Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Dopiero zaczyna Awatar jafet
    Miasto
    na południu

Domyślnie

hm, widzę że nie tylko ja mam kłopot z gripem zamiennikiem, kupiłem jeśli dobrze pamiętam deltę na allegro, i naładowaniu baterii (zamiennik) + oryginał aparat chwilę działał i wyłączył się i tak w "kółko". Sprawdziłem baterię naładowaną na full (zamiennik) bezpośrednio w aparacie i po zrobieniu jednego zdjęcia wskaźnik naładowania baterii w aparacie wskazywał 1/3. Odesłałem jedno o drugie do serwisu i czekam na odpowiedź
    Canon 350D + Canon 17-85 IS + Tamron 70-210+ Canon 50 1.8 + 135 Canon 2.8

Coś już napisał Awatar adobija
    Miasto
    Kęty

Domyślnie

no ja ze swojej strony polecam jednak tylko i wyłącznie orygialny BG-E3, zakupiłem kilka dni temu, ostro potestowałem i zero problemów, jakość wykonania na medla (w porównaniu do delty), plastik całkiem inny a o gumie na gripie już nie wspomnę, a co do ceny, no cóż, może i wyższa ale nie jest to różnica klikuset złotych a raptem 150 - 200 zł, moim skromnym zdaniem warto, o plusach użytkowania aparatu z tym cudem już nic nie napisze bo było setki razy... pozdrawiam.

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
    85mm f1.8, 70-200mm f4 L, 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Coś już napisał

Domyślnie

To ja mam jeszcze taki problem. Mianowicie między gripem a body na połączeniu jest właśnie ten mały luz. Niby przy foceniu nie szkodzi, ale po wpięciu zestawu w statyw zaczyna to być mało stabilne. Martwie sie tym, bo wiadomo że wraz z wydłużaniem ogniskowej będzie coraz gorzej dla stabilności kadru- ostrości.
    Szczególnie teraz mi to się niepodoba, jak zamierzam dokupić 70-200/4 L, a tam wiadomo mocowania do statywu w standardzie brak.
    Ominął kto już tą przypadłość?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Proszę o info czy ktoś miał podobny problem ze swoim gripem...

Kupiłem w zeszłym tygodniu na allegro zamiennik gripa, zrobiłem test i wszystko działało jak należy... Dzisiaj robiłem fotki z założoną lampą (trzymając żeby foty były pionowe) i nagle zaczął się wyłączać aparat.. Początkowo myślałem że rozładowują się baterie ale zauważyłem, że mimo iż jest dokręcony to od strony spustu się rusza.. Odkręciłem patrze a tu śrubki trzymające to kółko do przykręcania wypadają :/ i ogólnie w środku coś lata jak w grzechotce.. Chyba pourywały się mocowania do śrubek

Miał ktoś taki problem?? Czy taka usterka podchodzi pod gwarancję?
    Taka usterka w przypadku gdy aparat jest na statywie moze spowodowac ze na głowicy zostaje grip a aparat z obiektywem laduje na ziemi.W zyciu ,zadnych zamienników, wole nie miec gripa niz stracic sprzet.

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagu Zobacz posta
    To ja mam jeszcze taki problem. Mianowicie między gripem a body na połączeniu jest właśnie ten mały luz. Niby przy foceniu nie szkodzi, ale po wpięciu zestawu w statyw zaczyna to być mało stabilne. Martwie sie tym, bo wiadomo że wraz z wydłużaniem ogniskowej będzie coraz gorzej dla stabilności kadru- ostrości.
    Szczególnie teraz mi to się niepodoba, jak zamierzam dokupić 70-200/4 L, a tam wiadomo mocowania do statywu w standardzie brak.
    Ominął kto już tą przypadłość?
    Muszę Cię zmartwić - jedyne wyjście to albo dokupienie mocowania statywowego, albo podpięcie body do statywu bez gripa, co w tym przypadku niestety nie gwarantuje 100% sztywności - przy dłuższych czasach możę to powodować problemy (sporo tu będzie zależeć od sztywności łączenia głowicy z płytką).

kaen

Coś już napisał

Domyślnie

Głowica z płytką umnie ma sie dobrze, porządne manfrotto. Ale chyba jedyna najprostsza rada, zrezygnować z gripa. A żal. Ciekawe że niektóre firmy portafiły zrobic takie połączenie , zachowując sztywność połączenia. Do dziś pamietam jak to było w pentaxie Z 1p, siedziało aż miło, czyli da sie to konstrukcyjnie rozwiązać.

Dopiero zaczyna Awatar bartoszsowa
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Właśnie już mam 3 gripa delty 2 razy już reklamowałem. Ten egzemplarz co dostałem to chyba jakaś nowa seria(czyt. lepsza) Nie odstaje od aparatu, nie ma szapry, nie buja się na boki, jak poprzednie. Magazynki sie trzymają nawet bez zapięcia, tylko ciekawe, jak znowu długo wytrzyma.

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszsowa Zobacz posta
    Właśnie już mam 3 gripa delty (...)
    no cóż - kto bogatemu zabroni... ;-)
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Dopiero zaczyna Awatar bartoszsowa
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzS Zobacz posta
    no cóż - kto bogatemu zabroni... ;-)
    Ale każdy kolejny dostawałem za free, oni nawet sie nie bawią w naprawę, tylko od razu dają nówkę sztukę.

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszsowa Zobacz posta
    Ale każdy kolejny dostawałem za free, oni nawet sie nie bawią w naprawę, tylko od razu dają nówkę sztukę.
    i zawsze spokojnie odsyłałeś ów "produkt" cierpliwie czekając na "nowy"?
    osobiście trafiłoby mnie coś takiego bez względu na cene...
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów