Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Hurtownia filmów- szukam

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie Hurtownia filmów- szukam

Kiedyś przypadkiem wpadłem na adres hurtowni art. foto z filmami Fuji NPH, tanimi w porównaniu do reszty (Allegro) ale gdzieś posiałem adres.
    Czy możecie mi coś polecić?
    Acha i jeszcze- jaka jest alternatywa, co można wziąć zamiast NPH???

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Jesli chodzi o naturalny odcien skory to jest jeszcze kodak portra. Sa wersje NC i VC wiec mozna sobie nawet wybrac czy chce sie naturalne czy podkrecone kolory.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

jeszcze jest UC. jezeli potrzebujesz tanio filmow warto postarac sie np na pl.rec.foto o namiary na panstwo z gieldy foto w stodole, ktorzy sprzedaja negatywy przy kibelku zdecydowanie najlepsze ceny/jakosc. z tego co pamietam wysylaja tez negatywy za pobraniem, daja fakture. pozdrawiam
    Martin Gorczakowski

Dopiero zaczyna Awatar tomekg
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

jakby ktos mial namairy tego panstwa to podzielcie sie na forum

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    ja zawsze się tu zaopatrzam http://www.afv.pl/
    Niby tanio, ale ceny w hurcie są takie same jak we Wroclawiu w sklepie na Kasprowicza w detalu (na sobotniej giełdzie foto właściciel sklepu sprzedaje jeszcze taniej) ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krwisty Zobacz posta
    namiary na panstwo z gieldy foto w stodole, ktorzy sprzedaja negatywy przy kibelku zdecydowanie najlepsze ceny/jakosc. z tego co pamietam wysylaja tez negatywy za pobraniem, daja fakture. pozdrawiam
    Tak :-) to tzw. "kiblarz" tez u niego sie zaopatruje poprzez znajomego warszawiaka. To Zbyszek Chruściński 501583875. JA pogadasz to wyśle ci paczkę.

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Wzruszyłem się... to najbardziej merytoryczny wątek jaki dotąd spotkałem na CB. Wielkie dzięki!

Klisza rulez... wciąż.

Dopiero zaczyna Awatar ridzu

Domyślnie

Panowie, a powiedzcie w jakie filmy najczesciej sie zaopatrujecie? Chodzi mi o konkretne typy. Na ktore warto zwrocic uwage, ktore oplaca sie kupic?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ridzu Zobacz posta
    Panowie, a powiedzcie w jakie filmy najczesciej sie zaopatrujecie? Chodzi mi o konkretne typy. Na ktore warto zwrocic uwage, ktore oplaca sie kupic?
    A to już zależy co Ci jest potrzebne, slajd czy negaty, kolor czy cz-b i do jaich zastosowań chesz tego używać.
    Z kolorowych negatywów to polecam Fuji Reala 100. Tania klisza (do nabycia za 10-12 zł), którą można uznać za materiał profesjonalny. Bardzo małe ziarno, piękna kolorystyka, dobra zarówno do portretu jak i do pejzażu. Nie polecam natomiast poularnych tanich negatywów, dostępnych w marketach i kioskach, takich jak np Fuji Superia czy Agfa Vista bo potrafią przez zafarby, wyprane kolory itp popsuć całą radość z fotografowania.
    Jeśli chodzi o negatywy b&w to ciężko znaleźć uniwersalny, bo te się dobiera w zalezności od tego czy chcesz mieć np zdjęcia gładkie, z miękkimi przejściami tonalnymi czy ziarniste i kontrastowe.
    O slajdach się wymądrzać nie będe bo jak na razie nie używam i pojęcie o nich mam słabe ;-)
    Zajrzyj na fotonegatyw, są tam dosyć dobre opisy większośći klisz.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów