Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

No to musi być jakaś wadliwa partia tych Delt... Z tego co piszecie, to moja już dawno powinna odpaść przy mojej poniewierce sprzętu, a jednak niedługo będzie jej roczek. - Hmmm... Fakt, że po przeczytaniu niedawno na tym forum o podobnych przypadkach podświadomie chyba zakładam, że to możliwe i raczej nie przybijałbym już tym gripem gwoździ ;-), ale ani tam żadnej szpary, ani miejsca na skórę, ani nic nie trzeszczy - wręcz ani drgnie!

Rozebrałęm sobie tą Deltę kiedyś na części i zapewniam, że o ile główne śrubki mocujące pokrętło dociskowe są rzeczywiście dobrane bardzo optymistycznie (bo i mało ich, i płytko, i w plastik), to praktycznie nie ma możliwości żeby po ich wyrwaniu i częściowym odpadnięciu gripa aparat od razu odleciał zupełnie. Jest tam kolejne, głębsze zabezpieczenie konstrukcyjne uniemożliwiające całkowite rozdzielenie aparatu od gripa.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Podepne się do tematu:
    Kupilem nowego oryginalnego gripa do 20D - numer seryjny wiekszy niz 9600 i mam problem. Na oryginalnej baterii wszystko działa jak powinno ale na zamienniku po kilku fotach aparat sie wyłącza. Przy dwoch bateriach (zamiennik jako druga bateria) wszystko ok. Wysylac do serwisu?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomK Zobacz posta
    Wysylac do serwisu?
    Jesli juz to zmien zamiennik.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jesli to jest wina po stronie zamiennika to kupie drugi oryginal ale... kupel ostatnio pozyczal ode mnie aparat i na jego oryginale tez sie wylaczal aparat....
    jutro pozycze od kogos innego oryginalna baterie i jeszcze to sprawdze... jak bedzie sie rozlaczal to wysle do serwisu...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomK Zobacz posta
    jesli to jest wina po stronie zamiennika to kupie drugi oryginal ale... kupel ostatnio pozyczal ode mnie aparat i na jego oryginale tez sie wylaczal aparat....
    Jesli na twoim jednym oryginale w gripie dziala OK, na innym oryginale w gripie nie dziala OK to rzeczywiscie moze byc cos z przewodzeniem w gripie - za duzy opor cos stawia alboco.
    Niby grip sie kupuje po to by uzywac w nim dwoch baterii ale takie uszkodzenie mogloby oznaczac ze ttakie dwie baterie posluza znacznie krocej niz powinny (u mnie ponad 1000 fotek, wszystkie 6 zamiennikow smiga czy to w parach czy pojedynczo, oryginala juz z rok nie wsadzalem do aparatu/gripa).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

niestety nie mialem dzisiaj jak go sprawdzic na innych akumulatorach... sprawdze na dniach i powiem co sie dzialo, ale mam wrazenie ze grip w najblizszym czasie pojedzie do serwisu...
    Wyslac go z aparatem czy sam? Aparat teoretycznie tez mam na gwarancji. Teoretycznie bo kupilem w e-oko to jest ich gwarancja - tzn odsylam do sklepu i gosciu zanosi do serwisu na swoj koszt. I pewnie to bedzie troche trwalo a aparat mi codziennie jest potrzebny...
    Ostatnio edytowane przez TomK ; 22-05-2007 o 20:11

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli wszystkie akumulatorki z osobna dobrze dzialaja w aparacie a tylko grip cos dziwnego odstawia to po co slac aparat? Wystarczy grip z dokladnym opisem problemu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dzisiaj odkręciłem gripa, spakowałem do pudełeczka, żeby jutro posłać do serwisu. Wkładam akumulator prosto do aparatu (zamiennik z którym grip po paru klatach nie gadał) i.... aparat się nie włącza. Wkładam oryginał aparat śmiga jak powinien. Zamiennik do ładowarki - po 5sek wskazuje że naładowany do pełna - a aparatu nie da się włączyć
    Sprawdziłem miernikiem bateria zaraz po naładowaniu pokazuje ok. 7V po włożeniu do aparatu i wyjęciu 0V.
    I teraz nie wiem. Czy bateria padła sama czy grip jej w tym pomógł....??? Gadałem z kumplem który pożyczał ode mnie aparat i na jego oryginalnej baterii (jednej) grip działał poprawnie. Na dwóch aparat się wyłączał.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz trzy potencjalnie wadliwe elementy: akumulatorek, grip, aparat. Proponuje wymiane/naprawe zaczac od najtanszego elementu, jesli wykluczysz ze to tego elementu wina to idziesz do nastepnego itd.

Kiedys sie tak przejechalem na pareset zl (znaczy niepotrzebnie wzbogacilem sie o zbedny dodatkowy zlom) bo mi dysk zaczynal gubic partycje a juz po gwarancji byl, zadne tam formaty, testy, scandiski, nortony diskdoctory itp nie pomagaly. Wiec kupilem nowiuski, na gwarancji itp...po 1 dniu dzialania ten tez zaczal gubic partycje... wiec kupilem nowa tasiemke IDE za 20zl i to bylo to . Dobrze ze nie bylem tak zdesperowany plyte glowna od razu wymieniac

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Czyli zaczynamy od rekalamacji akumulatora i testach na pozyczonych od kumpla. Jesli nie pomoze to grip do serwisu pojedzie. Na samym koncu aparat. dobrze że mam wszystko na gwarancji

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów