Strona 12 z 55 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ja sprzedałem jedno i jedyne zdjęcie na stockach konkretnie na fotolii !! To bylo moje pierwsze zdjęcie aparatem zarobiłem pół kredyta o ile się nie myle około 1 zł http://www.fotolia.com/id/3525096 po tym stwierdziłem, że na stockach jest łatwo zarobić, ale po pierwsze nie sprzedaję się za pół kredytów po drugie nie bawi mnie to - jak kraść konie to tylko mustangi a nie szkapy .... Ahhhh i wygrałem jeden konkurs na pewnym forum konkretnie 75 odbitek których zresztą również nie wykorzystałem ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Ja sprzedałem jedno i jedyne zdjęcie na stockach konkretnie na fotolii !! To bylo moje pierwsze zdjęcie aparatem zarobiłem pół kredyta o ile się nie myle około 1 zł http://www.fotolia.com/id/3525096 po tym stwierdziłem, że na stockach jest łatwo zarobić, ale po pierwsze nie sprzedaję się za pół kredytów po drugie nie bawi mnie to - jak kraść konie to tylko mustangi a nie szkapy .... Ahhhh i wygrałem jeden konkurs na pewnym forum konkretnie 75 odbitek których zresztą również nie wykorzystałem ...
    hehe zawsze możesz najpierw zbierać gwoździe do podkowy mustanga.... i potem skompletować go w całości
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    hehe zawsze możesz najpierw zbierać gwoździe do podkowy mustanga.... i potem skompletować go w całości
    Oczywiście, ale nie robiąc zdjęcia pod stocka typu kasztany i inne pomarańczę. Chociaż nie twierdzę, że to nie jest głupi pomysł na zarobienie grosze, a w przyszłości może nawet być to jedyny dochód dla niektórych. IMO akurat w środowisku stockowskim trzeba więcej wiedzieć o biznesie, handlu niż o fotografii .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Oczywiście, ale nie robiąc zdjęcia pod stocka typu kasztany i inne pomarańczę. Chociaż nie twierdzę, że to nie jest głupi pomysł na zarobienie grosze, a w przyszłości może nawet być to jedyny dochód dla niektórych. IMO akurat w środowisku stockowskim trzeba więcej wiedzieć o biznesie, handlu niż o fotografii .
    hm... z czasem każdy zaczyna orientować się jakie fotki się spodobają... i o biznesie też się można trochę nauczyć...

Bywalec

Domyślnie

MO akurat w środowisku stockowskim trzeba więcej wiedzieć o biznesie, handlu niż o fotografii .
    być może tak jest

jednocześnie myślę sobie, że sprzedawanie fotografii na stockach nie wyklucza tego, że po jakimś czasie można sobie zostać "lepszym" fotografem, może nawet i profesjonalistą
    a zdjęcia na stockach być może nadal będą przynosiły zyski i to jest piękne
    fotografia to drogie hobby, nie na każdą kieszeń, więc warto mieć kasę, bo przecież poza fotografowaniem ludzie jeszcze mają rodziny np...., jedzą, śpią i gdzieś mieszkają
    ponadto będzie się miało już jakieś pojęcie o biznesie, nic w tym złego nie widzę
    dziś artysta, pseudoartysta czy ktokolwiek, kto chce się rozwijać niezależnie musi umieć się sprzedać, być dla siebie menagerem
    dlatego uważam, że stocki to dobra szkoła rozwoju, przynajmniej na sam początek, jak się nie ma zarobków w innej formie ze zdjęć, ot, po prostu mi to na razie pasuje

niestety można sobie trochę "zjechać talent", ale mam nadzieję, że to chwilowe;P

p.s.
    czy ktoś by mi umiał pomóc i powiedzieć, jak się tworzy na bigstockphoto galerię, bo nie umiem się tam połapać
    canon 400D+50mm /f1.8

Dargrim
    Guest

Domyślnie

Wydaje mi się, że żeby cokolwiek sprzedać nie wystarczy poprawna pod względem technicznym fotografia. Aby znaleźć klienta musisz, choć przez chwilę zastanowić się, jakie fotografie będą mu potrzebne. Jeśli fotografujesz dla siebie zbieżność potrzeb ewentulnych klientów z tematami Twoich fotografii jest czysto przypadkowa, stąd w większości wypadków słabe wyniki sprzedaży na stockach. Szkoda kontynuować dalsze wywody na ten temat, bo to jest temat "rzeka".
    Sprawa prosta: możesz traktować zarabianie na stockach poważnie i mieć z tego zyski (jak z każdej innej pracy) lub jako zabawę - wybór należy tylko do Ciebie.
    Mistrzowie stocków zarabiają naprawdę duże pieniądze. Przykładowo Yuri Arcurs - sprzedaje około 400 000 fotografii rocznie

P.S. Uważam, że znajomość podstaw zasad ekonomii jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a doświadczenia ze stockami szybko uczą jak łatwo jest prowadzić własny "bussiness". Uczą zwłaszcza tych, którzy uważają, że przezes/dyrektor/kierownik to nic nie robi , a dużą kasę zarabia "za nic"
    Sorry, za off topic

Bywalec

Domyślnie

Sorry, za off topic
    przecież to jest w temacie!
    ten mój wątek jest o wszystkim, co dotyczy stocków od strony emocjonalnej i motywacyjnej, taki psycho-stocko-temat zatem również o tym, co ludzi kieruje do pracy czy zabawy na stockach
    canon 400D+50mm /f1.8

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    123rf akceptuja prawie wszystko... 123rf ze 108 zdjec zaakceptowalo mi 100 ...
    Ale chociaż coś tam można sprzedać ?

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    dla mnie to 6 stock (na 10 w ktorych mam zdjecia) pod wzgledem przychodów.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    można, a nawet trzeba

Strona 12 z 55 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów