Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Wracając do tematu.. problemu z gripem. Oddałem tę drugą sztukę, która mi się zepsuła i postanowiłem dołożyć. W innym wątku wyczytałem że u "radek_kolodziej" z allegro można kupić w dobrej cenie więc napisałem i za 380pln nabyłem oryginał

Ostatecznie moje zdanie na temat zamienników jest takie, niby to jest tylko "odlew plastiku" z drobnymi elementami elektroniki ale po otrzymaniu oryginału stwierdzam że jakość wykonania Canona jest duuużo lepsza i bynajmniej nie jest to tylko różnica polegająca napisie znajdującym się na gripie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Przetestowałem gripa z 5 różnymi bateriami (2 oryginały, 3 zamienniki) i działa tylko z jedną prawidłowo na reszcie aku po kilkunastu lub kilkudziesięciu fotach aparat się wyłącza. Moj zamiennik pewnie padł przez gripa.

Jutro wysyłam go do serwisu.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

nie warto brac zanych delt i innych badziewi. Grip to nie tylko kawalek plastiku...... Co tanie to drogie, i mozna i o tym przekonac czytajac ten watek - ilu gosci oddawalo nieorginaly spowrotem.....
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Znowu odgrzebuje
    Grip do mnie wrócił z sewisu. Napisali, że działa prawidłowo etc. Wkurzyłem się i dzwonie do nich: najpierw z jakims gosciem rozmawialem i nie umiał mi nic wytłumaczyć wiec przełączył do technika. Najpierw stwierdził, ze nie ma pomysłu dlaczego grip zle dziala - skoro baterie w aparacie działają ok. Na koniec spytał z jakim aparatem ten grip. To mu mowie ze z 20tka. No i się dowiedziałem:

Aparaty Canon 20D w większości mają problem z gripami. Serwis Canona wymienia "kawałek" elektroniki (koszt ok 450zł z robicizna) i wtedy wspolpraca jest ok. W ramach gwarancji jest to robione bezpłatnie. Jesli grip nalezy do serii do nr 9600 w nim tez wymieniaja kawalek elektroniki.

Ja swoj aparat z gripem wysylam w poniedzialek. Dam znac co i jak.

Uzależniony

Domyślnie

Cyt.: Piotrek M
    "Moj ma ciekawe objawy, trafia mu sie taka sytuacja iz gdy jest wlaczony, proba zmiany czasu nastwietlania lub korekcji ekspozycji dziala tylko na minus bez wzgledu czy krecisz kolkiem nastawy w lewo czy w prawo.
    Wszystko mija gdy wylaczysz GRIP-a".

Hehehhe: moj mam dokladnie tak samo, tyle, ze mam zamiennik DELTA. Dodam jeszcze, ze wklad na akumalotory trzeba bylo wyminic bo nie stykal wewnatrz. Dodam jeszcze, ze lekko guma na uchwycie sie zadziera. Generalnie nie jest zle ale nauczka, zeby nic nie kupowac przez sklep internetowy. Od tej pory cokolwiek kupie musze obmacac. I jescze jeden wniosek, zednej chinszczyzny. Kupilem zewnerzny spust migawki original Canon i jest wszystko cacy. Widzialem zamienniki - nie dziekuje. Jesli kupowac cos do canona to tylko z canona. Zadnych podrobek. I ... tak nalezy stosowac zasade ograniczonego zaufania, sprawdzac i jescze raz sprawdzac. Poza tym pamietajmy, ze chytry dwa razy traci... Dzzzzzzzzzz.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    nie warto brac zanych delt i innych badziewi. Grip to nie tylko kawalek plastiku...... Co tanie to drogie, i mozna i o tym przekonac czytajac ten watek - ilu gosci oddawalo nieorginaly spowrotem.....
    Rozumiem, że do swojego gripa dokupiłeś dwa oryginalne akumulatory po ponad 200 zł każdy?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Rozumiem, że do swojego gripa dokupiłeś dwa oryginalne akumulatory po ponad 200 zł każdy?
    nie, ale można kupić bardzo dobre zamienniki HAMA po 79 zeta.
    I am FX

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Nie o to mi chodzi. Jeżeli ktoś narzeka na podróbki to z pełną konsekwencją powinien kupić także oryginalne akumulatory za 200 zł.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nie o to mi chodzi. Jeżeli ktoś narzeka na podróbki to z pełną konsekwencją powinien kupić także oryginalne akumulatory za 200 zł.
    źle rozumujesz, widzę, że nie miałeś w rękach tych gripów

są podróbki i zamienniki.
    gripy Delty to najgorsze podróbki a nie zamiennik. zamiennik ma być podobnej jakości. ja za Deltę bałbym się trzymać aparat.
    akumulatory - zamienniki jak do tej pory świetnie mi się spisują.
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Akumulator jest rzeczą dużo prostszą od gripa. Podobnie można się czepiać kupowania nieoryginalnego, bo ja wiem, dekla na obiektyw czy paska.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów