Strona 38 z 48 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Mam sporo luzu......skoro mi każesz się wyluzować to zapewne sam jesteś spięty :smile:

Wiem o czym jest gdybym go nie czytał, nie zabierałbym w nim głosu :smile:
    Ponarzekać można na wszystko jak się nie ma pomysłu na "jego,czegoś" wykorzystanie, no chyba że coś ewidentnie nie może sprostać naszym wymaganiom.

Po prostu nie zgadzam się z twierdzeniem iż jest to najgorsza eLka, można trafić gorzej i to w L :smile:

no offence :smile:
    Spokojnie - nie spinam się .
    W budowę, szybkość i solidność szkła nie wątpię, ale mogłoby to iść w parze z jakością obrazków.
    Wspomniana "tania" Lka 70-200F4 jest pod tym względem wyśmienita.
    Zdaje sobie sprawę, że to inny zakres i budowa ale L powinno do czegoś zobowiązywać.
    Poprostu mogłoby być troszkę lepiej :wink:
    Luuuz
    5D + L

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

po przeczytaniu (kilkukrotnym) tego wątku zostaję przy 10-22, nie ma sensu ryzykować, mam ostry szeroki kąt, w zamian mogę mieć mega szkło albo (w zależności od szczęścia) mega porażkę w zależności na jaki model trafię

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tomek 1906, nie obraź się, ale niedawno mialeś problem ze zrobieniem portretu "megaszklem". Niektórzy mają problem z foceniem 17-40L i nie zawsze jest to wina szkla...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1906 Zobacz posta
    po przeczytaniu (kilkukrotnym) tego wątku zostaję przy 10-22, nie ma sensu ryzykować, mam ostry szeroki kąt, w zamian mogę mieć mega szkło albo (w zależności od szczęścia) mega porażkę w zależności na jaki model trafię
    no to patrząc na wykresy i opinie i inne to właśnie 10-22 troche brakuje do 17-40. Najwiecej do powiedzenia mają ci co tego szkła nie mieli

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Borkomar wydaje mi się ze nie miałeś tego szkła, ja je miałem dwa razy w łapkach. Szkło dużo lepiej zachowuje się pod światło od twojego wyczesanego 70-200. Ostrość jest dobra, kontrast i kolor mnie powalają

Miałem bezpośrednie porównanie z T 12-24. Gdybym nie potrzebował mega szerokości po cropie to 17-40 byłby mój

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    A najbardziej narzekają ci co nie mają tego szkła
    Dokladnie, dlatego zeby podbic statystyke rowniez sie wypowiem.
    Nigdy go nie mialem i chyba nawet nie dotykalem.
    A wiec do rzeczy:

Jest to najwiekszy budzetowiec Canona. Ci co wymienili KIty na niego i teraz widza ze jest to samo lub o zrozo jeszcze gorej w rogach, zakladaja kolka wzajemnej adoracji i sieja demagogie dzieciakom jaka to wspaniala konstrukcja, AF, czuc go lapach - wszystko po to, aby miec mniejsze wyrzuty sumienia widzac jak wtopili.
    Niby AF lepszy ale co z tego skoro to f/4 ledwie jasniejsze od judasza w drzwiach i w pomieszczeniu bez wspomagania AF lampy - to super USM nic nie pomoze. Z lampa to i KIT przeciez ostrzyć potrafi.
    A jaka bajerancka oslona - laski az piszca gdy ja widza, tylko jak to potem wlozyc do torby czy do plecaka - ni jak nie pasuje. A w Kicie mala i zgrabna.

Nastepna wtopa to wielkie i drogie filtry - mocno podbija koszty uzywania tego szkla. Jeszcze slimi trzeba, bo za rok lub dwa bede mial przeciez full frama. A taki koles na wycieczce w zwyklym futerale zmiesci aparat z kitem + polara, nienameczy sie, nie musi chuchac na sprzet za kilka stow. A potem szerokie kadry ma na dodatek lepsze.
    No tak ale za to przeciez tele mozna miec lepsze na 40mm. Z tym ze koles przezongluje i podmieni w kieszeni KITa na 50/1.8. I znowu jest do przodu, bo co to za separacja planow na 40mm i f/4.

I jak tu sie nie w****...ć Trzeba wiec wymyslec historie o poczuciu wlasnej wartosci, ktora odkryjemy jedynie majac ten czerwony pasek na koncu tubusu. A Kitem to przeciez wstyd robic.
    ______
    pozdr. :-) :-) :-)
    http://www.fountainphoto.com/2004/05...-vs-ef-s-18-55
    http://photography-on-the.net/forum/...ad.php?t=40547
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=12827585
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=13807182

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Borkomar wydaje mi się ze nie miałeś tego szkła, ja je miałem dwa razy w łapkach. Szkło dużo lepiej zachowuje się pod światło od twojego wyczesanego 70-200. Ostrość jest dobra, kontrast i kolor mnie powalają

Miałem bezpośrednie porównanie z T 12-24. Gdybym nie potrzebował mega szerokości po cropie to 17-40 byłby mój
    Cieszy mnie to;-) , że Ty przynajmniej macałeś - gdybym chciał je mieć to bym je miał. Pozdrówka Panowie.
    Pod światło to chyba rzadko kto robi - ale ja tam amator jestem wiec znać się nie muszę - lubię tylko dobrze wydawać to co uda mi się zarobić, nie każdy pozwolić sobie może na każdą Lkę tylko dla zasady.
    :wink:
    5D + L

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

szwayko pisal coś o jakiejś wtopie, oto przykład tej "zgrozy"
    http://www.sendspace.pl/file/HoGmOJVE/
    sic
    DAS APARAT

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    (....)
    Pod światło to chyba rzadko kto robi - (....)
    To że jest dobre pod światło to przy krajobrazie duża zaleta - dlatego to jest tak podkreślane. Przy tele nie ma to już tak kluczowego znaczenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

a najbardziej bawia mnie wypowiedzi borkomara na temat rzekomej niedoskonalosci optycznej tytulowego obiektywu jak zagladam do jego stopki...a tam sigma trzydziestka. lol.
    pozdrawiam,
    zby

Strona 38 z 48 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów