Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Hurtownia filmów- szukam

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Osobiście polecam
    jolero5@o2.pl
    Gość jest z Wrocławia. Zawsze u niego kupuję. Jak do tej pory się nie zawiodłem.
    Co do cen – nie wiem czy jest najtańszy ale na pewno sporo tańszy niż sklepy.
    A i towar ma świeży.
    Tu ciekawostka jakiś czas temu bardzo potrzebowałem profesjonalnego negatywu a w normalnym sklepie z wielkim logo Fuji mieli tylko i wyłącznie przeterminowane. W związku z tym dali mi 5% rabatu. Wziąłem bo stałem pod murem ale to był już mój ostatni zakup w tym sklepie. I tak właśnie coraz większej niechęci nabieram do zakupów w „normalnych” sklepach. Te wirtualne jednak jakoś bardziej dbają o swoje dobre imie.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W Wrocławiu to w ogóle mamy luksus w temacie slajdów i negatywów. W sklepie, o którym wspomniałem wcześniej, można kupić praktycznie wszystko co jest na rynku, w cenach lepszych niż oferują sklepy internetowe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna Awatar ridzu

Domyślnie

Dzieki za podpowiedz MacGyver, a jesli chodzi o B&W to i tak juz mam swojego faworyta i chyba go juz nie zmienie - Ilford Pan400-dobry i tani. Piekne ziarno.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ridzu Zobacz posta
    Dzieki za podpowiedz MacGyver, a jesli chodzi o B&W to i tak juz mam swojego faworyta i chyba go juz nie zmienie - Ilford Pan400-dobry i tani. Piekne ziarno.
    Osobiście nie przepadam za tym materiałem, ale to już jest kwestia najzupełniej indywidualnych gustu i oczekiwań. Niemniej co do ziarna to się zgodze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Na ślub w kościele mój obecny (być może się to zmieni) faworyt to Fuji NPH- czułość 400 a na zdjęciach skóra jak pupa niemowlaka, taka różowiuśka. Jak wrzucę do Frontiery to nie ma za bardzo czego poprawiać.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

NPH jest bardzo ok, tylko drogi trochę, jak robiłem analogiem to aparat ustawiałem ręcznie na czułość 320, jakoś tak jak się go troszeczkę prześwietliło (ale w sumie co to za prześwietlenie ;-) ) to jeszcze ładniejsze wychodziły.. Ślubów za dużo nie robiłem (tylko parę "po rodzinie" jako gość) ale właśnie kolory z niego bardzo mi zawsze pasowały

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Też to zauważyłem, że czasem wyłaziły jakieś takie.... że trzeba było podkręcać nasycenie barw. Czy ktoś miał podobne doświadczenie z Kodak Portra? Realą? Fuji 400-Xtra?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Na kosciol Fuji NPH 400 zawsze teraz to sie nazywa 400Pro H czy jakos tak.
    ISO 100 to tylko Reala (nie jest droga), a ogolnie to Fuji XTra 400. Z szybkiej cz/b C-41 to Kodak Profoto 400 - Kodak 400CN na Frontirze wychodzi slabo wiec odpuscilem.

Z Cz/b domowego - roznie. z ISO 100 to Ilfordy Delty (mam jeszcze zapasy z wyprzedazy mediamarktowych), ale normalnie to za drogo. Z wiekszych ISO lubie Fuji Neopany - lepiej sie skanuja niz Delty. Wciaz nie sprawdzilem jeszcze Fuji 100 Across - podobno najlepszy pod skaner.

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

A ja z 400 Xtra mam złe wspomnienia- zielonkawe, niedoświetlone wychodziło toto...i to z kilku różnych aparatów Canona. Może zła seria była- wyrwać chwasta...

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ja uwielbiam portre 160VC, do portretu to tylko to, ewentualnie 400. jako czb najbardziej lubie fp4, jesli potrzeba cos bardziej czulego to hp5+. natomiast slajd to provia

http://gorczakowski.net/galerie/plbankowy1/ <- tu masz np portre.

a ze pan400 ma ladne ziarno...no nie wiem no ale to zalezy od wolania jeszcze...
    Martin Gorczakowski

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów