Ale dopiero po 3 reklamacji ;/ mogę sie o rękojmię się ubiegać
Ale dopiero po 3 reklamacji ;/ mogę sie o rękojmię się ubiegać
bardziej ciekawym co skusiło do zakupu czegoś takiego...
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
Miałem to samo.Sprzedałem,kupiłem oryginalny i po problemie.Zrób to samo,nie zawracaj sobie głowy jakimis kombinacjami.
Miałem 2 oryginały, jeden sprzedałem wraz z aparatem, drugi znajomemu, potrzebowałem kasy na szkło. Rozstanie z BG E2 było bolesne więc wbrew zdrowemu rozsądkowi kupiłem deltę. Miałem ją jeden dzień. Szajs to mało powiedziane. Jeszcze tego samego dnia delta poszła w karton i return to the sender. Pomijając całą gamę jej wad jest większa od oryginała, nieznacznie, ale jest. Skończyło się na tym, że przyzwyczaiłem się do pracy z samym body. O gripie na razie skutecznie zapomniałem, choć zerkam czasem na ceny allegro...
Ja tam na moją Delte nie narzekam, i gumka na gripie jest lepsza od oryginalnego czegoś, czym pokryty jest uchwyt samego body.![]()
5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
Pozdrawiam Szymon
Witam!
Nie chcę zaczynać nowego wątku, więc podpinam się tutaj
Moje pytanie brzmi: Czy w gripach, można stosować akumulatorki, zamiast zwykłych baterii ???
Własnie kupiłem swojego pierwszego i dowiedzialem sie od kumpla, że akumulatorki mogą uszkodzić aparat....![]()
prawda to, czy fałsz??
(grip jest do Eos'a 300)... ale to chyba nie ma znaczenia, bo pewnie jak można to do wszystkich, a jak nie to proszę o oświecenie
Z Góry dzięki :cool:
mozna spokojnie używać
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź![]()
Tylko podobno - piszę podobno bo nie sprawdzałem, w gripie zwykłe akumulatorki typu "paluszki 1,2 V" niektórym się nie sprawdzają:
poczytaj:
http://www.canon-board.info/showthre...ip+akumulatory
Może to kwestia że baterie do gripa typu paluszki mają 1,5 V a akumulatory AA 1,2V albo nie wiadomo co..
IMHO po co używać akumulatorków AA skoro za 30 zł można kupić akumulator do aparatu który jest mniejszy i szybciej się ładuje, poza tym akumulatorków potrzeba 6 a najczęściej do ładowarki wchodzą 4 i czas ładowania się wydłuża jak musisz naładowac 6, poza tym licząc po 10 zł za akumulatorek za 60 zł masz 2 zamienniki np. premium goldy czy inne..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Dzięki za link, zaraz zabieram się za czytanie
No to chyba jestem w tej materii za Murzynami....IMHO po co używać akumulatorków AA skoro za 30 zł można kupić akumulator do aparatu który jest mniejszy i szybciej się ładuje
Do BP-200, można używać jakiś innych akumulatorów niż AA![]()