Strona 14 z 55 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

piotrzuraw
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    zalozylem konto na fotolii , i nadal przy moich dwohc wystawionych fotach
    mam status oczekiwania jzu chyba od tygodnia , dlaczego tak jest?
    Mysle ze nie masz co sie denerwowac, czasem tak jest ja mialem tak kilkakrotnie na fotolii. Raz podczas opisywania zdjec mialem odrazu akceptowanie po kilku minutach, a czasem czekalem dwa tygodnie. Pozdrawiam

Dargrim
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    interesuje mnie tylko jedna sprawa :
    jeżeli fotografia stokowa to taka "żyła złota" i generuje wam takie fajne dochody, to poco tak nakręcacie innych... potrzebna wam dodatkowa konkurencja... jaką prowizje dostajecie od każdej zwerbowanej osoby?
    pachnie mi to piramidą i scam'em ...
    Ponieważ to ja wywołałem niejako temat Yuriego, pozwalam sobie odpowiedzieć
    1. Jak w każdej "kopalni złota" trzeba dużo "potu" wylać, żeby sięgnąć "złota"
    2. Konkurencja - oczywiście. Gdyby jej nie było to jakie miałbym poczucie wartości tego co zrobiłem? Swoje własne osiągnięcia na tle swoich własnych osiągnięć nie wypadają zwykle zbyt okazale (ale pojechałem ... :smile: )
    3. Fajnie by było dostawać prowizję za takie rzeczy (dobra idea, dzięki za pomysł)

A tak całkiem poważnie, ja osobiście uważam, że Internet daje duże możliwości zarabiania bez "wychodzenia z domu". Fotografia nie jest tanim hobby. Dzięki "stockom" możesz (próbować) zarobić na rozwój swoich zainteresowań, bez zbytniego obciążania rodziny. Ile razy słyszałeś "kupiłbym nowe body,ale muszę kupić meble/wymienić okna/zmienić samochód" tudzież inne powody?

Jest tylko jeden warunek - cała zabawa ze stockami musi cię kręcić - a tu jak widać spotykają się ludzie, którzy to naprawdę lubią albo chcieliby sprawdzić, czy ich to kręci. Nie każdemu musi się udać.

Pozdrawiam

lmfoto
    Guest

Domyślnie

Ja postawiłem na SS i IS.
    Tak dla sprawdzenia rzuciłem tak około 50 fotek, robiłem je specjalnie pod stocki.
    Po miesiącu na SS zarobiłem $120 a na IS $50.
    Zrobiłem to z ciekawości jak to jest naprawdę i widzę że trzeba znaleźć dobrą tematykę. Ja znalazłem i przeszło połowa dochodu została wygenerowana przez zdjęcia podobne i jednego tematu. Zdjęcia te dalej się sprzedają (około 20 DL na SS dziennie - tylko z jednej tematyki). To chyba działa na zasadzie luki w rynku, jak znajdziesz ją to jesteś gość.
    Robiłem też śluby i inne imprezy, ale za granicą. W Polsce też kilka razy ale ludzie tutaj są inni. Nie mam ochoty użerać się z ludźmi i brać za to małą kasę, dlatego zacząłem na stokach. Na spokojnie w domowym studio, bez stresu, nerwów, kłopotów, pstrykasz i wysyłasz a potem sprawdzasz jak tam idą sciągnięcia.

Bywalec

Domyślnie

a ja chciałam się pochwalić moim ostatnim i kolejnym szaleństwem po-jesiennym:
    http://en.fotolia.com/id/4647489
    oczywiście temaat mało chwytliwy, ale mi się fotki bardzo bodobią, jestem z nich zadowolona bardzo, chociażby dlatego, że całą serię przejrzałam dokładnie i wyłapałam mam nadzieję większość artefaktów, które mój aparat neistety jednak często generuje
    a poza podoba mi się również kolorystyka tych prac, mam dosyć białego tła, bleh bleh
    canon 400D+50mm /f1.8

Domyślnie

alez bym zjadl dobre jablko

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    a ja chciałam się pochwalić ....
    Ty to masz pomysły... i cierpliwość... tylko pozazdrościć!
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

oczywiście temaat mało chwytliwy, ale mi się fotki bardzo bodobią, jestem z nich zadowolona bardzo, chociażby dlatego, że całą serię przejrzałam dokładnie i wyłapałam mam nadzieję większość artefaktów, które mój aparat neistety jednak często generuje
    a poza podoba mi się również kolorystyka tych prac, mam dosyć białego tła, bleh bleh
    wwwwooowwww! niezła inwencja twórcza!
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

piotrzuraw
    Guest

Domyślnie

Skad ty biezesz pomysly i cierpliwosc Swietne bardzo mi sie podoba

Bywalec

Domyślnie

tutaj potrzebna mniejsza cierpliwość niż przy fotografowaniu żywego jeża
    bo taki ulepiony nie ucieka;P

jeszcze żeby kto kupił to to, a tu nic, wszyscy tyklo: biznessssssss, biznesssssssss, biznesssssss;D
    a co z naszymi krajowymi jeżami?
    hę?
    wyginą, jak nikt nie będzie ich 'kupywał' i zostaną tylko moje plastelinowe i wtedy będzie na nie popyt;PPP
    canon 400D+50mm /f1.8

Domyślnie

A tak konkretnie o pieniądzach, a nie tylko o wrzucaniu fotek - czy jest tu ktoś, kto zarobił 1000 $? w dowolnym czasie, na dowolnej liczbie stockow?
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Strona 14 z 55 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów