Pokaż wyniki od 1 do 10 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Gdy pojawił się kolega candar, kwestją czasu była wzmianka o FD. Mam takiego kolege z którym grałem w pewną grę. Zostawił w niej kupę kasy i choć nie gra w nią z 6 lat, za cel życia postawił sobie obnażanie jej niedoskonałości
    - tu jest podobnie, ah ten niedobry Caonon. Wiecie co? Kiedyś laska dała mu kosza i... został starym kawalerem - takie kwiatki.
    Ale piszesz to na podstawie swoich własnych doświadczeniach życiowych bo chciałeś się tym podzielić z uczestnikami forum? Bo jakoś nie widzę związku z tytułem wątku pisania przez Ciebie o problemach rodzinnych.

Wracając na ziemię nigdy nie pisałem źle o systemie analogowym FD canona, wręcz przeciwnie bo uważam go do dziś za bardzo dobrze zbudowany system ze znakomita optyką i aparatami. Zwracałem wyłącznie uwagę w systemach stricte cyfrowych na hermetyczność systemu i monopolistyczne zagrywki canona w odniesieniu do reszty świata.

Canon obecnie stawia wszystkich użytkowników systemu z bagnetem RF pod ścianą nie dając mu możliwości wyboru, który u innych producentów istniał od zawsze. Czy to jest dobre dla użytkowników systemu RF? Czy każdy nowy użytkownik kupujący nową puszkę z systemu RF jest tego świadomy i godzi się na to bez jakiejkolwiek refleksji zgadzając się na takie monopolistyczne traktowanie klienta? A co w sytuacji, gdy w systemie nie ma optyki która jest w każdym innym systemie oraz u niezależnych producentów? Zagranie w stylu: mamy w sprzedaży pełno luksusowych samochodów, ale dostępne są tylko te w kolorze białym. Samochodów w innych kolorach szukajcie sobie u innych producentów.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 04-09-2022 o 12:14
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów