że moje pytanie jest jakby dla ciebie nie na miejscu, nie wiem, przeszkadza ci, jest zbyt proste, zbyt naiwne, no mniejsza o to jakie jest w/g ciebie, w każdym razie nie było w/g mnie zbyt grzeczne to co powyżej rzekłeśnie będziesz już wtedy takich pytań zadawać...
no a ja nie rozumiem skąd podejrzenie, że ci nie uwierzyłam, co najwyżej mnie wnerwia forma wypowiedzi oraz to, że jak ruszyłam ten temat monitora to jakby się rozwiązał węzeł gordyjski z tajemną dla mnie wiedzą i dociekaniom teraz końca nie ma, bo jednen mówi tak, drugi siak, ot i tylegrzecznie Ci odpisałem że chodzi o sprzętowy, ale mi nie uwierzyłaś
ja się tu nie sprzeczałam o racje (nigdzie nic nie pisałam o swojej racji), a jedynie powiedziałam co mnie wkurza w formie (stylu) wypowiedzi twojej (i jeszcze toma też, o czym nie napisałam jedynie wprost)Przecież Ci odpisałem co i jak, sęk w tym że po pierwszym poście który był krótki i zwięzły i zawierał wszystkie informacje które Ci były potrzebne, byłaś dalej przekonana o tym że masz rację
ja nie mam żadnej racji w temacie monitorów i ich kalibracji or profilowania
ja sie pytałam was o szczegóły, których nie doczytałam bądź nie wyłapałam, bądź nie zrozumiałam
no a ja wolę napisać elaborat na tym forum niż sobie psuć wąrtrobę wódkąSetkę było walnąć i się wyluzować...
czytać nie musisz tego.
no wiesz, wpisać w google umiem słowo kalibracja czy profilowanie, jednakże wyskakuje dużo linków do tego tematu, wiesz o tym, czy też mam ci wkleić jakiś zrzut z mojego nieskalibrowanego ekranu. po to jest to forum chyba, żeby otrzymać informację wyselekcjonowaną, wybraną spośród miliona innych w sieci, czyż nie tak?A zawracanie ludziom gitary zamiast wykazaniem się minimum kultury informatycznej i użyciem wyszukiwarki
dzięki /mimo wszystko/ za każdą podpowiedź w tym wątku wszystkim ufoludkom z planety INFO-GRAFO-FOTO-CANON czy coś takiego;P
PAS w tym temacie
/a ty krzych możesz już pić wódkę, bo koniec na dziś elaboratów i będzie ci już może nudno/