Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Proces Otylii Jędrzejczak

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

I tak miała szczęście w nieszczęściu , że zginęła tylko jedna osoba .

Domyślnie

muflon"(haha, jak to fajnie nie być modem ;-) wcześniej bym się w takim wątku nie odezwał )

Pewnie że nic tak naprawdę nie wiemy z pierwszej ręki, pewnie, że prasa kłamie itp... ale akurat pamiętam dość dokładnie, że bezpośrednio po wypadku wszystkie relacje na jego temat były mniej więcej zgodne:

- wyprzedzanie na trzeciego
    - .. na zatłoczonej drodze
    - .. w kiepskich warunkach pogodowych
    - .. z prędkością prawie 2x większą niż dozwolona w tym miejscu
    - .. samochodem z silnikiem o mocy małego czołgu
    - .. niedługo po otrzymaniu prawa jazdy
    - .. a wszystko to spowodowało wypadek ze skutkiem śmiertelnym

Gdyby dowolny "zwykły obywatel" popełnił połowę z tych rzeczy (wliczając ostatnią) i dostał trzy lata w zawieszeniu + dożywotni zakaz zbliżania się do kierownicy... to chyba do końca życia biegałby na pielgrzymki do wyżej wspomnianej Matki Boskiej Częstochowskiej i oddawał połowę pensji na toruńskie radio - bo mniej więcej tej klasy cud byłby tu potrzebny.
    "

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta

Doskonale to ująłeś, przez nieprzyjęcie ugody straciła u mnie szacunek, mogła wyjść z twarzą, ale to jej wybór. Szkoda, bo mogła zakończyć tą sprawę i oszczędzić bólu sobie i rodzinie.

Stop Otyliom drogowym
    NIC dodac, NIC ujac. Wychwyciliscie sedno tematu. Jak by trafilo na Kowalskiego - przechlapane. Ale trafilo, jak widac, na jasnie hrabinie basenow i sadzawek. Ona ma zloto, ona jest ideealna i pomaranczowa. Ona za siebie nie odpowiada. Tragedia to wielka - zginal czlowiek, ale niepotrzebnie przebija tu pycha i brak konsekwentnosci. Takie odnosze wrazenie.
    Podpisuje sie.
    STOP Otyliom drogowym

Uzależniony

Domyślnie

A jaki ten watek ma zwiazek z szeroko rozumiana fotografia ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

miszaqq, nie ma, na tym polega hydepark
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydepark

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Bez względu na to, co orzeknie sąd, i tak największą karą dla niej jest to, że będzie musiała do końca życia żyć ze świadomością, że spowodowała śmierć człowieka (a że to był jej własny brat, to jeszcze bardziej bolesna sprawa).
    Powiem jeszcze tylko, że żal mi was wszystkich, że dostarczacie sobie rozrywki na krzywdzie osoby, która już wiele wycierpiała i jeszcze wiele przed nią.
    Kazdy powinien ponosic konsekwencje swoich czynow i nie wazne czy ma na nazwisko Jedrzejczak czy Iksinski. Bo Iksinksi tez by cierpial po stracie bliskiej mu osoby ale to nie jest wystarczajaca kara za taka jazde...

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    A jaki ten watek ma zwiazek z szeroko rozumiana fotografia ?
    Na forum jest conajmniej kilku użytkowników fotografujących sport , jak Otylia trafiłaby za kraty , byłoby o jednego sportowca mniej do focenia

Cytat Zamieszczone przez daszek Zobacz posta
    miszaqq, nie ma, na tym polega hydepark
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydepark
    Na CB jest troszkę inaczej
    Hydepark
    Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Na forum jest conajmniej kilku użytkowników fotografujących sport , jak Otylia trafiłaby za kraty , byłoby o jednego sportowca mniej do focenia
    Ale ci co siedzą w "dziennikowej" reporterce mieliby dla odmiany przez chwilę o jeden obiekt więcej Właściwie i tak mają.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A gdyby w wyniku tych burackich manewrow zginal kierowca Punto albo inne osoby? Sama sobie nagrabila. To ze byl to brat a nie obca jej osoba nie jest okolicznoscia lagodzaca.

Wszystkich idiotow i debili, zwlaszcza tych w wielkich samochodach, wymuszajacych i pakujacych sie na trzeciego powinno sie zamykac. Niezaleznie od tego czy spowodowali jakis wypadek czy nie.
    ...

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Pewnie że nic tak naprawdę nie wiemy z pierwszej ręki, pewnie, że prasa kłamie itp... ale akurat pamiętam dość dokładnie, że bezpośrednio po wypadku wszystkie relacje na jego temat były mniej więcej zgodne:

Gdyby dowolny "zwykły obywatel" popełnił połowę z tych rzeczy (wliczając ostatnią) i dostał trzy lata w zawieszeniu + dożywotni zakaz zbliżania się do kierownicy... to chyba do końca życia biegałby na pielgrzymki do wyżej wspomnianej Matki Boskiej Częstochowskiej i oddawał połowę pensji na toruńskie radio - bo mniej więcej tej klasy cud byłby tu potrzebny.
    Nie mogę się zgodzić z powyższą opinią.

Gdyby dowolny "zwykły obywatel" miał średniej jakości adwokata (nawet bez niego też by dał radę), nieskazitelną opinię, był niekarany, miałby wyrok "w zawiasach". To naprawdę tak nie jest, że się od razu idzie do więzienia w takim przypadku.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Kazdy powinien ponosic konsekwencje swoich czynow i nie wazne czy ma na nazwisko Jedrzejczak czy Iksinski. Bo Iksinksi tez by cierpial po stracie bliskiej mu osoby...
    pzdr
    A czy ja choć słowem powiedziałem, że uważam inaczej? Jest dokładnie tak, jak powiedziałeś!

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    ale to nie jest wystarczajaca kara za taka jazde...
    pzdr
    Pewnie nie. Ale to nie ma nic do rzeczy. Mnie tylko oburza sposób, w który o tym rozprawiacie. Zachowujecie się wszyscy jak świętoszki. Chciałbym widzieć choćby jedną osobę, która zawsze w zabudowanym terenie jedzie przepisową 50km/h, a poza miastem nie przekracza 90km/h Idę o zakład, że każdemu z was zdarzyło się jechać naprawdę dosyć brawurowo (może nie aż tak, ale z punktu widzenia prawa, jakby coś się stało...) i ani przez moment nie pomyślicie o sobie jak o potencjalnych mordercach. A przecież mogło się coś wtedy stać. No i co by było? Na pewno zarzekalibyście się, że to nie wasza wina. Najłatwiej wytykać winy innych. Wtedy samemu jakoś tak lżej się robi, czyż nie? Najlepiej w ten sposób uspokoić własne sumienie. Bo przecież mnie to nie dotyczy! Ja jestem inny! Ale czy aby na pewno?
    Sam staram się jeździć przepisowo i bezpiecznie, ale jak każdemu, zdarza mi się łamać przepisy. I mimo pełnej świadomości, że robię źle, nie ośmielę się oświadczyć, że to zmienię. Taka jest prawda i większość z was myśli podobnie. Tylko boicie się do tego przyznać. Ale wytknąć u kogoś najłatwiej:-?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów