Strona 13 z 55 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

interesuje mnie tylko jedna sprawa :
    jeżeli fotografia stokowa to taka "żyła złota" i generuje wam takie fajne dochody, to poco tak nakręcacie innych... potrzebna wam dodatkowa konkurencja... jaką prowizje dostajecie od każdej zwerbowanej osoby?
    pachnie mi to piramidą i scam'em ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Dargrim Zobacz posta
    Mistrzowie stocków zarabiają naprawdę duże pieniądze. Przykładowo Yuri Arcurs - sprzedaje około 400 000 fotografii rocznie
    ...to ile to jest w $, bo to jakoś bardziej do mnie przemawia...
    zastanawialiście ile taki Yuri Arcurs (nie widziałem jeszcze jego fot) inwestuje rocznie w studio, modeli, sprzęt?
    no chyba że robi tylko zdjęcia kasztanów i pomarańczy a modele to członkowie rodziny
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 06-10-2007 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    ...to ile to jest w $, bo to jakoś bardziej do mnie przemawia...
    zastanawialiście ile taki Yuri Arcurs (nie widziałem jeszcze jego fot) inwestuje rocznie w studio, modeli, sprzęt?
    25000$ miesięcznie

Jednak pisal ze przez pierwsze dwa lata wszystkie zyski inwestował w sprzęt, modeli czy lokalizacje.
    Ostatnia jego muzyczna sesja zdjęciowa sporej liczby osób kosztowała 7000$. Wczesniej np robił zdjęcia w kasynie, ktorego wynajecie na kilka godzin tez zapewne go slono kosztowało.
    Ale Yuri jest już na całkowicie innym poziomie fotografii stockowej niż 99% osób. Zatrudnia chyba 8 pracowników, którzy pomagają mu w czasie sesji, wklepują keywordsy czy wysyłają zdjęcia...
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    25000$ miesięcznie
    Ale Yuri jest już na całkowicie innym poziomie fotografii stockowej niż 99% osób. Zatrudnia chyba 8 pracowników, którzy pomagają mu w czasie sesji, wklepują keywordsy czy wysyłają zdjęcia...
    dokładnie 12 asystentów i miesiecznie wydaje na ich pensje $10.000-$11.000

For Danish photographer Yuri Arcus, however, microstock is even more than that. It?s a business that employs him and twelve assistants. Together, they upload around 400 images a month to seven microstock sites. Each image is sold on average 100-120 times during its first year online, adding to a portfolio that generates an incredible 40,000 downloads a month. (If you?re starting to calculate the sort of income that creates, bear in mind that all those assistants cost money. ?This is a daily concern to me,? Yuri told us by email. ?I try to reduce the expenses that I have, but since this is Scandinavia, and people in Scandinavia really don?t want to do work for less than $20-$30 an hour, it?s not easy to keep the expenses down. I spend around $10,000-$11,000 on salaries for my staff monthly.?)

tu cały artykuł ->http://blogs.photopreneur.com/danish...-in-the-world/

wydaje mi się że robicie trochę burze w szklance wody... jak chcesz dużo zarabiać, musisz duszo inwestować, pieniądze nie leżą na ulicy (ani na stokach) potencjalne zyski są zawsze proporcjonalne do nakładu pracy...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Dokładnie jeżeli chcesz zarobić musisz inwestować i brnąć do przodu tylko osoby z wybitnym talentem, ciężko pracujący i poświęcający wiele czasu lub niesamowitym szczęściem potrafią dobrze zarobić bez inwestycji

Domyślnie

wydaje mi się że robicie trochę burze w szklance wody... jak chcesz dużo zarabiać, musisz duszo inwestować, pieniądze nie leżą na ulicy (ani na stokach) potencjalne zyski są zawsze proporcjonalne do nakładu pracy...
    Przypadek Yuri jest ekstremalny i nie ma co sie nad tym rozwodzic. To oczywiste ze Twoje dochody beda proporcjonalne do nakladu pracy, powiem wiecej, jest to oczywista oczywistosc :-P

jeżeli fotografia stokowa to taka "żyła złota" i generuje wam takie fajne dochody, to poco tak nakręcacie innych... potrzebna wam dodatkowa konkurencja...
    Przy takiej liczbie fotografow na stokach kolejny nie robi roznicy ... Np. na SS dostajesz 20% dochodow osoby ktora poleciles ... To chyba jest warte swieczki. Sa osoby, ktore jedynie szukaja potencjalnych fotografow nie prowadzac zadnego portfolio na stokach ...

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

zalozylem konto na fotolii , i nadal przy moich dwohc wystawionych fotach
    mam status oczekiwania jzu chyba od tygodnia , dlaczego tak jest?

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Przez dłuższy czas przyjrzałem się pracą Yuriego . Zauważyłem, że 98 % jego zdjęć reklamowych to tętniące życiem. Najlepiej sprzedawane to biznesowe, bankowe. Coś typu - W naszej firmie panuje wspaniała atmosfera i zawsze jesteśmy chętni, aby Ci pomóc.

Domyślnie

no bo wlasnie takie zdjecia sie sprzedaja najlepiej i najczesciej sa szukane... maja wysoka wartosc uzytkowa nie ma co sie dziwic... gdzie mozna znalezc jego galerie dajcie linka popatrze moze cos i ja pstrykne podobnego...

Skorupiak
    Guest

Domyślnie

Nie no gosciu ma konkretny sprzet i ekipe, nie wspominajac juz o pomyslach. Mysle, ze kazdemu z nas starczylo by do MAX kilkaset dolcow miesiecznie zeby moc sobie sprzet upgrejdnac i pokryc koszta zwiazane z robieniem zdjec. Takie kieszonkowe sa calkiem realne. Robienie zdjec sprawia duzo frajdy, a jezeli mozna za to byc "wynagrodzonym", to jeszcze lepiej, a dla chcacego nic trudnego.
    Ostatnio edytowane przez Skorupiak ; 08-10-2007 o 19:15

Strona 13 z 55 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów