Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Problem z gripem...

Proszę o info czy ktoś miał podobny problem ze swoim gripem...

Kupiłem w zeszłym tygodniu na allegro zamiennik gripa, zrobiłem test i wszystko działało jak należy... Dzisiaj robiłem fotki z założoną lampą (trzymając żeby foty były pionowe) i nagle zaczął się wyłączać aparat.. Początkowo myślałem że rozładowują się baterie ale zauważyłem, że mimo iż jest dokręcony to od strony spustu się rusza.. Odkręciłem patrze a tu śrubki trzymające to kółko do przykręcania wypadają :/ i ogólnie w środku coś lata jak w grzechotce.. Chyba pourywały się mocowania do śrubek

Miał ktoś taki problem?? Czy taka usterka podchodzi pod gwarancję?

Dopiero zaczyna Awatar bartoszsowa
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Ja miałem taki sam przypadek i grip wymieniono mi na nowy

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszsowa Zobacz posta
    Ja miałem taki sam przypadek i grip wymieniono mi na nowy
    To fajnie, że wymienili... mam nadzieje że u mnie też będzie podobnie. Mam nadzieję że nie powiedzą mi że to moja wina..

Jest możliwe żebym go za mocno przykręcił i nie wytrzymało mocowanie?

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Myslałem własnie o zamienniku, czy to był hahnel?
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Domyślnie

Moj ma ciekawe objawy, trafia mu sie taka sytuacja iz gdy jest wlaczony, proba zmiany czasu nastwietlania lub korekcji ekspozycji dziala tylko na minus bez wzgledu czy krecisz kolkiem nastawy w lewo czy w prawo.
    Wszystko mija gdy wylaczysz GRIP-a

Co dziwniejsze nie pojawia sie to zawsze tylko czasami, ale ....

Bywalec Awatar Skylines
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

słyszałem że ten DELTA BG-E3 jest dobrym zamiennikiem
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Uzależniony

Domyślnie

Podpinając się pod wątek... mam oryginalnego BP-E2, wszystko chodzi jak należy, nic nie lata i się nie rusza. Widzę jednak taką małą szparę pomiędzy aparatem a gripem przy śrubie mocującej. Też tak macie?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Bingant ja widziałem dokładnie to samo w zamienniku i pomyślałem, że przez tą szparę mi pękło.. No ale jeśli w oryginale tak jest to zamiennik nie mógł być lepszy :P A poważnie mówiąc to kurna mogli dać większe śrubki a nie takie jak w zegarku :/

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Mnie tez się kiedyś wyrwały te śruby mocujące w zamienniku Delty. Foto-tip - zadzwoniłem, wysłałem z paragonem zakupu, po 4 dniach dostałem nowy. Od 5 miesięcy zero problemów. Jak dokręcałem nowy, między zamiennik i aparat włożyłem kawałek cienkiej bardzo miękkiej skóry. Teraz trzyma się stabilnie i nic się nie chybocze. Dzięki tej przekładce nie musiałem tak mocno dokręcać.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Jak dokręcałem nowy, między zamiennik i aparat włożyłem kawałek cienkiej bardzo miękkiej skóry. Teraz trzyma się stabilnie i nic się nie chybocze. Dzięki tej przekładce nie musiałem tak mocno dokręcać.
    Dobry patent z tym kawałkiem skóry .. Ja dzwoniłem i gość powiedział żeby mu wysłać a on odeśle mi nowy Myślałem że będą jakieś problemy.. ale obyło się bez

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów