Strona 55 z 332 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Ta... a w exifie jak byk stoi wszystkomający "ACD System Digital Imaging"
    Równie dobrze komuś się mogło autogain wcisnąć w tym programie, widziałem już sztuczki jakie ten soft potrafi zrobić ze zdjęciem...
    Tzn. co? dzieciak tego co to focił mu ściągnął fotki do kompa? Bo jeśli ktos dostał tę puchę do testów to podejżewam, że wiedział jak używa się oprogramowania ... to gdybanie wiem. A do Kubamana ... nie chodzi znowu o jakąś wojnę systemową, przynajmniej z mojej strony, nawet powiem, że trochę mnie to przeraziło bo jak tak faktycznie będzie (z tymi fotkami) to Cwanon za chińskiego boga z ceny sprzętu nie zejdzie ... ehhh.

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Właśnie ściągnąłem, wiszą. Jak nie wchodzi, spróbuj reloada.
    ale gdzie te fotki ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czyli co, mówisz że to jednak rozwiązania softowe? Jeśli tak, to zostaną zlinczowani. Oby nie.
    Przecież widać, że to zdjęcie jest poprzeciągane przez soft, przynajmniej jakiś autolevels jest zrobiony. Sam chyba, wiesz że autolevels czasami daje dość zaskakujące rezultaty. Zresztą zaczytaj je do PS i zrób autolevels dla próby - zobacz czy to zdjęcie się zmienia? Zrobił ktoś kiedyś tak doskonale naświetlone zdjęcie żeby autolevels nic kompletnie nie ruszało poziomów?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w takim razie kto to zdjęcie zrobił i obrobił i jak można wierzyć opiniom tych testerów, co twierdzą, że "w życiu czegoś takiego nie widzieli". Jeśli testerzy rzekomo nie potrafią zrobić i wywołać zdjęcia na poziomie amatora, to ja się wstrzymam z nadziejami.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Zrobił ktoś kiedyś tak doskonale naświetlone zdjęcie żeby autolevels nic kompletnie nie ruszało poziomów?
    nigdy by mi nie przyszlo do glowy uzywac autolevels do moich zdjec. albo sadzic, ze autolevels stanowi jakas ocene prawidlowosci naswietlenia zdjecia.

uwaga oczywiscie zupelnie poza tematem faktycznej jakosci i autentycznosci cytowanego zdjecia.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nigdy by mi nie przyszlo do glowy uzywac autolevels do moich zdjec. albo sadzic, ze autolevels stanowi jakas ocene prawidlowosci naswietlenia zdjecia.

uwaga oczywiscie zupelnie poza tematem faktycznej jakosci i autentycznosci cytowanego zdjecia.
    Uwaga o autolevels tyczy właśnie tego zdjęcia. Brak jakichkolwiek zmian po zastosowaniu tego 'fjuczera' w PS wydaje się przekonywać, że zdjęcie przeszło przez jakiś 'automat' - w tym przypadku chyba przez jakieś auto w ACD i dlatego nie warto się nad nim rozwodzić.
    Ja sam też tego nie stosuję, czasami jak niemogę osiągnąć jakiegoś rezultatu, z ciekawości odpalam autocośtam i ze zdziwieniem patrzę na wyniki

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale gdzie te fotki ?
    TU - snowboarder linkowal do jednej z nich.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    jakbys nie byl zamkniety (albo mniej ofensywnie - jakbys byl bardziej otwarty )na wiesci ze swiata, to dotarloby do Ciebie, ze calkiem spore grono zoltych forumowiczow bylo w sobote na pokazie i widzieli zrobione przez siebie foty na monitorach. nie na wyswietlaczach w aparatach tylko na monitorach.
    Ok, to ja teraz poproszę NEFy i sobie też obejrzę :-)
    Poza tym po co się unosisz? Nie jestem fanem Canona i nie utożsamiam się z tą firmą. Mam aparat, jestem z jakości zdjęć zadowolony a nowe aparaty Nikona nie wzbudzają u mnie żadnych emocji, tylko zwykłą ciekawość.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

oj coś mi się wydaje, że niektórzy nie doczekają premiery nowych N .... nie oznacza to, że tej premiery nie będzie a raczej mam wrażenie że niektórzy poumierają z ciekawości lub zazdrości a inni pozabijają się nawzajem
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    oj coś mi się wydaje, że niektórzy nie doczekają premiery nowych N .... nie oznacza to, że tej premiery nie będzie a raczej mam wrażenie że niektórzy poumierają z ciekawości lub zazdrości a inni pozabijają się nawzajem
    O to, to... spod palcy na klawiaturze mi to prawie wyjąłeś

Strona 55 z 332 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów