Strona 10 z 55 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

U mnie dziwnie bylo. piersze pare fotek na stockach i zdjecia zostaly wykupione na "wlasnosc" - musialem usunac z innych - i za kaske kupilem 580EX II (i tak mialem kase ale wpadlo "troche grosza") zdjecia usuniete. Od tego czasu mam tylko kilka zdjec i pare dolcow niestety mam "lenia" i mysle nad swiatlem - mam polysly ale czasu (czytajcie bardziej checi) brak. Jak po sukcesie nic sie ie sprzedawalo tak wiec sie podlamalem i jaks checi opadly. ale zaczne - zbieram sie zbieram i dam rade. Len mie ogarnal.

Coś już napisał

Domyślnie

mor_feusz, na jakich stockach sprzedales zdjecia na wlasnosc?
    Ile dostales mniej wiecej za 1 fotke?
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Pełne uzależnienie

Domyślnie

sprzedalem pare fotek - Exclusively for BigStock Photo + Extended license - i na Fotoli - potem robilem czystke i wywalilem fotki (sam nie wiem dlaczego) potem wladowalem inne i nic. klapa - jakos nie mam checki - sprzedaly sie po 150 - do 300$ tylko kilka - po przelwie na PayPal dorzucilem troche i kupilem lampe. Teraz w sumie na BigStock - Fotolia i istock razem mam z 20$ (jakos mi nie idzie. Pomyslow w pip (robilem ostatnio badania co ludzie kupuja - jak robione - tak wiec siedze nad sprawa merytoryczna, z praktyka - uuuuuuuuuuuu klapa Panie, klapa. Wiem co chce robic ale jakos nie cce mi sie. Straszny len estem ostatnio.

Bywalec

Domyślnie

hmm to zobacz sobie portfolio uzytkownika fotoaloja (chyba tak) na fotoli... Od nas z forum chyba ponad 15 sprzedazy :P ... Mi na SS przywalili sie do :
    no na 200 zdjęć 16 to mi się wydaje mało, ale w sumie to dopiero raczkuję, więc dla mnie to i tak dużo, proszę się na nabijać ze mnie, bo w zęby

chłopaki, nie napaljcie się od razu na duże zyski, ja się nie nastawiam, że będę mieć zyski bóg wie jakie od razu, bo przecież nie jestem profesjonalnym oftografem, dopiero się uczę
    wasze fotki mogą mieć różne wzięcie, bo to jest myślę uzależnione od przeróżnych czynników (poza fatyczną jakością techniczno-użytkową) zdjęcia, takich jak:
    -od dnia
    -od portfela kupca
    -od widzimisię akceptującego
    -od przydatności fotki na potrzeby danego stocka
    -od potrzeb klijenta
    -od czasu "wiszenia" i ilości "zawieszonych" zdjęć

myślę, że aby sprzedaż była od razu duża, to trzebaby mieć naprawdę jakieś hity trafione we właściwy czas i wyłowione przez właściwe osoby
    pewnie niektózy tak mają, sądzę, że fotkiz Ewelinką malującą ściany pójdą może jak świerze bułeczki, ale któż to wie
    życzę powodzenia wszystkim, ja tam już parę złocisz mam i mnie to cieszy, dobry grosz na początek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tiaaaaaa

"oftografem"
    piękny wyraz, zupełniejak 'świerzy'
    ;DDD
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 02-10-2007 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost
    canon 400D+50mm /f1.8

Coś już napisał

Domyślnie

fotoaloja - jesli chodzi o mnie to ja sie nie nabijam wrecz chcialbym Ci pogratulowac
    Wyplacalas/es juz kase z fotoli? czym ? Jak szybko to robia? I przedewszystkim jak to sie robi :P ?

Pozdrawiam Robootb
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Bywalec

Domyślnie

no jak na końcu zdania wystawiasz mi język to myślę sobie, że może się nabijasz...
    no jak mam kasę wypłacać, skoro tam tak mało płacą, to po co mam się męczyć, w sumie to muszę poczytać o tych paypalach, nic nie wiem o co chodzi
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A co tu wiedziec. Rejestrujesz sie - podajesz karte i wio. Pieniadze wtedy trzymane sa na koncie payPal - jak chcesz je "wydac" to wplacasz sobie na konto (na ta karte, ktora podlas przy rejestracji) - trwa to kilka dni roboczych w zaleznosci od typu konta i banku i takie tam i po paru dniach kaska jest. Nic prostrzego w szczegolnosci ze PayPal jest teraz po PL.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

pytanko.. foty przeszly weryfikacje po 1 dniu w shutterstock ale gdy klikne na przycisk :
    Images in gallery: 9 {go} <ten przycisk
    Waiting to be submitted: 0 {go}
    Waiting to be reviewed: 0 {go}

to idzie mi do strony gdzie jest napisane:

Portfolio for: asterix
    search within this portfolio ť

There are no photos in this gallery.

To ja zglupialem cos chyba jest nie tak z tym stockiem, zwlaszcza ze gorne menu wyglada jak dla tych co sie nie zalogowali czyli z "login" jako jednym z buttonow...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ogolnie mi to wyglada na to, ze shutterstock nie trzyma mnie zalogowanego... praktycznie nie moge wyedytowac keywordow bo chce bym sie znow zalogowal.. jak sie zaloguje idzie do strony usera i znow jak cokolwiek klikne o wchodzi jak bym nie byl zalogowany... idzie zglupiec
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 02-10-2007 o 22:02 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    shutterstock ale gdy klikne na przycisk :
    Images in gallery: 9 {go} <ten przycisk
    to idzie mi do strony gdzie jest napisane:

Portfolio for: asterix
    search within this portfolio ť

There are no photos in this gallery.
    SS duzo rzeczy cachuje, co pomaga zaoszczedzic troche mocy serverow. Nie przejmuj sie, pojawia sie w przeciagu kilku godzin. Pewnie teraz juz sa. Interwal jest chyba ustawiony wszedzie na 1h.

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    ogolnie mi to wyglada na to, ze shutterstock nie trzyma mnie zalogowanego... praktycznie nie moge wyedytowac keywordow bo chce bym sie znow zalogowal.. jak sie zaloguje idzie do strony usera i znow jak cokolwiek klikne o wchodzi jak bym nie byl zalogowany... idzie zglupiec
    Klikajac w to "GO" o ktorym piszesz system przekierowuje Cie na strone dla kupujacych (tam trzeba miec inne konto aby sie zalogowac), strona otwiera sie w nowym oknie, adres zmienia sie z "submit" na "www"... Przyzwyczaisz sie.

Keywordsy zmieniasz na stronie "submit" : "Check your numbers" > "Status of submitted photos" > "Approved" > wybierasz batch id > klikasz w "olowek" przy zdjeciu.

Bywalec

Domyślnie

hura hura!

mam pierwszy DL na istockphoto
    co prawda tylko tantiem, ale zawsze to pierwsze foty za płoty na tym trudnym dla mnie stocku
    chyba pomogły troszkę wasze pozytywne recenzje, za co dzięki serdeczne wszystkim, którzy tam mi coś miłego napisali i dali ocenę
    oby poszło do przodu, bo już traciłam wiarę

słuchajcie, jeśli tantiem tam kosztuje dolara, to ile normalny DL?
    canon 400D+50mm /f1.8

Strona 10 z 55 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów