Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
ależ ależ maja

https://www.sigma-sklep.pl/sigma-fp-...y,3,4608,43245
podobno już sprzedali 10 szt. tych aparatów ale ponieważ obiektywy od Canona nie pasują to nie ma więcej chętnych
Idąc Twoim dalszym tokiem rozumowania - pasują. Jest przecież adapter MC-21.

Jak już wcześniej pisałem - interesują mnie rozwiązania systemowe, nie podpinanie przez adapter który wiąże się z różnymi ograniczeniami gabarytowo - wagowo - technicznymi. Dotyczy to zarówno adaptacji z Canona na Sony jak również wspomniane rozwiązanie z Techartem i szkłami z FE do Z. Pierwsza wersja tego adaptera mi nie podeszła, drugiej jeszcze nie sprawdzałem, nie wiem czy w ogóle już jest w sprzedaży w PL.

Co do szklarni EF - jestem już na etapie wyprzedawania, zostały mi tylko 2 obiektywy akurat szybkie do upłynnienia, więc to żaden kłopot zmienić system. Na szczęście mam jeszcze do wiosny fakt na podjęcie ostatecznej decyzji, aczkolwiek podjąłem już pewne decyzje zakupowe - jak się okazuje trafne, bo jeszcze w starych cenach. Ale powrotu do EF jak i inwestowanie w ten system od zera teraz absolutnie nie ma sensu, co dziwne o kilkadziesiąt procent zdrożały L-ki do Canona EF właśnie, RF jakoś trzymają ceny. Może to być faktycznie celowe działanie ze strony Canona.