Kiedyś przypadkiem wpadłem na adres hurtowni art. foto z filmami Fuji NPH, tanimi w porównaniu do reszty (Allegro) ale gdzieś posiałem adres.
Czy możecie mi coś polecić?
Acha i jeszcze- jaka jest alternatywa, co można wziąć zamiast NPH???
Kiedyś przypadkiem wpadłem na adres hurtowni art. foto z filmami Fuji NPH, tanimi w porównaniu do reszty (Allegro) ale gdzieś posiałem adres.
Czy możecie mi coś polecić?
Acha i jeszcze- jaka jest alternatywa, co można wziąć zamiast NPH???
Jesli chodzi o naturalny odcien skory to jest jeszcze kodak portra. Sa wersje NC i VC wiec mozna sobie nawet wybrac czy chce sie naturalne czy podkrecone kolory.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
ja zawsze się tu zaopatrzam http://www.afv.pl/
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja mam zle doswiadczenia z nimi. Kiedys umowilem sie z jej wlascicielem na kupienie Pentacona Six'a + pryzmat z TTLem, no i nie dosc, ze w ogole mnie zlekcewazyl i nie przyszedl na spotkanie to jak go przypadkowo spotkalem za 2 dni i sfinalizowalismy transakcje to swiatlomierz okazal sie byc zepsuty, choc gosc zapewnial mnie ze jest sprawny tylko nie ma do niego baterii. Nie chcialem juz z tym typem gadac i naprawilem na wlasny koszt. (Byly to czasy gdy cieszylem sie ze w ogole udalo mi sie tego Six'a kupic.) Potem widzialem u nich filmy 800ASA Professional przeterminowane o rok sprzedawane jako pelnowartosciowe, ale wlasciciel w ogole nie wiedzial czym sie rozni film Professional od zwyklego.
RADZĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!
Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzety
jeszcze jest UC. jezeli potrzebujesz tanio filmow warto postarac sie np na pl.rec.foto o namiary na panstwo z gieldy foto w stodole, ktorzy sprzedaja negatywy przy kibelkuzdecydowanie najlepsze ceny/jakosc. z tego co pamietam wysylaja tez negatywy za pobraniem, daja fakture. pozdrawiam
Martin Gorczakowski
Wzruszyłem się... to najbardziej merytoryczny wątek jaki dotąd spotkałem na CB. Wielkie dzięki!
Klisza rulez... wciąż.
jakby ktos mial namairy tego panstwa to podzielcie sie na forum![]()
Panowie, a powiedzcie w jakie filmy najczesciej sie zaopatrujecie? Chodzi mi o konkretne typy. Na ktore warto zwrocic uwage, ktore oplaca sie kupic?